Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tarih Hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Arkadaşlar tarih hepimiz için geleceğimiz için oldukça önemli fakat bilmediğimiz veya yanlış öğrendiğimiz şeyler olabilir bunun için bu konuda Siyasete girmeden veya din,ırk,millet kötülemesi yapmadan tarih hakkında konuşalım, tartışalım, öğrenelim. Tekrar ediyorum herhangi bir kural dışı yorum olursa direk olarak süresiz siteden uzaklaştırılırsınız.

Başlangıç yapmak açısından konuyu ben belirliyim. Endülüs Müslümanları ile başlayabiliriz.
Adminim bu konu cok faydali oldu can ı gonulden cok tesekkur ederim
Medeniyetlerin merkezi Akdeniz Dünyası.. Endülüs ise Akdeniz kültür ve medeniyetlerinin sentezidir.

Dünya tarihinde gerçekleşmiş en geniş kapsamlı ve en uzun süreli tek "sosyo-kültürel uzlaşma" tarihine sahiptir Endülüs.. Endülüs halkı, devletini kaybettikten sonra Hıristiyan zulmüne malıyla - kanıyla direnmiş ve kendi kültürünü yaşayarak koruma mücadelesinin bayraktarlığını yapmıştır.

"KENDİNDEN ÖNCESİNİ KENDİNDE TOPLAYAN

VE KENDİNDEN SONRASINI AYDINLATAN BİR MEDENİYET'tir Endülüs"

[Resim: end.sembol.jpg]

ENDÜLÜS TARİHİNİ ÖZETLEYEN 3 SEMBOL > 1. KILIÇ (Fetih ve Reconquista: Askerî ve siyasî güç),
2. KİTAP (Bilim ve Eğitim: Kültürel-insânî güç), 3. KUBBE (Medeniyet: Küresel güç)



Ben şöyle bir sonuç çıkarıyorum bu doğru mudur? Endülüsler İslam tarihinde bilime en çok önem vermiş ve bu alanda da en iyi başarıları sergilemiş bir toplulukdu. Ne diyorsun?
evet hatta müslüman tarihi değil , avrupanın bile gelişmesine yardımcı olmuslar ama endülüs göz kamaştıcı kütüphanesini hatta tarihte en iyi 7. kütüphanesi olarak bilinir 15.yy ispanyollar tarafından yakılmıstır o dönemde cahilliklerinden bilmediklerin yaktıkları sonraki yüzyıllarda pişman oldular, hatta Fransız Fizikçi P. Curie: "Endülüs'ten bize otuz kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Eğer yakılan bir milyon kitabın yarısı kalmış olsaydı, çoktan uzayda galaksiler arasında geziyorduk", diyerek hıristiyanlar adına hayıflanmaktadır.
Peki yıkılmalarının sebebi neydi? Bilime aşırı derecede yoğunluk vermeleri askeri alanda zayıflık mı oluşturdu. Yoksa ona bakarsan Osmanlı'nın da fazlasıyla askeri alanda güçlü olup teknolojide ki geri kalmasıda onların sonunu getirdi. Sanırım her canlı gibi her devlette doğup ölmek zorunda.
HER imparatorluğun kuruluş-yükseliş-yıkılma donemi vardır ve bu gerçektir,birgün amerika diye devlette kalmıcak bunu biz göremeyiz belki ama olucak bu

Müslümanlar zayiflayinca 3 bin ya da 300 Ispanyol, Asturias kralligini kurdu. Hiristiyan dünyasi bu kralliga yardim ve destek oldu. Kisa zamanda Müslümanlar feth ettikleri topraklarin yarisini Hiristiyan kralliga terk etmek zorunda kaldi. Bu küçük Hristiyan kralligi ile cesaretlenen Hiristiyanlar Müslümanlarin Ispanya'dan atilmasi için bir hedef ve ideale sebeb oldular. Hiristiyanlar bu ideale "Reconquista" adini verdi.
,


Endülüs'ün yikilisinda; dini bütünlük kayboldu. Merkezi otorite yok oldu. Güçlü ordu ortadan kayboldu. Bu şartlar altinda Endülüs Müslümanlari yorgun düstü. Endülüs Müslümanlarinin dini, milli, sosyal ve kültürel dokulari bozulmaya basladi. Ilk yillarda Hiristiyanlara tesir eden Müslümanlar bu sefer Hiristiyanlarin etkisi altinda kaldilar. Kiz alip kiz verdiler. Bu çözülme üst yöneticilerde de oldu. Benü kasi Emiri Musa bin Musa kizini Navarra kralina verdi. Kardesinini kizini da Kral Wannaca ile evlendirdi. (Müslüman bir kiz Müslüman olmayan biri ile evlenince Islamdan çikar. Günümüzde bu tehlike yaygindir. Sirplarin 'Miloseviç'in' Bosna'da katliamindan önce ayni hata işlenmiş idi.)
"alıntıdır"

Osmanlı’yı yıkmakla, hak din İslamı bozmakla görevli Türkçe, Arapça ve Farsça’yı ana dili gibi bilen İngiliz ajanı Hempher “Hatıratım” isimli eserinde (sayfa 45) “800 yıllık Endülüs’ü şaraba alıştırarak, aralarına fitne ve fesad sokarak, Kur’an-ı kerim ve diğer İslam kaynaklarını (sünnet, icma-i ümmet ve kıyas-ı fukahayı) tartışır hale getirerek ve dinlerinden kopararak yıktık ve topraklarını işgal ettik. Osmanlı’yı ve diğerlerini de bu silahları kullanarak yıkacağız” demektedir.
Anlayana bir cümlenin dahi yeterli olacağına inanıyorum...
arkadaşlar bir tarih konusu soyleyinde konuşak düzeyli ve ahlak kuralları çerçevesinde bir şekilde tartısak
Osmanlı Diyelim Anlatmaya Sığmaz Ama B en Baslim
Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye(İngilizce:Ottaman Empire)1299-1922 yılları arasında varlığını sürdürmüş Türk ve İslam devletidir
Devletin kurucusu ve Osmanlı Hanedanının atası olan Osman Gazidir.En Geniş Sınırları Resimdedir

[Resim: PfKD2fZ.png?1?7161]
hanedanda toplam 36 padişah başa gelmiştir.EN güçlü olduğu donem Kanuni sultan süleyman dönemi.
8 sende 40 yılla sığmaz yerleri fetheden yavuz sultan selim han bence 20 sene daha yaşasıydı bence avrupanın yarısını fethederdi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Referans URL