Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Norveç Ordusu Oculus Rift'ten Destek Alacak
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arttırılmış gerçekçilik ürünleri arasında kuşkusuz en popüleri olan Oculus Rift, başına geçirdiğiniz gözlük türevi ekranlarla oyunların içine girmenize yardımcı oluyor. Bu yardımı yaparken kafanızın hareketlerine göre oyundaki kamerayı da algılıyor. Oyun dünyasının geleceği olarak görülen bu cihazın değişik alanlarda kullanıldığını daha önce görmüştük. Ancak bunların en ilginci Norveç'ten geldi.

İskandinavlar tarih boyunca kendi insanlarına hep önem vermişler ve güvenlikleri için büyük çaba sarf etmişlerdir. Bu sarf ediş kendine askeri alanlarda da yer ediyor. Daha önce İsveç ve Finlandiya ordularının askerlerini korumak için geliştirdiği üst düzey teknolojileri görmüştük ancak Norveç ordusunun bu denemesi oldukça ilginç.

Normal bir zırflı araca yönlendirmek için elle kumanda edilen kameralar kullanılıyor. Oldukça rahat kontrol edilebiliyor olsalar da insan gözü kadar efektif çalışamıyorlar. Kameraların kullanılmaması durumunda ise zırhlı araç şoförünün kafasını araçtan dışarı çıkarması gerekiyor. Bu sıkıntıya en iyi çözüm ise Norveç ordusundan gelmiş: Aracın çevresine yerleştirilen kameralar Oculus Rift'e bağlanmış. Böylece şoför, aracın dışına çıkmadan istediği zaman istediği yöne anında dönebilecek.


Saol Açık Ağızlı Gülümseme
Önemli Değil @Fast Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL