Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sony 185 TB'ı Tek Bir Kasede Sığdırdı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Farklı alanlarda faaliyet gösteren Japon kökenli Sony, uzun yıllardır depolama teknolojileri üzerine yüksek bütçeli ar-ge çalışmaları yapmaktaydı. Bu araştırmaların neticesinde, Blu-ray'den 3 bin 700 kat daha fazla veri depolayabilen manyetik bir kaset geliştirildi.

Bildiğiniz gibi manyetik kasetler özellikle 90'lı yıllara damgasını vuran teknolojiler arasında. Bu kaset teknolojisi yerini zamanla CD'lere, ardından DVD'lere ve son olarak da Blu-ray ve harici disklere bıraktı. Bu araçları kullanarak yüksek boyutlardaki veriyi saniyeler içerisinde depolayabiliyor ve dilediğimiz yere taşıyabiliyoruz. Fakat haberimize konu olan kaset, bu teknolojilerin hepsini, deyim yerindeyse, 'sönük' bırakıyor.

Geliştirilen kasetin en dikkat çekici verileri arasında, inç başına 148 GB veri depolayabilmesi bulunuyor. Bu da demek oluyor ki bu kasetler, standart bir kasede göre 74 kat daha fazla veri depolama yoğunluğuna sahip.

Kasetin ne çeşit bir tasarıma sahip olacağı ve ne zaman satışa sunulacağı şu an için açıklanmıyor. Fakat emin olduğumuz bir nokta var ki o da bu kaset teknolojisinin depolama çözümlerine yepyeni bir boyut kazandıracağı.

Alintidir
Saol bilgi için Açık Ağızlı Gülümseme
Bilgi için Teşekkürler Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL