Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Araştırmacılar Kanser Hastalarının Tedavi Gelişiminde Video Oyunlarının İşlemcilerind
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
UT(University of Texas) Güneybatı Tıp Merkezi'ndeki tıbbi fizikçiler, hastaları iyileştirmek ve tedavilerinin gelişimini hızlandırmak için video oyun yapımındaki yüksek grafik kartlarındaki işlemcileri (GPU) kullanıyorlar. Dr. Steve Jiang, Medikal Fizik ve Mühendislik Bölümü, UT Güneybatı yeni Direktörü, çeşitli Profesörler ve Radyasyon Onkolojisi Başkan Yardımcısı, daha verimli çalışmak ve kanser hastalarının tedavilerini hızlandırmak için GPU'ların işlemci hızları için farklı ve yeni yolları araştırıyorlar.

[Resim: oEWiv8j.jpg]

Peki GPU, bu tedavilerde nasıl uygulanıyor?

Bu uygulama, proton radyoterapi sırasında bir tümör radyasyon dozunu hesaplamak için gerekli olan süreyi azaltmak için ve belirlenen süreyi en iyiye indirgemek için kullanılıyor. Daha hızlı olan video oyun işlemcileri ise 70 saat süren ve karmaşık olan hesaplamayı sadece 10 saniyede yapıyor!



Dr. Jiang, "Bu işlem hızı sayesinde inanılmaz bir gelişme kaydediyoruz." diyor ve devam ediyor: "Bizler, burada video oyunlarına bir teşekkür borçluyuz. Video oyunlarının popüler olması, tıpta bilimsel hesaplama için çok yararlı bir şey haline geliyor. 70 saatlik kaybı 10 saniye gibi kısa sürede tamamlamamız, hem biz tıpçılar için hem de hastaların kritik durumları için inanılmaz yarar sağlıyor."

"Kanserle savaşmak ve tedavilerinin uygulanması haftalar hatta aylar sürüyor. Mevcut hastanın anatomisi ve tümörü zaman geçtikçe değişiyor. Dr. Jiang, hesaplamalarımız (hesaplamalar derken burada Dr., hastanın beynindeki tümörün, ağırlığını, boyutunu ve şekil olarak ne durumda olabileceğinden bahsediyor) hastanın günlük geometrik değişiklikleri, bizler için günlük hesaplamalarımız doğrultusunda ve tümörün çevresindeki dokular için inanılmaz bir yarar sağlıyor. Böylelikle doktorlar, her tedavi için eski verileri kullanmak yerine, her hastanın kendine ait olan verilerini kullanıyor ve tedaviyi buna göre uyguluyor. Yeni hesaplamalar ve verilerle beraber kesin bir sonuç ve rapor elde ediliyor. Ve bunları video oyunları oynarken üzerinde şiddetle durduğumuz grafik kartlarının GPU'su ile gerçekleştiriliyor.''
Vay canına kimin aklına gelir GPU ların tedavide kullanılacağı Süper
Referans URL