Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Windows Phone 8.1 Cortana
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[attachment=707]Microsoft, yeni taşınabilir işletim sistemi Windows 8.1′i duyurdu . Yazılım devinin taşınabilir pazarda Apple ve Google’a yancı meydana geldiği...
Microsoft, yeni taşınabilir işletim sistemi Windows 8.1′i duyurdu . Yazılım devinin taşınabilir pazarda Apple ve Google’a yancı meydana geldiği günler son noktaya ermek üzere olabilmektedir .

Windows Phone 8′e iştirak eden ilk dev güncelleme Windows Phone 8. 1 , Siri’ye rakip elektronik asistan Cortana, Swype stili klavye ve bildirim arkadaşı Action Centre gibi özellikler getiriyor.

Yeniden tasarlanan bir kilit ekranına sahip olan işletim sistemi, seçtiğin duvar kağıdını dinamik kutucukların arkasında da görebilmene, VPN kullanabilmene ve şifrelenmiş e-postalar okuyabilmene de imkân tanıyor.

CORTANA’YA MERHABA DE!

Cortana ismi tanıdık geliyorsa, Xbox’ın efsanevi FPS oyunu Halo hayranı olmalısın. Cortana, oyunda üst düzey bir suni zekaydı ve ana karakter Master Chief’in şahsi asistanı vazifesini üstleniyordu.

Cortana servisi Siri’nin lezzet ikizi. Microsoft’un Bing bulma motoruna ilişkili olan Cortana, tamamıyla sesle kontrol ediliyor. Ajandana yeni etkinlikler ilave etmek gibi temel vazifeleri mahaline getirebilmesinin yanı sıra; alışkanlıklarını, sık sık aradığın kişileri ve ana dilini öğrenebiliyor. Microsoft’tan Joe Belfiore, Cortana’nın yeteneklerini göstermek için ona: “Kız kardeşimle bir dahaki konuşmamda, ona köpeğinin ne türlü meydana geldiğini sormamı hatırlat” diyor ve Cortana derhal Belfiore’nin kız kardeşinin kim meydana geldiğini öğrenerek, bir dahaki bulma için hatırlatıcı tertip ediyor .

Cortana’nın bir not defteri var ve ilgilendiğini öğrendiği şeyleri orada depoluyor. Notebook adlı bu özellik, Cortana’nın neleri sevdiğini, kimleri çok sık sık aradığını ve gündelik alışkanlıkların ile rutinlerini öğrenmesini sağlıyor. Cortana’nın not defterine ulaşıp , aldığı notları doğrulayabilir ya da düzeltebilirsin. Başka Bir Deyişle iş için çok sık sık aradığın bir tanesini senin için en kımetli insanlardan bir tanesi olarak algılamasına mani olabilirsin.

Cortana, Siri’nin becerileri ile Google Now’ın işlevselliğini bir araya getiren bir servis. Belfiore’nin sergilediği demodan yola çıkarak, bu ikisinden üç 4 kat daha akıllı meydana geldiğini da diyebiliriz . Cortana’nın gerçek hayatta ne türlü bir iş çıkaracağını görebilmek için sabırsızlanıyoruz.

DİĞER KOCAMAN YENİLİKLER

windows-phone-8. 1-keyboard-1

Windows Phone 8.1′in en kocaman yeniliği Cortana ancak işletim sistemi bunun dışarısında da sıkça kullanacağın QuickAction_Default_16X9_13A2B892birçok yenilik getiriyor.

Action Center, Android’deki gibi monütör üst kısmından açılıyor ve bu açılan pencerede, bildirimleri, Wi-Fi
ile Bluetooth ayarlarını, son iletilerini , e-postalarını ve uygulama güncellemelerini görebiliyorsun. Evet, bu özellik çok uzun süredir Android’de ve iOS’ta kullanılıyordu ancak geç olsun kuvvet olmasın, öyle değil mi?

Yeni kilit ekranı da bildirimleri ve ajandanı sunuyor . Bizi heyecanlandıran bir öbür özellik ise henüz duvar kağıdını dinamik uygulama kutucuklarının yer aldığı kısmının arkasında da görebilmen.

Son olarak, Microsoft Windows Phone 8.1′e Work Flow adlı bir klavye üretti . Kaydırarak yazma sağlayan bu klavye, bundan önce denediğimiz pekçok taşınabilir klavyeden daha alıcı gözüküyor. Work Flow, Windows Phone 8. 1 ile beraber önyüklü geliyor olacak ve alışamazsan, kaydırma mahaline dokunarak da yazabileceksin.

NE SÜRE KULLANABİLECEKSİN?

Microsoft’un San Fransisko’da tertip ettiği BUILD geliştiriciler konferansında duyurulan taşınabilir işletim sistemi, bir sonraki aylarda Windows Phone 8′li cihazlara otomatik güncelleme yöntemiyle dağıtılacak.

Bir önceki yazımız olan Karşınızda Fujifilm X-T1 başlıklı makalemizde fFujifilm X-T1 fiyatı, fotoğraf makinesi ve Fujifilm X-T1 hakkında bilgiler verilmektedir.
''ALINTI''
Referans URL