Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Köprü ve Viyadükleri Şehirlere Dönüştüren Çılgın Proje
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: kopru-ve-viyadukleri-sehirlere-donusture...05x290.jpg]

İtalya’da artık kullanılmayan veya harabeye dönmüş köprü ve viyadükler için geliştirilen bu proje ile doğa ve insan dostu şehirler inşa edilecek.

Yapımına 60’lı yılarda başlanan İtalya’nın Autostrada A3 otoyolu 483 kilometrelik bir uzunluğa sahip; fakat yarım asırdır geliştirme çalışmalarına rağmen bürokratik sebeplerden dolayı hala tamamlanamamış.

Calabria bölgesel yönetiminin 4 yıl önce başlattığı, otoyolun tamamlanması ve iyileştirilmesi için verdiği çabalar amacına ulaşmaya başladı.

Otoyol ve viyadükleri üzerine kurulacak olan bu güneş enerjili, doğa dostu yaşam alanlarına “dikey kasabalar” ismi verilmiş. Ünlü mimarlık şirketi, Oxo Architecture’dan Manal Rachdi’nin “çok katlı binaların tersyüz edilmiş hali” şeklinde bahsettiği tasarım oldukça dikkat çekici.

[Resim: mimari4%5B1%5D.jpg]

Tasarımın en üst bölümünde yayaların yürüyüş yapabilecekleri bir alan ve araçlar için özel tasarlanmış garajlar bulunuyor. Yağmur suyunun depolanarak arıtılmasını sağlayan tank, temiz su depoları, jeotermal santral ve bitkisel arıtım ile kendi enerjisini kendisi sağlayabilen dairelerin bulunduğu köprülerde alışveriş merkezi ve eğlence merkezleri de olacak. Zaten bu AVM merakını bir tek biz anlamadık. Bir insanın her yere illa bir şekilde AVM sıkıştırmak zorunda hissetmesi nasıl bir duygu acaba? Sadece bizim ülkemizde yokmuş bu AVM merakı.

Elimizdeki doğal kaynakların kıymetini bilmeyip, önce yok edip, sonra da doğal kaynakları kullanmak lazım diye değerini sonradan anladığımız bu tarz projeler elbette ki “zararın neresinden dönülürse kardır” atasözünü bizlere hatırlatıyor.

''ALıntı''
Referans URL