Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Taşınabilir Batarya Gerekli Mi?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: tasinabilir-batarya-gerekli-mi-705x290.jpg]

Her geçen gün gelişen telefonlar kullanıcıların bir çok ihtiyacını karşılasa da en büyük dertten henüz kurtarabilmiş değil. Batarya performansı en iyi olan telefon bile, en fazla 1,5 gün giderken kullanıcılar alternatif çözümlere yönelmeye başlıyor.

Telefondaki fiziksel alanın az olması ve cihazların giderek inceliyor olması yüksek miliamperli batarya kullanımını imkansız kılmakta. Piyasada bulunan yüksek miliamper değerine sahip telefonlar ise zaten kalın bir yapıda.

Durum böyle olunca kullanıcılara hitap eden ekonomik ve kullanımı kolay çözümlerin başında taşınabilir bataryalar geliyor.

Taşınabilir bataryalar kapasiteye ve bütçeye göre hemen her kullanıcıya hitap ettiği gibi, ayrıca kolayca temin edilebiliyor. Özellikle seyahat sırasında büyük faydaları dokunan taşınabilir bataryaların, sunduğu kapasite kadar fiziksel tasarımı/yapısı da önemli bir konu.

Çünkü bu ürünler daha çok pantolon ceplerinde taşınmakta. Bu yüzden ergonomi önemli bir unsur. Genelde taşınabilir bataryaların fiziksel yapısı sunmuş olduğu kapasite değeri (mAh) ile doğru orantılı.

Örneğin 1800 mAh kapasiteye sahip Duracell taşınabilir batarya son derece ince bir yapıdayken, 12.000 mAh kapasiteye sahip BatteryBox hem ağır hem de daha kalın bir yapıda. Bu tür ürünleri alırken ne amaçla, hangi cihazda kullanacağınızı belirleyerek almanız gerekmekte.

1440 mAh bataryaya sahip iPhone 5, Duracell'in taşınabilir şarj aleti ile 1 kez tam şarj olurken, BatteryBox ile 8 kere tam şarj edebilmeniz mümkün. Eğer dağa kamp yapmaya gidiyorsanız, BatteyBox gibi yüksek kapasiteli ürünler ihtiyacınızı karşılayabilir. Ancak acil durumlarda kullanmak üzere elinizin altında bir bataryanın durmasını istiyorsanız, Nokia DC-16, Sony CP-ELS, Philips DLP 7800 gibi ürünler son kullanıcı için daha uygun fiyatlı çözümler.

En çok kafa karıştıran konulardan biri ise uyumluluk. Kullanıcılar genelde 'bu ürün benim telefonumla uyumlu mu?' sorusunu sormakta. Eğer alacağınız taşınabilir batarya USB arabirimi üzerinden gücü iletiyorsa değil telefon, MP3 oynatıcıdan tablete kadar USB'li birçok cihazı şarj edebilirsiniz. (Yüksek Amper istemeyen; iPad vs...)

Ayrıca telefon kılıfı şeklinde satılan çözümlerde mevcut. Ancak bu ürünler ince olsun diye yüksek fiyatlara alınan telefonları, bir hayli kalın bir cisme dönüştürmekte. Ama ben kabloyla uğraşmak, ekstra bir şey taşımak istemiyorum diyen kullanıcılar bu tarz ürünlere yönelebilir.

Taşınabilir batarya alırken en çok dikkat etmeniz gereken konu, ismi bilinmedik, daha önce duymadığınız (no name) ürünlerden uzak durmak. Aslında yapacağı iş her ne kadar basit olsa da, telefonunuza elveda demenize sebep olabilir. Gerek ısı, gerekse verdiği elektriğin sağlığı açısından farklı sorunlar doğurabilecek ürünleri tercih etmeyin.

Genel olarak bakıldığında Sony, Nokia, Duracell, Philips gibi üreticilerin kullanıcıları tatmin eden, uygun fiyatlı ürünleri bulunmakta. Yani ünlü firmalar kullanıcıları, ismi belli olmayan ürünlere yönlendirmemek için piyasaya güzel, alınabilir, taşınabilir bataryalar sunmakta.
Bura Gelinc Hemen Alirim Açık Ağızlı Gülümseme
Bende varki taşınabilir ama resimdeki gibi değil yine bir batarya gibi ama usb çıkış yeri var onu takınca ister samsunga ister iPhone'a ister Htc'ye bağlarsın.
Eline sağlık.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Referans URL