Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Selfienin Türkçesi Ne Olacak?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: selfie-icin-tdk-ya-gelen-oneriler-705x290.jpg]

Son zamanlarda reklam filmlerinde, dizilerde hatta Oscar töreninde bile karşımıza çıkan 'Selfie'nin Türkçe karşılığının bulunması için Türk Dil Kurumu'nun geçtiğimiz hafta başlattığı öneri kampanyası oldukça ilgi gördü.

Anlamı 'kendi kendini çekmek' olan 'Selfie' kelime için, Türk Dil Kurumu Başkanı Profesör Doktor Mustafa Kaçalin, “Karşılık aranan yabancı sözler, görüşleri alınmak üzere kurumumuz bünyesindeki Yazışma Topluluğu'na gönderiliyor. Yazışma Topluluğu'nda her meslek ve yaş grubundan yüzlerce kişi var. Hafta boyunca vatandaşlar bizlere buradan, sosyal medyadan, telefon ve mail aracılığıyla ulaşarak önerilerini sundu. 800'e yakın kişi önerisini iletti ve 500 yüze yakın öneri birikti. Madrid'ten, Kazakistan'dan, İran 'dan, Azerbaycan'dan ve Kırgızistan'dan da öneriler aldık. Öneriler, görüşler alınmak üzere Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu'na gönderilecek, sonrasında 'selfie' sözcüğü için ilgili kurullarımız tarafından uygun bir karşılık belirlenecek" diyerek konu hakkında açıklama yaptı.

Ülke içerisinden ve dışarısından gelen ilginç öneriler ise şu şekilde; ‘başyapıt’, ‘sosyapoz’, ‘bengil’, ‘şipşakım’, ‘doğaç’, ‘çekendi’, ‘çekerol’, ‘çeklaçek’, ‘kendicik’, ‘eday’, ‘ferdi’, ‘görsel salım’, ‘seyfi’, ‘tipi’, ‘kendirme’, Anfoto, bencik, bencileyin, bençek, bengil, benil, benim o, benimce, cepimge, çekat, çekçeki, çekendi, çekerol, eldenfoto, elimfoto, gözgül, gözgülük, haletiben, önünüçek, öz yapıt, özceçekim, özcül, özçekim, özçekmek, özge, özgörünüm, özgüm, özgün, özgünî, özimge, öznel, özüçekim, özül, özüm, özünçek, özünü, resmiyem, sima, sinep, yakınçeki, yüzyüze, zat-ı kadraj, zatim.”

''Alıntı''
Haberlerin başarılı umarım devamı gelir Süper

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Referans URL