Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: İnternet Dünyasının Son Akımı: Yerken Seyret
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: internet-dunyasinin-son-akimi-muk-beng-i...05x290.jpg]

Ne kadar abidik gubidik iş varsa yapan Güney Koreliler, saçma bir akım daha geliştirdiler. Eli yüzü düzgün, güzel kızlar ya da oğlanlar web cam karşısında geçip yemek yiyorlar ve bunu da internetten canlı yayınlıyorlar.

Korelilerin çıkardığı bu saçma sapan olayın adı ise Türkçe’de ‘yemek yayını’ manasına gelen “Muk-bang”. Tamamen psikolojik sorunları olanların izlediğini düşündüğüm bu akıma da İngilizler, ‘Gastronomic Voyeurism’ ismini vermiş. Türkçesi ‘Gastronomik Röntgencilik’ gastronomi kelimesi ise ‘iyi yemek merakı’ ya da ‘düzenli hazırlanmış sofra’ manasına geliyor. Çoğu iyi niyetli insan ise bu olayı Korelilerin yalnız yemek yemekten hoşlanmamasına bağlıyor.

Akımın en meşhurlarından olan Diva, yani Park Seo-Yeon, bu iş ile Youtube üzerinden gelen reklam paraları ve izleyici bağışlarıyla aylık 20 bin TL civarı para kazanıyor. Diva, kendisi ile yapılan röportajda izleyicilerinin %60’ının kadın olduğunu belirtiyor. Bu izleyicilerin önemli bir bölümünün ise bu yemekleri yiyememelerinden dolayı izlediklerini de ekliyor.

Bu akım o kadar çok büyümüş ki Güney Koreliler’in canlı yayın sitesi Afreeca’da bütün yayınların yüzde 70’i “Muk-bang” yayınına dönmeye başlamış. Günlük 3 milyon izleyici ve 5 binden fazla kanal sadece “Muk-beng” için aktifmiş.

Aşağıda Diva’nın örnek bir “Muk-beng” videosu bulunmakta, izleyip kararı siz verin. Diva, dedikleri hatun da resmen ağzını şapırdatıp sığır gibi de yemek yiyor orası ayrı bir mesele. Buyrun yorum sizin:





''Alıntı''
(Eğer konu hoşunuza gitmediyse silinebilir, sadece böyle saçma birşey varmış beyler amacı ile paylaştım.. Açık Ağızlı Gülümseme )
Referans URL