Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Resident Evil 6 İnceleme -- P:10/8.0
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
[Resim: yG28zY9.jpg?1]

Yeni bir inceleme ile karışınızdayım bu sefer Resident Evil 6'yı bir kaç başlık altında incelemeye çalışacağım umarım hoşunuza gider ve ZT ElyaseYunus'a yardımcı olmak istedim. Eğer beğenirseniz haftalık oyun veya bir kaç haftadır oyun inceleme yapmaya başlayabilirim. İyi Eğlenceler yorum bırakmayı unutmayın.

[Resim: KAWHrMp.jpg]

Nedir bu Resident Evil?

Hiç oynamayanlar için biraz üstten konuyu anlatalım dedik. Chris Redfield ve Jill Valentine Racconon Police Department’in özel kuvvetleri S.T.A.R.S. , yani Özel taktikler ve kurtarma servisinin üyeleridirler. Oyunun konusu ise oldukça gizemli, Raccoon Ormanında garip olaylar dönmektedir. Ormana giren insanlar ölmektedir veya kaybolmaktadır. Üstelik bulunan cesetler genellikle parçalanış ve ısırılmış oluyor. Ormanı araştırması için S.T.A.R.S. servisi Bravo takımını oluşturarak ormana yollar. Bravo takımı ormanda garip yaratıklar ve deneyler ile karşılaşır. Ama işler ters gider ve Bravo takımı ile S.T.A.R.S. arasındaki irtibat kopar. Bunun üzerine yeni bir takım olan Alpha takımı oluşturulur ve Bravo’yu bulması için Raccoon ormanlarına yollanır. Alpha takımı enkaz halindeki Bravo helikopterini bulur ve canavar köpeklerinin saldırısına uğrarlar. Takımın “hayatta kalan” üyeleri hızlıca yakındaki Spencer konağına sığınırlar.Alpha Takımından Chris veya Jill hayatta kalmıştır sadece, çok geçmeden yürüyen ölüler, zombilerle karşılaşıyorlar ve yavaş yavaş konakta çevrilen dümenlerin farkına varıyorsunuz. Her şey Umbrella firmasının biyolojik gen deneylerin başının altından çıkıyor. Sonunda deney kontrolden çıktı ve bir virüs sayesinde ölüler canlanıp akılsız birer vahşi hayvana dönüştüler. Artık Chris ve Jill’in tek bir amacı vardır: Hayatta kalmak. Raccoon City, Umbrella Şirketinin yaptığı virüs deneyleri yüzünden büyük zarar görmüştür. Çok fazla can ve mal kaybı olmuştur. Virüsün başka şehirlere dağılmasını önlemek için U.S hükümeti Raccoon Şehri’ ni nükleer bir füze ile yok etmiştir ama virüs Dünya'ya yayılmıştır. S.T.A.R.S (Special Tactics and Rescue Servise) kapatılmıştır. Ancak B.S.A.A (Bioterrorism Security Assessment Alliance) kurulmuştur. Racoon City faciasının sorumlusu olan Umbrella şirketi daha önceden geliştirdiği bir virüs sayesinde binlerce insanın zombi olmasına sebep olmuştu. İnsanlar ve zombiler hala bir savaş halindeydi ve kullandıkları biyolojik silah kötü insanların eline geçmesi çok riskliydi yani herkes zombi olabilirdi. İşte bu risklerin karşısında BSAA adlı organizasyon kurulmuştu. Chris Redfield BSAA ekibinde yeni işine başlar,Serinin 5. oyununun kahramanı olan Spencer Malikanesi olayından kurtulan Chris bu oyunda da ana kahramanlardan biri halinde, dolayısıyla BSAA da bu oyunda varlığını sürdürüyor.Yeni oyunumuzda ise önceki virüslerin farklı bir versiyonu olan C-Virus kendisini Neo-Umbrella olarak adlandıran bir örgüt tarafından dünyanın farklı yerlerinde saldırı silahı olarak kullanılıyor ve kahramanlarımız bu saldırının kaynağını bulmak ve durdurmak için çaba sarf ediyor.


Kim bu insanlar?

Oyunda 7 karakter ve o karakterleri size tanıtalım.
  • Leon S. Kennedy: Federal hükümet adına çalışmakta ve Helena Harper adlı gizli ajan ile yolları kesişmekte.
  • Helena Harper: Eski bir polis olan Helena iyi bir polismiş anlaşılan. Helena özel hareketleri açısından hafif bir karakter fakat silahları çok iyi kullanabilir. Özellikle “Saved-off Gun"da çok başarılı bir kadındır.
  • Chris Redfield: Alpha takımından. Silah uzmanı ve karşı saldırılara dayanıklı birisi. Resident Evil serisinin gerçek yıldızı. Bu adamı Resident Evil 5′te de ana karakter olarak kullanıyorduk. Resident Evil 6′da daha çok dinamikleştirilmiş. Hareketler açısından çevik fakat ağır bir adamdır.
  • Piers Nivans: Chris’in baş yardımcısıdır. Özel hareket açısından iyi değildir. Fakat elinde iyi bir sniper ve handgun vardır. Ağır bir karakter değildir. Nişancılar için iyidir.
  • Jake Muller: Jake, bir önceki oyunun kötü adamı Wesker'ın gayrımeşru çocuğu. Bazı özellikleri vardır ve olağan üstü dövüşçüdür.
  • Sherry Birkin: Eski Resident Evil’larda bu hanımefendiyi korurduk. Ama artık o kendini korumayı öğrenmiş. Bu yüzden bu karakterde iyi bir karakterdir. Ayrıca kolay kolay dying olmaz. Ve çeviktir, atiktir. Bu yüzden sevilir. Hareketleri orta derece kuvvetlidir.
  • Ada Wong (Oyunun tüm hikayeleri bitince açılır): Ada Wong'un geçmişi ile ilgili hiçbir şey bilinmiyor,Umbrella şirketine bağlı bir üst düzey görevlisi için çalışan bir casus,silah ve dövüş teknikleri konusunda uzman bir profösyonel ve suikastçi ,Albert Weskerin dışında başka bir firma için de çalıştığı biliniyor ama bu firmanın ismi hikayede hiçbir zaman geçmiyor Ada Wong için çift taraflı bir casusta diyebiliriz.

[Resim: ANfXbGH.jpg]

Takımlar ve Hikaye"ler"

Oyunda 3 takım var ve 1 tek tabanca (tek kişi) bu takımlar şu şekilde;
1. Takım: Leon S. Kennedy - Helena Harper
2. Takım: Chris Redfield - Piers Nivans
3. Takım: Jake Muller - Sherry Birkin
Bu üç takımın çok ayrı ayır hikayeleri var ama bazı yerlerde kesişiyor bu hikayeler.Tabi 3 takımda bir araya gelmiyor 2'li 2'li geliyorlar karşı karşıya 1.takım - 3. Takım, 2. Takım- 1. Takım gibi. Hikayelerine gelince hikayelerini anlatalım biraz:
1. Takımın Hikayesi (Leon S. Kennedy - Helena Harper): Leon kendini eskiden olduğu gibi Umbrella şirketi ve onun türevlerini yok etmeye adamıştır ama bu sefer yanında Helena vardır. Hükümet ajanı Helena'nın peşinden gerçekleri aramak için sürüklenen Leon'un macerası gerilimli başlıyor. "Bekle bizi umbrella efsane geri geliyor" deme hissi uyandırıyor içimizde ve başlıyoruz Umbrellayı aramaya macera başlasın.
2.Takımın Hikayesi (Chris Redfield - Piers Nivans): BSAA organizasyonunun başı Chris ise bu son biyolojik silah kullanılan saldırı karşısında partnerleri Piers Nivans ve Finn Macauley ile mücadele etmeye çalışıyor. Chris ve Piers ise Ada Wong adlı şüpheli hakkında hiç bir şey bilmediğimiz bayanı arıyoruz. Tabi ki yakalaması hiçte kolay değil. Tek kelime anlatıyor 2. takımın hikayesini "Baş belası Wong dur artık".
3. Takımın Hikayesi (Jake Muller - Sherry Birkin): Jake, bir önceki oyunun kötü adamı Wesker'ın gayrimeşru çocuğu.Bünyesinde taşıdığı özel tür kan sebebiyle virüsten etkilenmeyen ve virüse panzehir olan Jake, Amerikan ajanı Sherry ile Amerikan hükumetine devredilmek üzerine 50 milyon dolarlık bir anlaşma yaparak yola koyulur.
Jake ile oynarken kimi zaman açık alanlarda serbestçe koştururken kimi zaman da kendinizi dinmek bilmeyen bir kovalamacada bulabiliyorsunuz. Belkide oynun benim en çok aklımda kalan hikayesi ve gerçekten dikkat çeken bir özelliği var bizim Jake'in bu özellik ise dövüş yeteneği. Oyunda aktif olarak dövüşe biliyorsunuz yakın yani zombilere tekme ve yumruk sallamak gerçeği söylemek gerekirse hoşumu gitmedi değil.

[Resim: CV7qwqb.jpg]

Grafikler ve Kendini grafik gibi Hissedenler birazda sesler

Oyun 2 senelik oyun olmasına rağmen grafiklerin bazı yönleri hoşuma gidiyor. Oyunda karakterlerin saçlarına ve kıyafetlerine özen gösterilmiş yani saçlarımız artık ne olursa olsun kalıp şeklinde değilde "Baş döndüren dolgun saçlar" şeklinde olmuş. Yani saçlarımız özgür.Kıyafetlerde ise parlamalar olsun ıslanmalar ve çevreden etkilenmeler güzel yansıtılmış oyuna. Oyunun öyle ahım şahım grafikleri yok 2012'de bana çok gerçekçi gelmişti fakat yeni oyunları görünce basitleşti tabi ki ama hakkını da yememek lazım oyunun çünkü bir kaç eksik yanı dışında gayet iyi eksik yanlar ise dokular ve kaplamalar çok düşük çözünürlüğe sahip bazı nesnelerde ise değişmeyen (sabit) ışık yansımaları var yani zifiri karanlık bir oda da olsanız bile size size yansıyan parlak noktalar var ki bu kötü bir durum böyle bir oyun için. Seslere gelince seslerde söylenecek pek bir şey yok sesleri ve dublajları gayet başarılı pek kötü yanını görmedim.


Bir adet zombi alabilir miyiz artık?

Oyunun oynanış kısımına gelirsek benim hoşuma gitti açıkçası. Artık en azından nişan alırken hareket edebiliyoruz. Bu özelliğin eklenmesi karakterlere ve oyunculara gayet dinamik ve zevkli bir oyun sağlıyor eski oyunların aksine. Oyunda yeni olarak birde envanter geliştirilmiş ve köşede duran şekli düzeltilmiş ve gayet hoş durmuş bence başka bir yenilik ise yakın dövüş sistemi bu yenilik elinizdeki silahlar gibi çok fazla yardımcı oluyor. O özellik ise zombilerin üstüne saplamış veya elinde olan kesici zehirli öldürücü aletlerini onlara karşı kullana biliyorsunuz oyunun en iyi özelliklerinden biri benim için. Oyunun kötü yanlarından biri ise öyle çok bir zombi çeşidi yok aynı tipler geliyor karşınıza bir de bazı zombiler var ki vur vur ölmüyorlar, vuruyoruz parçalanıyor yine geliyor bazen tekrar birleştikleri bile o oluyor onlara oyuncuların diyecek tek şeyi var "Lego musunuz oğlum siz dağılıp dağılıp birleşiyorsunuz". Sinematikler fazla çoğalmış sanki birde geçilmemesi cabası bir süre sonra Türkçe olmamasından dolayı oyuncuların canını sıkıyor.Oyunda koşan ve uçarmışcasına zıplayan zombiler var. Karanlık her deliğe dikkat kesilin oyunda kısaca. Bunlar dışında son olarak oyun için Resident Evil serisinin korkutma sanatından pek eser yok oyun daha çok aksiyona kaçmış diyebiliriz. Size tavsiyem bu oyunu oynamanız her ne kadar kötü yanları olsa da yanınızda biriyle Co-op modunda oynarken tadından yenmiyor. Bu oyunu oynarsanız çok şey kaybetmezsiniz Ruz Adam tavsiyesidir.
-İyi Oyunlar İyi Forumlar-


Peki neden 8.0 Puan?

Oyunun 10/8.0 almasındaki sebepler kısaca;
  • Oyunun grafik açısından eksikleri var
  • Eski RE serileri gibi değil korku eksiği var korku unsuru koymayı unutmuşlar
  • Bir anda atlayan zombiler
  • Oyunu heyecanla bitirdikten sonra Ada Wong'un tek tabanca gezdiğini yani yanlız Single Player oynanması
  • Zombi kıtlığı ve ölmeyen zombiler
  • bir anda yanımızda beliren zombiler.


Anlatım ve yazılar tamamen bana aittir.
emeğine sağlık teşkkürlerAçık Ağızlı Gülümseme
okudum hepsini ama ben zombi oyunu sevmemAçık Ağızlı Gülümseme
REPİNİZİ DE VERDİM Açık Ağızlı Gülümseme
(12.03.2014 16:41)_WAZİR_ Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]emeğine sağlık teşkkürlerAçık Ağızlı Gülümseme
okudum hepsini ama ben zombi oyunu sevmemAçık Ağızlı Gülümseme
REPİNİZİ DE VERDİM Açık Ağızlı Gülümseme

Teşekkürler beğenmene sevdim Açık Ağızlı Gülümseme

Süper Güçlerini Kullanarak Gönderildi
Eline sağlık. Güzel olmuş verdim şukunu. +rep Açık Ağızlı Gülümseme
(12.03.2014 18:03)Razor58 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Eline sağlık. Güzel olmuş verdim şukunu. +rep Açık Ağızlı Gülümseme

Teşekkürler beğnemene sevindim İnciciAçık Ağızlı Gülümseme
Güzel oyundu,co op oynamak ayrı bir zevk Gülümseme
(12.03.2014 19:48)TheMarteniX Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güzel oyundu,co op oynamak ayrı bir zevk Gülümseme

Aynen yanında biriyle oynayinca çok iyi oluyor Süper

Süper Güçlerini Kullanarak Gönderildi
Emek Var Rus adam helal olsun ugraşıyosun Gülümseme
(14.03.2014 17:42)ZT ElyaseYunus Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Emek Var Rus adam helal olsun ugraşıyosun Gülümseme

Teşekkürler beğenmene sevindim bir kaç kişi daha fikrini belirtirse devam ederim arada böyle incelemeler yapmaya Gülümseme

Süper Güçlerini Kullanarak Gönderildi
Çok güzel teşekkürler.
Sayfalar: 1 2
Referans URL