Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: The Last of Us İnceleme -- P:10/9.5
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
[Resim: Wh7mT34.png?1]

Bu benim ilk oyun incelemem o yüzden fikirleriniz önemli eğer beğenmezseniz bir daha yapmam ama olumlu veya olumsuz yorum yazmayı unutmayın üşenmeyin.Çok geç kalınmış bir inceleme olduğunun farkındayım ama oynadığım en etkili oyunlardan biriydi The Last of Us bu yüzden yazmadan duramadım bir kaç başlık altında incelemek istedim.

[Resim: NIvFvFn.jpg]

Heyecanlandıran ve Merak Uyandıran Hikayesi

Oyun solunum veya sıvı ile bulaşan, sporlar aracılığıyla yayılan ve kısa sürede tüm Dünya'yı saran bulaşıcı bir hastalığın yayılmasından tam 20 yıl sonra ABD'de geçer. Bu hastalık, bulaştığı kişileri birkaç saat içerisinde insan öldüren yaratıklara çevirir. Enfeksiyona uğramış olanlar ve hayatta kalan insanlar olmak üzere ikiye bölünen dünya nüfusu, iki grup arasındaki mücadele sebebiyle büyük bir azalma göstermiştir. Hastalık sebebiyle medeniyetin büyük bir kısmı mahvolmuş olduğundan hayatta kalan insanlar, askerler tarafından korunan karantina bölgelerinde veya bu alanların dışında farklı gruplar halinde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu gruplardan biri ve hastalığı yaydıklarını kabul eden grup Ateş Böcekleri'dir. Baş karakterimiz Joel kaçakçılık yaparak hayatına karantina bölgesi dışında devam etmektedir ta ki bir gün ikinci baş rol olan Ellie gelene kadar, Ateş Böcekleri Ellie'yi, Joel'in onlara getirmesini karşılığında istediklerini vereceklerini söylerler ama Joel neden istediklerini bilmemesine rağmen kabul etmek zorunda kalır ve heyecan dolu macera başlar. Neden istediklerini ise oyun içinde öğreneceksiniz.

Kim bu karakterler?

Merak edersiniz diye düşündük ve oyundaki karakterleri genel olarak bir listeledik buyurun liste:
Joel: Salgın başladığında Sarah isimli kızını kaybetmiş olan ve hikayenin geçtiği zamanda kaçakçılıkla uğraşan orta yaşlarda bir erkek.
Ellie: Salgının başlamasından sonra dünyaya gelen ve sonraları anne ve babasını kaybeden, on dört yaşında genç bir kız.
Tess: Kaçakçılık işlerinde Joel'un partneri.
Marlene: Ateşböcekleri'nin lideri ve Ellie'nin annesinin arkadaşı.
Tommy: Joel'un erkek kardeşi.
Maria: Tommy'nin karısı.
David: Salgından korunmayı başaran bir grubun lideri.
James: David'in grubundan biri.
Henry: Kardeşi Sam ile birlikte hayatta kalmaya çalışan orta yaşlardaki bir erkek.
Sam: Ağabeyi Henry ile birlikte hayatta kalmaya çalışan bir erkek çocuk.
Bill: Herhangi bir topluluğa bağlı olarak yaşamayan, Joel'un eski bir arkadaşı.
Robert: Silah tüccarı.
Sarah: Joel'un kızı.
Riley (yalnızca Left Behind'da yer alır): Ellie'nin en yakın arkadaşı.

[Resim: WAoiRHn.jpg]

Oyunun raflara sığmayan Ödülleri

The Last of Us birçok dalda ödül aldı hatta o DICE Ödüllerine törenine aday olduğu 13 daldan 10’unu kazanarak törene damgasını vurmuştu ve bundan sonraki E3 2012'sinden 2014 Games Ödüllerine kadar neredeyse her ödül töreninde mutlaka ödül alan The Last of Us yılın oyunu seçildi. Şimdi ise 2014 BAFTA'da 17 Kategoriden 43 oyunun katıldığı törende The Last of Us tam olarak 10 dalda aday gösterildi. Bunların arasında Action & Adventure, Artistic Achievement, Best Game, Game Design, Multiplayer, Music, Story ve Ashley Johnson (Ellie) ile Troy Baker (Joel) için performans dalında adaylıklar var. Ayrıca The Last of Us; çeşitli oyun incelemelerini derleyen ve ortalama bir puan belirleyen web sitelerinden Metacritic'te 100 üzerinden 95, GameRankings'te ise %95,04'lük ortalamalar yakaladı. Bu ortalamalarla birlikte PlayStation 3 platformu tüm zamanların en iyi on oyunu arasında listelendi ki bence bunların hepsini hak ediyorda.

[Resim: Bsb1IRi.jpg]

Görüntüler,Oynanış Tarzı ve Zorluğu

The Last of Us'ın grafik motoru Havok ve Sony'nin kişisel grafik motorları. Oyunda görüntüler gerçeğe çok yakın yapımcılar neredeyse hiç bir ayrıntıyı unutmamış ve neredeyse Ellie adeta arka sokağınızda koşacak gibi geliyor. Yüz mimikleri, sesler, tepkiler, hava durumu, ıslanma efekti sanki etrafınızdan alınmış gibi çok mu abartıyorum hayır sanmıyorum. Birde üstüne üstlük Naughty Dog,Playstation 3'e özel geliştirilen grafik motorunda yaptığı güncellemeden sonra vazgeçilmez bir hal aldı oyun bizim için. Oynayışa gelirsek The Last of Us'da genel olarak Joel'i yönetiyoruz Ellie bir kaç yerde yönetmemiz dışında Ellie Playstation'muza emanet. Oynanış tarzı olarak ve kamera açısı olarak üçüncü şahıs kamerasıyla oynuyoruz ki bu çok iyi yoksa hareketler çok kısıtlı olabilirdi arkayı görememe gibi çünkü oyunda şöyle söylersek her delikten bir şey fırlıyor üstümüze dersek açıkçası pek yalan olmaz. Klasik zombi oyunu gibi gözüksede bu oyun Playstation 3 oyuncuları için yaşam tarzı olmuş durumda açıkçası benim içinde öyle en doğru söz "Kendine bağlıyor, müptelası oluyorsunuz."olur herhalde. Oyunda hareket zorluğu veya kısıtlaması yok adeta açık dünya oyunu gibi denilebilir ancak değil tabi ki, The Last of Us'da bulduğumuz eşyalar ile kendi malzemelerimizi kendimiz oluşturuyoruz yani sağlık paketiydi, molotofuydu, çivili sopasıydı hatta bombayı bile biz yapıyoruz , bu yüzden oyun çekici bir taraf kazanıyor içinde gerçek bir yaşam mücadelesi var sonuçta kısaca The Last of Us yapımcıları "YAŞAMAK İÇİN ÜRET OYUNCU" diyor bize . Oyunda bir kaç çeşit yaratık var bunlar "Tıkırdayanlar, Koşucular ve Şişmişler". Tıkırdayanlar sizi duyarsa sadece kaçın ve saklanın ama sessizce çünkü tıkırdayanlar kör sadece duyuyor ama yakalarsa Tarkan'nın da dediği gibi "Yakalarsam Muaah" yani cidden şansınız yok. Koşucular ise sizi görürlerse koşuyorlar ve dövüyorlar Allah ne verdiyse lise kavgasına gider gibi dalıyorlar ama kaçması daha kolay. Şişmişler uzun süre hastalığa kalmış yaratıklar ve üzerinde ekstra bir kabuk var bu yüzden öldürmesi baya zor zaten görünce insanın gözü bir korkuyor bir uzun hava okuyor ama oyun bize "Kafasına sık kafasına bak yukarıda" diye bağırıyor. Böylece daha çabuk ölüyorlar ama size doğru koşuyor ise oturup salavat getirin helallik isteyin kurtuluşumuz yok çünkü. Oyun 32 Gb ve bir çok ödül almış ama abartı değil kesinlikle hak ediyor bunları . Dlc'si çıktığında ve bittiğinde aynı oyunu bitirdiğim gibi dlc içinde üzülmüştüm çünkü adeta bağımlılık yapıyor bitince "Bitti ya bu bitmesin oğlum" diye geçiriyor insan. Oyunun zorluk dereceleri öyle ahım şahım bir zorlukta değildi hiç bunu yapamayacağım diye bir hüzün ve umutsuzluk yaşamadım. Kısaca Naughty Dog ve Sony döktürmüş oyun harika bu tür hayatta kalma oyunlarını sevenlere kesinlikle tavsiyemdir,hala oynamayanlar çok şey kaybetmiş olursunuz bizden söylemesi.
-İyi forumlar İyi oyunlar-


Peki neden 9.5 puan?

Oyuna 9.5 vermemin sebebinde bir kaç sebep var;
  • Oyunun sadece Playstation 3'e çıkması Pc'dekilerde oynamalı kesinlikle.
  • Tek kişilik olması Ellie'de arkadaşımız yönetebilirdi.
  • Bir kaç bug vardı gerçi onlar sonrada düzeldi.
  • Multiplayer oyunda pek çeşitlilik yok.
  • Altyazılarda sorun yaşanıyor bazen.
  • Biraz fazla kolay sanki.
  • Fazla kısa yapılmış. Dlc tam olarak iki buçuk saatte bitti.

Anlatım ve yazılar tamamen bana aittir. (Sayısal bilgiler araştırma sonucu)
bence güzel iyi geceler sercan abi
(03.03.2014 05:02)Ronaldo Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bence güzel iyi geceler sercan abi

Teşekkürler okuduysan beğenmene sevindim Gülümseme
yine aktifsin helal abi
(03.03.2014 05:18)Ronaldo Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yine aktifsin helal abi

Görevimiz Süper bide başkaları da okuyup yorum yaparlarsa mutlu olucam fikirleriniz önemli benim için Gülümseme

Süper Güçlerini Kullanarak Gönderildi
Bu tarz incelemelere ihtiyacımız var Açık Ağızlı Gülümseme Başarılar kardeşim devamını beklerim Gülümseme
(03.03.2014 10:40)MaRQuS Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu tarz incelemelere ihtiyacımız var Açık Ağızlı Gülümseme Başarılar kardeşim devamını beklerim Gülümseme

Sağol abi belki beğenilirse devam ederim Süper

Süper Güçlerini Kullanarak Gönderildi
Berbat Ötesi Şekilde Süper Olmuş . Eline Sağlık Kanka Açık Ağızlı Gülümseme
(03.03.2014 11:53)LastWorld Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Berbat Ötesi Şekilde Süper Olmuş . Eline Sağlık Kanka Açık Ağızlı Gülümseme

O ne demek be Açık Ağızlı Gülümseme

Süper Güçlerini Kullanarak Gönderildi
Vay baya detatli bir inceleme olmus helal olsun.
Sayfalar: 1 2
Referans URL