Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sanal Oyunların Tarih İçindeki Gelişimi!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İnsanlık tarihinde çocukların gelişimlerinde oyun çok önemli bir yer tutmuştur. Öyle ki çocuk eğitiminin her aşaması, oyunlar temeli üzerine kurulmaktadır. Ama artık çağımızda sanal oyunlar, çocuk gelişiminin dışına çıkarak üst yaş guruplarına hitap etmeye başladı.

İlk aşamada hobi olarak oyunlar yazılırken, ilerleyen zamanlarda çok ciddi bir ekonomik kazançların olduğu bir alan oldu.

İlk video oyunu 1948'de yayımlandı. Sekiz adet lambadan oluşan oyun, bir hedefe füze atılmasını simule ediyordu. Füzenin hızı ve atış eğimini belirlemek için düğmeler ihtiva eden bir cihazın içinde geliştirilip, o dönemde bilgisayarın henüz elektronik olarak grafik çizme yetenekleri olmadığı için, küçük hedefler basit ekranlar üzerinde çizgi ile gösteriliyordu.

İlerleyen zamanlarda ki araştırmalar,bilgisayar ile uyumlu grafiklere geçilmesinin kapısını aralamıştır.

1951'de dama oyunu programı yazıldı ve denendi. Fakat program, daha hafıza konusunda gelişmemiş bilgisayarda tüm hafıza kapasitesini aşacak kadar hafızaya ihtiyaç duydu. Bundan dolayı oyun başka bir bilgisayara kurularak çalışması sağlandı.

1952 yılında Türkiye'de “SOS” olarak bilinen oyunun grafik versiyonu yazıldı ve bilgisayara karşı oynandı.

1958'de “İki kişilik tenis” isimli oyun geliştirildi. “Tennis for Two” adlı oyun, tenis kortunun basitleştirilmiş yandan görünüşü gibiydi.

1959-1961 yılları arasında, grafik tabanlı oyunlar yazılmaya devam edildi. 1961 yılında iki kişinin karşılıklı oynayabildiği, siyah ekranın ortasında çarpılmaması gereken yıldızlar olan ve her bir oyuncunun, ateş edebilen kendi uzaygemisini kontrol ettiği bir oyun yazıldı. Bu oyun ilk defa yaygın olarak oynanan oyun olma özelliğini taşımaktadır. 1970’lere kadar bu tarz oyunlar geliştirilmeye devam edildi. 1970’lerden sonra artık kaliteli grafiklerin, ayrıntılı bölümlerin olduğu oyunlar yazılmaya başlandı. Bu dönemde bilgisayar, video oyun gelişimi, atari makineleri, elde oynanabilen cihazlar ve ev bilgisayarları gibi çeşitli alanlarda oyunlar geliştirildi.

1990-2000-2010 tarihlerinde artık çok kişili, gurup, çevrimiçi gibi tarzlarda oyunlar oyun piyasasında boy göstermeye başladı. Günümüzde akıllı telefonların çıkmasından sonra, bilgisayar oyunlarının yerini mobil oyunlar alamaya başladı. Tabi bu gelişmenin bilgisayar oyunlarını bitireceği anlamına gelmemekte… Henüz!!

Günümüzde gerçeğinin aynısı veya yakını grafiklerle desteklenen oyunlar oynanış zevkini artırırken, aynı zamanda da yatırımcıların ilgisini çekmekte. 1970’ler de 11 milyon dolar civarında olan oyun piyasası, günümüzde milyarlar hatta katrilyonlarla ifade edilmekte.


ALINTIDIR
Alıntının hangi siteden alıntı olduğunu biliyorum . Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL