Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mobil Dünyasından Haftalık Haberler [02.02.2014]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bugün sizlere birbirinden güzel haberlerimiz var umarım beğenerek ve merakla okursunuz.

Motorola Moto G

[Resim: JCauXAK.jpg]


Google seni elde etmek için sahip olduğu bir çok yöntemin yanına; 4,5 inç, 720p ekranlı, dört çekirdekli ve 180 dolarlık ucuz bir silah daha ekliyor.

Hızlı
Birçok ucuz telefon ve tablet, maliyetleri kontrol altında tutmak için, tarihi geçmiş veya geçmek üzere olan parçaları kullanıyor. Moto G ise, HTC One Mini ve Galaxy S4 Mini’de de kullanılan, Snapdragon 400 işlemci ve Adreno 305 grafik yongasını, 1 GB bellek ile desteleyerek günceli yakalıyor. Snapdragon 400, 4G uyumlu ama LG’nin Nexus 4’deki hamlesine benzer bir şekilde, bu yetenek Moto G’de de törpülenmiş.

Havalı
Bu fiyat seviyesinde bir telefonun, benzerleri gibi çirkinler ordusuna katılması beklenir ama Moto G, burada da şaşırtıyor. Elbette sahibini, 1080p’lik Android büyükleri gibi, inceliğiyle ve inanılmaz tasarımı ile böbürlendiremeyecek ama 1280×720 çözünürlükteki ekranının piksel yoğunluğu, iPhone 5s’inkinden fazla ve köşelerinin kalınlığı sadece 6 mm. Köşelerdeki bu incelik, telefonun kalanındaki hantal havayı, başarıyla dağıtıyor.

Kıt hafızalı
Google, Nexus 4’te olduğu gibi Moto G’de de, microSD desteği olmayan 8 ve 16 GB’lık depolama seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Anafikir, her şeyini Google’ın devasa bulut servislerinde tutmanı sağlamak: Müzikler Play Music’te, dosyalar Drive’da, fotoğraflar Picasa’da… Cazibeyi de artırmak için kullanıcıların önüne, iki yıl geçerli 50 GB’lık bir Drive alanı atmayı ihmal etmemişler.

G’lere göre değil
‘G’ insanlarının, bu telefonla ilgileneceğini pek zannetmiyoruz. Warren G, o kadar çok paranın üstünde oturuyordur ki, o yükseklikten, telefon pazarının alt kısımlarını görmesi mümkün olmaz.


[Resim: VZPPe6Z.jpg]
[Resim: av6AmOS.jpg]
[Resim: hA1wgsn.jpg]

WhatsApp’in tek rakibi SMS
[Resim: im72QNQ.jpg]
Konu kilometre taşlarını geçmeye gelince, WhatsApp’in durmaya hatta yavaşlamaya dahi niyeti yok. Anlık iletişim servisi, her gün 50 milyar mesaja ev sahipliği yaptığını açıkladı!

Reklam satmaya kesinlikle karşı oluşu ile ünlü WhatsApp CEO’su Jan Koum, Münih’te gerçekleştirilen DLD konferasında sahneye çıktı ve anlık iletişim uygulamasının en son rakamlarını açıkladı. Koum’un verdiği bilgilere göre, WhatsApp her gün 50 milyar civarı mesaja ev sahipliği yapıyor ve 430 milyon kullanıcısı var.

Günde 50 milyar mesaja ev sahipliği yapan WhatsApp’in en büyük rakibi ise SMS. Mobil analist Benedict Evans, WhatsApp’in halihazırda SMS’i geçmiş olabileceğini belirtiyor.


Google Nexus 5 Türkiye’de
[Resim: RSEZYPD.jpg]
Turkcell ve LG, Google’ın Nexus serisinin en yeni üyesi Nexus 5’i Türkiye’de peşin ve 24 aya varan taksitli alım seçenekleriyle satışa sundu.

Turkcell’liler LG Nexus 5’e Turkcell İletişim Merkezleri ya da http://www.turkcell.com.tr üzerinden 250 MB Turbo internet paketi içinde ayda 76 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olabiliyor. LG Nexus 5’in peşin satış fiyatı ise 1399 TL olarak açıklandı.

Full HD çözünürlük ve 445 ppi (piksel/inç) oranı sunan 5 inç ekran ile donatılan Nexus 5, 16 GB dahili depolama alanına ve siyah ile beyaz renk seçeneklerine sahip.

Dünyanın Android 4.4 KitKat işletim sistemi ile çalışan ilk akıllı telefonu olan Nexus 5, gücünü dört çekirdekli 2,26 GHz’lik Snapdragon 800 işlemciden alıyor. 2 GB belleği bulunan Nexus 5′in kamerası ise 8 MP.


Uygun fiyatlı Galaxy Note 3 geliyor
[Resim: KzAtZRc.jpg]

Samsung yeni Galaxy Note 3‘ü satışa sunalı birkaç ay geçti ancak, görünüşe göre yenisi için zaman geldi. Uygun fiyatlı Galaxy Note 3 Neo Avrupa’ya geliyor.

Belçika’da önsiparişe sunulan Galaxy Note 3 Neo, 599 Euro fiyatla listeleniyor. Yalnızca Avrupa’da satışa sunulacak olan cihazın birkaç fotoğrafı SamMobile tarafından ele geçirildi.


[Resim: S2aoDmY.jpg]
[Resim: 8AFp6ym.jpg]
[Resim: RMU6zJK.jpg]

Nokia Lumia satışları düştü
[Resim: TCcTxwl.jpg]

Son dönemlerde yeniden yükselişe geçen Nokia, 2013′ün son finansal çeyreğinin ve tüm yılın sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, beklendiği gibi iyi değil.

Nokia’nın açıkladığı finansal sonuçlara göre, raflardan ceplere giren Lumia cihazların sayısı azaldı. 2012′nin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, Lumia satışlarında yüzde 29 gibi büyük bir düşüş yaşandı.

2013′ün son çeyreğinde 8,8 milyon satan Lumia telefonlar, Windows Phone ile çalışan tek telefon ailesi özelliğini taşıyor.

Yeniden rekabete katılan Nokia, 7,2 milyar dolar karşılığında Microsoft tarafından satın alınmıştı.


Android sandığından daha tehlikeli
[Resim: GhiAWwg.jpg]

Bir milyardan fazla kişi tarafından kullanılan Android işletim sistemi, her geçen gün daha fazla zararlı yazılım tarafından hedef alınıyor ve bu sayı tahmin ettiğinden çok daha fazla.

Android’in birçok zararlı yazılım tarafından hedef alındığını bildiğinin farkındayız; sorun ise bu zararlı yazılımların oranının “e ne olmuş yani” denilip, görmezden gelinemeyecek kadar fazla olması.

Cisco tarafından yapılan araştırma göre, 2013′te zararlı mobil yazılımların yüzde 99′u Android’i hedefledi. Kalan yüzde 0,84′lük zararlı yazılımların hedefi ise Java oldu. Yani, siber korsanların neredeyse tümü, senin Android’li cihazına sızmak ve bilgilerini çalmak istiyor. Zararlı yazılımların geneli ise yemleme, zararlı web sitelerine yönlendirme, popüler uygulamaları taklit etme şeklinde sıralanıyor.

Web tabanlı zararlı yazılımlarda ise yüzde 71 Android’i hedeflerken, yüzde 14′ü iOS’u hedef alıyor. Mobil zararlı yazılımların yüzde 43,8′i Andr/Qdplugin-A adlı virüs temel alınarak geliştiriliyor. Onu yüzde 25 civarında tercih edilen Andr/NewyearL-B virüsü takip ediyor.
Referans URL