Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: İnatçılar (2015) Hrútar BRRip x265 Türkçe Altyazılı Torrent İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[afis12345678]http://torrentv.net/resim/upload/2Z1O6t.jpg[/afis12345678]

[dosyadi]İnatçılar ()[/dosyadi]
Yönetmen: Grímur Hákonarson

Senaryo: Grímur Hákonarson

Ülke: Iceland

Tür: Dram

IMDB Puanı: 7.3

Vizyon Tarihi: 17 Haziran 2016 (Türkiye)

Nam-ı Diğer: Rams



[hakkinda]Gummi ve Kiddo, şehrin dışında geniş bir vadide yan yana evlerde yaşayan yaşlı iki kardeştir. Babadan kalma meslekleri olan koç yetiştiriciliğine devam etmekte ve ülkenin en iyi koçlarını yetiştirmektedirler. Her sene kasabada düzenlenen ya Gummi'nin ya da Kiddo'nun kazandığı en iyi koç yarışmasında büyük ödülü almak için mücadele eden ve tek hayatları koçları olan bu iki kardeş, birbirleri ile 40 yıldır konuşmamaktadırlar. Bir gün Kiddo'nun koçu bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa yakalanır. Yetkililer tüm kasabayı boşaltıp, tüm hayvanların da itlaf edilmesinin en uygun çözüm olduğunda ısrarcıdır. Ancak 40 yıldır birbirleri ile konuşmayacak kadar inatçı olan bu ikili iş koçlarına gelince de bu kadar çabuk pes etmeyecektir.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Yorumbaz : Rams, aynı yerde yaşayan 2 kardeşin birbirine olan çatışmasını anlatıyor. "Gummi ve Kiddi adlı bu 2 kardeş, keçi büyütmeyi çok seviyorlar ve ard arda her yıl keçi yarışmasına katılıyorlar. Her yıl ikisinden birisi yarışmayı kazanıyor. Fakat en son yarışmadan sonra keçilerden birinde bulaşıcı bir virüs olduğu ortaya çıkar ve kasabadaki bütün keçiler toplatılmaya başlar. Gummi ile Kiddi arasındaki gerginlik her ne kadar büyüse de bu sorunu birlikte atlatmaya çalışacaklardır. "

Öncelikle bu film, geçen yılki Cannes festivalinde "Belirli Bir Bakış" ödülünü kazanmış. Hak etmiş de. İki kardeş arasındaki çatışmayı keçiler üzerinden anlatması oldukça farklıydı. Her ne kadar bazı olayların ilerleyişi bilindik olsa da veya tekrara bağlamış olsa da film, sizi atmosferin içine çekmeyi başarıyor.

Bu başarının ardındaki en büyük etken, oyunculuklar ve manzaralar. 2 kardeşin performansını oldukça başarılı buldum. Özellikle de 2 kardeşin birbirine güvenmeye çalışmak istemeleri ama araya hep başka bir sorunun çıkmasını güzel vurgulamışlar.

Ama özellikle de manzaralar, yani ortam çok başarılıydı. İzlerken size soğuk havayı hissettiriyor. Bu kısımları daha çok sonlara doğru fark edeceksiniz.

Rams'ın en sevdiğim sahnesi, final sahnesiydi. Kiminiz bu sahneyi izlerken "bu muydu?" veya "gerçekten çok anlamlı" diyebilir ve gerçekten çok doğal aslında. Bu filmi sinemada izlerken filmin daha sürmesini ummuştum ve film böyle bittiği zaman afallamıştım. Ama daha sonra üzerinde düşününce, ortaya anlamlı bir sahne çıktığını anladım. Son sahne, bütün bu kargaşalardan uzak olarak, saflığı gösteriyor. Her şeyin masum olduğu zamanlar. Ya da kısacası, kameranın son sahneye içerdiği açı, anne karnını temsil ediyor. Bu yüzden farklı bir çalışma olmuş.

Eğer bu tarz filmleri seviyorsanız, Rams'dan hoşlanacağınızı düşünüyorum. Ortaya farklı bir iş çıkmış. Ama filmin yavaş temposu ve uğradığı basitlikler seyir zevkinizi biraz azaltabilir. Ama genel anlamda, bu filmi tavsiye ederim.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Anne rahmine benzetilen final sahnesi.

+ Oyunculuklar ve manzaralar.

+ Farklı bir iş olmaya çalışıyor.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Bazı anlarda tahmin edilebilir, tekrara girmiş olması ve temponun yavaş ilerlemesi.

- Bazı sahneleri seyircinin kafasını gereksiz yere yorabiliyor.

TOPLAM PUAN: 7/10
Htmakina : Ağrı ilerleyen ama sıkmayan bir filmdi benim için. Konusu oldukça değişik ve başrol deki kardeşlerin performansı güzeldi. Hayvanlarla olan iletişimde izlenmeye değer. İyi seyirler.
toros06 : Duru ve gerçekçi bir yaklaşımla kotarılmış, İzlanda'nın uzak köşelerindeki iki kardeşin dargınlığı çerçevesinde işlenmiş güzel bir yapım. Filmin tamamını hiç sıkılmadan izledim ama final sahnesinde bittim resmen. Hani derler ya; "Aç olan aşa düşer - Akıldır başa düşer - Kardaşın müşkül işi - Gene kardaşa düşer..." Tam da, izlemeye değer bu filmi özetliyor. Mutlaka izleyin derim. İyi seyirler.

Fragman



[dosyaid]11277[/dosyaid]

İndirmek İçin "TORRENT INDIR veya DOSYA INDIR" Yazılı Resimlere Tıklayınız.

[altyazı]http://www.turkcealtyazi.org/mov/3296658/hrutar.html[/altyazı]
Referans URL