Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hitler'e Suikast (2015) - 360p - 720p - 1080p - m720p - m1080p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Senaryo: Léonie-Claire Breinersdorfer , Fred Breinersdorfer

Ülke: Almanya

Tür: Biyografi , Dram , Savaş

IMDB Puanı: 7.0

Vizyon Tarihi: 01 Temmuz 2016 (Türkiye)



[hakkinda]Eğer Georg Elser’in 13 dakikası daha olsaydı, dünyanın tarihi değişir, milyonlarca insan canından olmazdı. 13 dakikası daha olsaydı, Elser’in yerleştirdiği bomba Adolf Hitler’i havaya uçuracaktı. Ama bu olmadı ve 8 Kasım 1939 tarihinde Hitler olay mahallinden erken ayrıldı. Yaklaşan tehlikeyi hemen herkesten önce gören, başka insanlar sus pus beklerken ya da verilen emirleri yerine getirirken harekete geçen bu adam kimdi? Diğer insanların görmezden geldiği bir şeyi görmüştü ama neyi? Bundan önce Düşüş’le Nazi diktatörlüğünün son günlerini perdeye aktaran Oliver Hirschbiegel bu filmde, imkânsızı başarmaya çalışan, bunu başaramayan ama gene de tarih yazan bir direnişçinin çok şaşırtıcı bir portresini çiziyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

H737 : İyi seçilmiş bir konu. Hitler'e genelde "kurt ini"nde yapılan suikast girişimi daha çok bilinir ama bu suikast girişminden, Hitlerin erken ayrılması ve olay mahalinde patlama esnasında bulunmayışı yüzünden hep daha az öneme sahipmiş gibi az bahsedilir.

Hep merak etmişimdir, 1939'da Hitler ölseydi, savaş daha mı çabuk biterdi?Ruslar acaba bunu fırsat bilip Almanlardan önce mi Avrupa'ya hakim olurdu? Peki 1944'de Kurt İni'nde hitler ölseydi, Japonya'da yüzbinlerce insan kurtulurmuydu?

Orjinal dilin Almanca olması filme daha bir gerçeklik katmış, zira böyle konularda İngilizce olunca insan biraz yabancılık çekiyor. Sevdiğim konular bunlar. Umarım, sadece insani bakış açısı ile değil, belgesel niteliği ile de umduğum bir film çıkar.
Yorumbaz : Bu film, gerçek hikayeden uyarlanmış. Hitler'ın konuşma yaptığı binaya bomba yerleştiren, daha sonra da yakalanıp bombayı patlatamayan ve Naziler tarafından işkence gören Georg Elser'in hikayesini konu alıyor.

Film bu konuda oldukça iyi çalışıyor aslında. Elser'in bomba tasarlama şeklini, yakalanışını ve esir tutulduğu sahneleri film, oldukça ilgi çekici bir şekilde anlatmış. Fakat, film benim için ortalamaydı. Neden mi?

Çünkü flashback! Filmdeki flashback sahneleri o kadar gereksiz ki, filmin bütün havasını söndürüyor, nereye odaklanacağınızı şaşırıyorsunuz. Normalde filmin, Elser'in esir tutuluşu ve hayatta kalmaya çalışması konusunu ele alması lazım. Ama flashback sahneleri sayesinde kafanızda bir sürü gereksiz bilgi oluşuyor.

Film bize şunu anlatmaya çalışıyor: "Böyle bir filmi görmek için para verdiniz ama ben size klişe bir aşk hikayesi vereceğim." Gerçekten mi?! Elser'in hayatının aşkıyla tanışması, ilişkiye girmesi, olayın yasak aşka dönüşüp Elser'in aşkının, kocasından ayrılmaya çalışması, çocuklu aile olması vesaire... İyi hoş da, bu sahneler film hakkında hiçbir şeyi değiştirmiyor. Elser'e "ah zavallı!" diyerek acımıyoruz. Ayrıca, film bu flashback sahneleri filmin asıl geçtiği yerde hiç kullanmıyor.

Elser nasıl iyi bir film olurdu, biliyor musunuz? 114 dakikalık bu filmdeki bütün flashback sahnelerini atarak, ortaya sadece Elser'in esir olarak geçirdiği hapishanede geçen 40 dakikalık etkileyici bir kısa film yapmak. Ama sırf böyle bir filmi sinemaya uyarlamak için sanırım, bir sürü ilginç ama konuyla tamamen alakasız sahneler eklemişler. Bu sahnelerin klişeden geçilmediğini söylemek bile istemiyorum.

Aslında flashback sahnelerini atarsak bile bu film, aslında mükemmel değil. Havada kalan sorular ve uzatılmış, gereksiz sahneler çok var. Mesela filmde, hikayeyle alakası olmayan bir adamın tamı tamına 1 dakika boyunca bir kancaya asılarak ölüşünü gösteriyor film bizlere. Bu sahne her ne kadar ekrana bakılamayacak kadar kötü olsa da hikayeye hiçbir şey eklemiyor maalesef. Filmi daha ilgi çekici yapmıyor. Sadece süreden çalmak için gereksiz, mide kaldırıcı bir şey görmüş oluyorsunuz.

Filmin zayıf kalmış finalinden söz etmiyorum bile. Bu filmin nasıl biteceğini daha en başından anlamıştım zaten. Film bittiğinde de yaklaşık 2 saatlik, içi gereksiz yere doldurulmuş, zayıf bir film izlediğimi fark ettim. Gerçi Elser, o kadar kötü olmasa da insan hayal kırıklığına uğruyor.

Kısacası, eğer Nazi zamanında geçen filmleri ilginç buluyorsanız ve sürenin uzun oluşuna aldanmıyorsanız, Elser'i izleyebilirsiniz. Oldukça farklı ve sert sahneleri var bu filmin, türünün örneklerine karşın. Ama o kadar gereksiz yan hikayelerle doldurulmuş ki, sadece esir sahnelerini izlesek oldukça başarılı, 40 dakikalık güzel bir kısa film izlemiş olurduk. Üstelik aklımızda hiçbir soru işareti kalmazdı, herkes ne olduğunu anlardı. Flashback sahneleri, filmi yok etmiş maalesef, türünden çıkarmış. Elser, kötü bir film olmasa da bir hayal kırıklığı oldu benim için. Özellikle de benim yaptığım gibi sinemada izlemenizi tavsiye etmem.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Bazı oyunculuklar.

+ Nazi zamanına karşın oldukça sert bir bakış açısı var.

+ Güzel görünen sahneler (sinematografi) ve bazı fikirler.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Sonu.

- Flashback sahneleri.

TOPLAM PUAN: 5/10
denisilin : Tarihsel filmleri seviyorsaniz, gerçek hikayeden esinlenmiş bu filmi izleyin derim. O döneme ait mahalle baskısını da, yönetim baskısını da güzel yansitmislar... İyi seyirler olsun.


360P - 720P - 1080P - M720P - M1080P İNDİR


[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/hitlere-suikast-elser-13-minutes-12612.html[/upto]
[/hide]
Referans URL