Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Effie Gray (2014) - 360p - 720p - 1080p - m720p - m1080p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Richard Laxton

Senaryo: Emma Thompson

Ülke: İngiltere

Tür: Dram

IMDB Puanı: 5.9

Vizyon Tarihi: 10 Ekim 2014



[hakkinda][/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

SKurthan : YORUM: Emma Thompson oyunculuktaki yeteneğini senaryo yazarlığında gösterememiş ve bir çok tiyatro, piyes ve operaya konu olmuş bu gerçek yaşam öyküsünü gerçekten çok acemice bir senaryo dönüştürmüştür. Dram ve biyografi türü filmleri sevenlerin dışındaki seyirciler için çok sıkıcı olabilir.

Kötü bir senaryonun dışında gerek atmosferin kurgulanması, mekânlar ve çekim kalitesi gerekse oyunculuklar gayet başarılı. Özellikle Dakota Fanning'in oyunculuğu ve yansıttığı hüzün beni etkiledi. Bunun dışında diğer oyuncular da gerçekten iyi oynamışlar. Film Victoria Dönemi İngiltere’sindeki belli sınıftaki toplumun yaşam tarzını yansıtan, kasvetli bir atmosfere sahip. Kimi zaman resim görüntüleri eşliğinde müzik geçişleri ile yakalanmak istenen sanatsal etki çok yetersiz kalmış. Sadece hafif melankolik bir hava oluşturabilmiş.

Ancak filmde o kadar çok boşluk, eksik ve anlaşılmaz nokta bırakılmış ki, seyreden ancak John Ruskin ve Effie Gray'in yaşamları hakkında bilgi sahibi ise filmi tam manasıyla anlayabilir. Bu yüzden filmi seyretmekte kararlıysanız en azından Effie Gray ve John Ruskin'in yaşamı hakkında bilgi edinmenizi tavsiye ederim. Yoksa birçok sorunuz yanıtsız kalabilir. Ayrıca John Ruskin'in nasıl bir insan olduğunu, ailesi tarafından nasıl yetiştirildiğini, çocukluğunun nasıl geçtiğini öğrenmezseniz adamdan nefret edebilirsiniz. Gerçi öğrenseniz de nefret etmeniz olasıdır. Ancak özel hayatının dışında yazdıkları ve yaptıkları ile çok farklı bir kişiliktir. Bu yönü ele alınırsa farklı bir insan olduğu anlaşılıp saygı da duyulabilir.

BAZI BİLGİLER:

Filmin başında John Ruskin'in Effie hatırına yazdığı bir kitaptan bahsedilmektedir. Bu kitap, fantezi romanı tarzındaki "The King of the Golden River (Altın Nehrin Kralı)" dir. John Ruskin bu kitabı 1842 yılında Effie Gray 14 yaşındayken yazmıştır.

John Ruskin'in babasının Effie'ye gösterdiği resim "The Grand Canal Scene, A Street in Venice (Büyük Kanal Manzarası, Venedik’te Bir Sokak)" dir. İngiliz ressam Joseph Mallord William Turner tarafından çizilmiştir.

Effie'nin kendisi ile bağdaştırdığı, ırmakta boğulmak üzere olan kadın resmi, John Everett Millais'in Shakespeare'in Hamlet oyunundaki Opelia karakterini betimlediği "Ophelia" adlı resimdir. 1852 yılında tamamlanmıştır ve bu gün Londra'daki Tate Britain Müzesinde sergilenmektedir.

John Ruskin'in İskoçya'da John Everett'e resmini çizdirdiği günlerde, kır evindeyken "Edinburgh konferanslarım" diye söz ettiği kitabı "Lectures on Architecture and Painting Delivered at Edinburgh in November 1853" adlı Edinburgh’ta mimari ve resim sanatları üzerine verdiği konferansların içeriğinin bir derlemesidir.

Emma Thompson’un canlandırdığı karakter olan Leydi Eastlake İngiliz kadın yazar, eleştirmen ve tarihçi Elizabeth Rigby’dir. Kocası Sir Charles Lock Eastlake Kraliyet Sanat Akademisinin başkanlığını yapmıştır. Filmde adı geçen akademi burasıdır.

ALTYAZI HAKKINDA:

Filmin İngilizce veya herhangi bir dilde kaynak altyazısı bulunmadığından tüm altyazıyı, dinleyerek kendim oluşturdum ve YIFY 720p sürümüne uygun olarak hazırladım. 1080p sürümleri ile uyumsuzluk olabiliyor. O sürüme bakmadığım için bir şey diyemem. Sonuçta ortaya 900 satırlık bir altyazı çıktı. Bu altyazı şuan internet dünyasında bulunabilecek tek altyazı olma vasfını taşımaktadır ve ilk kez TürkçeAltyazı.org sitesinde yayınlanmaktadır. Takdir izleyenlerindir. İyi seyirler dilerim.
gcb1903 : Öncelikle film için bilmeniz gereken 3 şey var. Sıkıcı, durağan ve sıkıcı-durağan bir film. Güzel tarafı ise film bir buçuk saat en azından çabuk bitiyor.

Fragman



360P - 720P - 1080P - M720P - M1080P İNDİR


[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/effie-gray-2-12273.html[/upto]
[/hide]
Referans URL