Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Havana'da 7 Gün (2012) - 7 días en La Habana - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Laurent Cantet , Benicio Del Toro , Julio Medem

Senaryo: Laurent Cantet , Alejandro Fadel , Martín Mauregui

Ülke: Fransa, İspanya

Tür: Dram

IMDB Puanı: 6.1

Vizyon Tarihi: 23 Mayıs 2012 (Fransa)

Çekim Yeri: Havana, Küba

Nam-ı Diğer: 7 Days in Havana



[hakkinda]'' Yedi günde geçen yedi hikâye. Yedi yönetmenden tek bir kent: Havana! Sırasıyla haftanın günleri ilerlerken, farklı karakterlerin hem gündelik hem de olağandışı hayatları gözler önüne seriliyor. Filmi samimi ve gerçekçi kılan ise şehre turistik bir gözle bakmayıp şehrin ruhunu özümseyerek, farklı nesil ve kültürleri zengin bir yelpazede bir araya getirmesi. Her bir hikâyenin konusu farklı olsa da karakterler ve mekânlar da bazen hikâyeler arasında geçiş yapıyor. Havana'ya has sıcak ve yoğun duyguları yakalayan filmde ilk yönetmenlik denemesiyle oyuncu Benicio del Toro'nun yanı sıra kendi yönettiği bölümde başrolü oynayan Elia Suleiman ve bu kez kameranın önüne geçen yönetmen Emir Kusturica da yer alıyor. '' [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

pekosal : kübayı dolayısıyla küba insanını ve yaşantışını anlatan yer yer belgesel havası içeren sıcak bir film......havanayı merak edenler ve de hoş bir vakit geçirmek isteyenlerin izlemesini öneririm
pyrhus : Havana manzaraları güzel ama sonuçta sıkıcı bir film .
cevirimvar : Havana'da 7 Gün'ü izlemek için bir süredir listemde tutuyordum ve bu gece fırsat bulup izledim. Öncelikle kesinlikle çok uzun. Bir yerden sonra sorgulama yeteneğinizi yitiriyorsunuz. Tek tek parçalar halinde güzel olsa da Havana'da 4 gün falan olsaymış çok daha iyi olurmuş. Ayrıca yönetmenine bağlı olarak ciddi kalite dalgalanmaları var. Bazı bölümler çok iyiyken bazı bölümler gerçekten kötüydü. Bu konuya aşağıda değineceğim. Burada kısa kesmek gerekirse bir defa izleyin derim. 2012'nin ortalama yapımlarından bir tanesi. İzlemezseniz büyük bir kayıp olmaz. Onu da belirteyim. Ama Küba'nın son dönemde yaşadığı sömürüyü ve kaybetmişliklerini görmek için kesinlikle iyi bir fırsat olabilir bu belgesel.

Gelelim incelemesine...

Zor bir inceleme olacak öncelikle. Beğenmediğim bölümlerin yönetmenleri Benicio Del Toro, Gaspar Noe, Juan Carlos Tabio ve Pablo Trapero. Laurent Cantet, Julio Medem ve özellikle de Elia Suleiman'ın çektiği kısımları çok beğendim. Şimdi sıradan gireyim. Laurent Cartet çok başarılı Fransız bir yönetmen. Son dönemde de büyük bir çıkışta. Özellikle de 2008 yılında çektiği Entre les murs filmiyle kariyerinin zirvesine çıktı. 2012 yılında tamamladığı Foxfire ile ilgi çekmeye hazırlanıyor. Benicio Del Toro'nun ise bir minik denemesini saymazsak ilk yönetmenlik denemesi olduğunu söyleyebiliriz. O yüzden suçları affola... 2012'de Savages ile kenarda köşedeydi. 2013'te Jimmy P. ile başrolde olacak. Julio Medem'e gelirsek ki en beğendiğim bölümlerden birisi ona aitti. İspanyol sinemasının en başarılı yapımlarının bazılarına imza atmış bir isim. Bakış açısı inanılmaz güzel bir yönetmen. Çıplaklığı da seviyor romantikliği de. Onun kısmında bu iki öğe de tavan yapıyor. Kısa filmler Gaspar Noe'nin adeta uzmanlık alanı. Bu filmde yer almaması düşünülemezdi herhalde. Son iki yönetmenden ve bölümlerinden bahsetmeye gerek duymadan adeta sessiz film gibi ama mükemmel bir anlatımla bu filmin en vurucu kısmına sahip olan Elia Suleiman'a değinmek istiyorum. Chronicle of a Disappearance çok yakında Senfoni07 imzasıyla seyirinizde olacak. Bunun mutlu haberini hemen vermiş olayım. Geride Kalan da benim listemde. Elbet benim de ona bir gün yolum düşecek.

Gelelim oyunculara...

Ben bu gencecik yetenek Josh Hutcherson'u çok beğendim bir kere. Çocukluk filmleri de başarılı geçen bir isim. Ama en zorunu başararak gençlik filmlerini de götürüyor. Çok ama çok büyük bir yetenek geliyor. 2012 yılında Açlık Oyunları'nda gözükmesinin yanısıra çok kötü olduğunu düşündüğüm Kızıl Şafak'ta da yer buldu. Es geçtiğim The Forger'de de o vardı. Belki daha iyi yapımları kovalamalı. Daniel Brühl de inanılmaz iyiydi. Onu da sesini bu yıl bol bol duyacağız. Kusturica'yı geçiyorum çünkü felaketti. Kimse onun kişisel sorunlarını ve ayyaş hallerini merak etmiyor sanırım. Bu da belgesel değil. Filmde oynayan Kübalı kızların isimlerini bilmiyorum ama hepsi harikaydılar.

Kısacası bir defa izleyin derim. İyi bir deneyim olabilir. Saygılarımla...

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/havanada-7-gun-7-dias-en-la-habana-9059.html[/upto]
[/hide]
Referans URL