Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hayallerin Peşinde (2008) - Revolutionary Road - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Sam Mendes

Senaryo: Justin Haythe , Richard Yates

Ülke: ABD, İngiltere

Tür: Dram , Romantik

IMDB Puanı: 7.3

Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2009 (Türkiye)

Bütçe: $35,000,000 / Hasılat: $75,225,693

Çekim Yeri: Beacon Falls, Connecticut, ABD



[hakkinda]Richard Yates’in aynı adlı kitabından uyarlanan “Revolutionary Road – Hayallerin Peşinde”, Frank ve April Wheeler çiftinin (Leonardo DiCaprio – Kate Winslet) bakış açısından Amerikan evlilik kurumunun etkileyici bir portresini çizer. Yates’in 1950’ler Amerika’sında geçen öyküsünde modern ilişkilerde yansımasını bulmuş bir soru gündeme getirilir: İki insan birbirinden ayrılmak zorunda kalmaksızın sıradan hayat düzeninden kopmayı başarabilir mi?
Frank ile April, kendilerini her zaman çok özel, farklı görmüşler; hayatı yüksek ideallerine uygun şekilde yaşamaya hazır ve istekli olmuşlardır. Bu nedenle lüks evlerin sıralandığı bir cadde olan Revolutionary Road’daki yeni evlerine taşındıklarında kendilerini çevreleyen durağan ortamdan bağımsızlıklarını gururla ilan ederler. O dönemin toplumsal sınırlarını belirleyen tuzaklara asla düşmemeye kararlıdırlar.
Ancak Wheeler çifti kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun tam içinde bulur: Frank Wheeler rutin bir işi olduğu için sinirleri günden güne bozulan yetişkin bir erkeğe dönüşürken April de istek ve tutkularını bastırmaya çalışan mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç ise tıpkı diğerleri gibi hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir.
Kaderlerinin gidişatını değiştirme isteğiyle yanıp tutuşan April, herşeye yeniden başlamak için cesur bir plan geliştirir. Connecticut eyaletinin konforunu arkalarında bırakıp Paris’in bilinmeyen dünyasına gideceklerdir. Ancak planı uygulamaya koyunca Frank ile April’in artık birbirine zıt iki ayrı kutupta olduğu ortaya çıkar. Birisi elindeki herşeyi geride bırakıp her ne pahasına olursa olsun kaçmak isterken, diğeri sahip oldukları herşeyi korumaktan yanadır. Üstelik uzlaşma şansları da yok gibidir.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

babyangel : Titanic'ten tanıdık simalar Bu çifti mutlu bir senaryoda görmek beni daha fazla memnun ederdi aslında. Ama film güzeldi. Mükemmel görünen, zannedilen hayatlar ki bu kendi hayatımızda olabilir, gerçekte öyle olmayabiliyor!
kaanressam23 : 1.evliyseniz.. Hemen bir çay demleyip eşinizle bu filmi mutlaka izleyin.. İllada evli olmanıza gerek yok tabiiki .. İnanın hayatınıza çok şey katacak mesajlar var bu filmde.. Bu anlamda mükemmel diyorum.
Sadece acaip olan şey; film boyunca ailenin iki çocuğu ortada yoklar.. " herhalde leonardo ve kate daha iyi rol kessinler diye bir şekilde filmde pek gözükmüyorlar yumurcaklar ." çocuklarda duygusal anlamda bu filme katkıda bulunabilirlerdi... Dahada süper olurdu..

"en son kahvaltı sahnesi gerçekten mükemmel olmuş... Bir gün önce olanlardan sonra ki insan duygularının işlenişi harika"
mantunic : Hayaller ve zorunluluklar, aşk ve nefret, isyan ve kabulleniş üzerine bir film. Güzel bir temadan giriş yapmışlar ama işleyiş ne yazık ki biraz zayıf kalmış diye düşünüyorum.

Sanki filmde ne oluyorsa orta kısmında oluyor. oyunculuklar zirve yapıyor, dram-gerilim-çelişkiler zirve yapıyor "hah tamam işte şimdi çok iyi toparladılar filmi" derken sonuna doğru bana göre tam bir yönetmen beceriksizliğiyle bir çuval incir berbat oluyor. Sahne geçişleri ve senaryodaki boşluklar son 1/3 kısmında öyle bir zirve yapıyor ki "ne yaptın sen mendes" demeden edemedim.

Hele ki seçilen müziklerin etkisizliğinden bahsetmek bile istemiyorum, yapımın en amatörce kısmı kesinlikle bu, müzikler. En azından bu konudaki seçimler biraz daha başarılı olsaydı film bittiğinde en azından "iyi oldu izlediğim ya" diyebilrdim.

Sözün özü, konu ve tema seçimi çok başarılı, malzeme mükemmel. Başrol oyuncuları performanslarını tüm filme yayamamış. Yönetmen de eline verilen böylesine bir çuval inciri berbat eder gibi olmuş.

İzlemezseniz çok bir şey kaçırmazsınız film anlamında. Ancak ben tavsiye ederim, zira çok fazla işlenmemiş bir konu ele alınıyor ve bu insanlarda derin etkiler bırakabilecek bir konu.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/hayallerin-pesinde-revolutionary-road-2-9063.html[/upto]
[/hide]
Referans URL