Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yasak Aşk (2012) - En kongelig affære - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Nikolaj Arcel

Senaryo: Bodil Steensen-Leth , Rasmus Heisterberg , Nikolaj Arcel

Ülke: Danimarka, İsveç, Çek Cumhuriyeti

Tür: Biyografi , Dram , Tarihi

IMDB Puanı: 7.6

Vizyon Tarihi: 16 Şubat 2012 (Almanya)

Çekim Yeri: Doksany, Çek Cumhuriyeti

Nam-ı Diğer: A Royal Affair



[hakkinda]18’nci yüzyıl İngilteresi. Britanya Krallığı’nın prensesi olan Caroline Mathilde (Alicia Vikander), Danimarka kralı Christian (Mikkel Boe Folsgaard) ile birbirlerini henüz görmedikleri halde görücü usülü evlendirilmişlerdir. Caroline, Danimarka’ya gittiğinde ülkede baskıcı bir rejimin hüküm sürdüğünü ve soylu rahiplerin yönetimi ele geçirdiğini fark eder. Öte yandan hafiften çılgın olan kralla başlarda anlaşamayan Caroline, kralın Avrupa seyahati sırasında tanıştığı ve saraya getirdiği doktor olan Johann Struensee’yle (Mads Mikkelsen) büyük ve yasak bir aşk yaşamaya başlar. Aydınlanma döneminin başladığı o vakitlerde yeni ve özgürlükçü görüşlerden etkilenip bunların savunucusu olan Caroline ve Johann’ın sarayda çeşitli iftiralara maruz kalıp hazin sonlarını hazırladıklarından haberleri yoktur [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

emooomutooo : Yabancı dilde Oscar adaylarının belli olmasıyla birlikte adaylarını bir bir izlemeye başladım. Amour ve The Intouchables’dan sonra sırada A Royal Affair var.

Film 18. yüzyılın sonlarında Danimarka’da geçiyor. Filmin Türkçe adı her ne kadar Yasak Aşk olarak belirlense de filmde asıl anlatılmak istenenin bu olduğunu hiç sanmıyorum. Film deli kral VII.Cristian’ın zaaflarından faydalanarak dönemin bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ayrıcalıklı insan haklarına aykırı bir şekilde ülkeyi yöneten konsey ile aydın bir doktor(Mads Mikkelsen) ve daha önce hiç görmediği deli kral ile evlendirilen İngiliz prensesin(Alicia Vikander) mücadelesini anlatıyor bir nevi. Ve tabi ki aynı yola baş koymuş bu iki insanın yasak ve imkansız aşkını da.

Filmde tüm Avrupa’nın aydınlanma sürecinde yaşadığı bir çok zorluğu bulabilirsiniz. Film ayrıca bir çok Rönesans dönemi yazar ve şairinin güzel alıntılarını da içeriyor. Filmin içinde bir çok etkileyici sahne mevcut bunları size anlatıp filmin heyecanını kaçırmak istemem. Ancak söylemeden edemeyeceğim idam yolundaki aydın doktorumuzun ”Ben sizden biriyim” haykırışları tüm filmi özetler nitelikteydi.

Filmin adaylığını konuşacak olursak filmin ödülü almasına ihtimal vermiyorum The Intouchables hala benim favorim. Filmin ayrıca en iyi kostüm tasarım dalında da bir adaylık almasını bekliyorum dönemin havası son derece iyi bir şekilde yansıtılmıştı.

Mads Mikkelsen’den bahsedecek olursak kendisini daha önce ülkemizde de gösterime giren Die Tür’de izlemiştim ancak bu filmdeki oyunculuğu beni daha çok etkiledi kaliteli bir oyuncu olduğu su götürmez bir gerçek.

Film benim için Rönesans dönemine ışık tutan bir bilgi kaynağı niteliğinde ve filmin süresi uzun olmasına rağmen sizi asla sıkmıyor. Kesinlikle izleyin derim Avrupa tarihi ile ilgilenenlerin bayılacağı bir film
DePutaMadre : Seyrederken keyif aldık..Dönem avrupasını da çok güzel anlatan, hele mkv izleyince daha bi keyifli olan yılın en iyi filmlerinden..
gugunes : harika bir film. oyunculuk harika herşey harika

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/yasak-ask-en-kongelig-affaere-9231.html[/upto]
[/hide]
Referans URL