Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kurtlarla Dans (1990) - Dances with Wolves - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Kevin Costner

Senaryo: Michael Blake

Ülke: ABD, İngiltere

Tür: Macera , Dram , Western

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 01 Mart 1991 (Türkiye)

Bütçe: $19,000,000 / Hasılat: $424,208,848

Çekim Yeri: Interior, South Dakota, ABD



[hakkinda]Teğmen Dunbar .Amerikan iç savaşından sonra güney Dakota'daki sınır karakoluna atanır.Sürekli sınır karakoluna gelen bir kurtla arkadaş olur.Bu kurtla oyunlar oynarken onu Sioux kabilesinden yerliler görür ve ona kurtlarla dans eden adam adını takarlar.Dunbar'ın bu kabileyle tanışması sonucu politik fikirleri değişmeye başlar.Zaman içinde bu barışcıl kızılderilileri dahada yakından tanıyarak dostluklarını ilerletir.Onlardan biri gibi davranmaya başlandığında aslında kızılderililerin büyüttüğü bir beyaz olan tek yumrukla direnen aşık olacak ve gelen tehlikeleri birlikte gögüs gerecekler.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

chandra : Filmin uzun giriş kısmı ağır bir tempo ile ilerliyordu. Görmekten hoşlandığım tek şey o muhteşem atlardı. Bu tempoya alıştığım zaman ise sükunetle ve severek izlediğim bir film vardı karşımda. Kurtlarla Danseden'e imrendiğim 2 saatin ardından filme yakışan bir aksiyon ve makul bir son ile film bitti.

Filmin ağır temposu bir yerden sonra problem olmadı. Ama Kızılderelilerin yansıtılma biçimi gözüme battı. Gelenekleri, sosyal hayatları tam yansıtılamamıştı. Kızılderelilerden ziyade otantik kıyafet içindeki amerikalıları andırıyorlardı bazı sahnelerde. Kılık kıyafetleri de gerçekçi değildi. Hele, Rüzgar Saçlı bozkırın ortasında Blendax bulmuş gibiydi, fön çeksen ertesi gün kuş yuvasına döner o saçlar. Ayrıca McDonnell'ın oyunculuğunu da kötü buldum.

Bunları bir kenara ayırdığınız zaman, ortaya seyri zevkli bir film çıkıyor. "İnsan asıl mutluluğu doğaya/doğala yaklaştıkça bulur" felsefesine inanan biri olarak filme baktığımda bunu gördüğüm için zevk aldım diyebilirim.

Filmin sonlarına doğru şunu düşündüm; adam gibi bir yönetmen de çıkıp kızılderelileri dünya üzerinden silen amerikalıları filme almadı. Maşallah üstüne -bu konuda- film yapılan Amerikalıların hepsi pek bi' masum, iyi kalpli, paylaşımcı. Kötü olanlara filmlerde yer veriliyor ama işin aslı anlatılmıyor, üstünkörü bahsediliyor. Bu film için de aynısı geçerli. Yanlı bir film. İnsan kendi ırkına toz konduramaz, belki bu isteğim biraz fazla. Ama soylarını yoketmeselerdi bir Kızıldereli de bahsettiğim filmi çekebilirdi... Talihin böylesi. İnsan değilsin Amerikalı
alanbeyi : Yerlilere karşı bilindik amerikan probagandasından uzak,tarafsız gözle perdeye aktarılmış vahşi batı hikayesi.Gerçek bir sinema şöleni..
ArsoN : Kevin Costner`ın en iyi filmi. Epic türde de ilk ve son filmi. Film geneli bize Amerikalıların yerlilere yaptıkları özellikle anı defterinde yazdıkları ile anlatılmakta. En etkileyici kısım ise beyaz adam John`un yerlileri tanıdıktan sonra Kurt`la Dans eden`e dönüşmesi. Bir sinema şaheseri ve baş yapıt; ölmeden izlenmesi gereken filmlerden.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/kurtlarla-dans-dances-with-wolves-2-9290.html[/upto]
[/hide]
Referans URL