Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sınırları Aşmak (2005) - Walk the Line - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: James Mangold

Senaryo: Johnny Cash , Gill Dennis , James Mangold

Ülke: ABD, Almanya

Tür: Biyografi , Dram , Müzik

IMDB Puanı: 7.9

Vizyon Tarihi: 10 Şubat 2006 (Türkiye)

Bütçe: $28,000,000 / Hasılat: $186,438,883

Çekim Yeri: Arkansas, ABD

Nam-ı Diğer: Johnny & June - Pasión y locura | Cash



[hakkinda]1955 yılında, adının J. R. Cash olduğunu söyleyen genç bir gitarist Memphis'teki Sun Stüdyolarına ünlü olmak için gelir. Bu Amerikan kültürünün üzerinde silinmez bir iz bırakacak adamın şöhrete ilk adımlarıdır. Gitarında dolaşan parmakları, demirden daha keskin ve kararlı bakan gözleri, kapkara ve derin bir geceyi andıran sesi ile daha önce hiç duyulmamış bir gerçek hayatı anlatmaktadır.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

filmerkan : Sınırları Aşmak
(Walk the Line) (2005)

Genel;
- Herkesin bir hikâyesi vardır. Sıradan insanlar, hikâyeleri sıradan oldukları için sıradandırlar; Cash gibileri ise kendisi gibi sıradışı bir hikâyeye sahiptir. İlgili kişi hakkındaki tek bilgim -türe olan ilgidışılığımdan dolayı- ismine olan kulak aşinalığımdı. 'Sınırları Aşmak' sayesinde film izlemenin kültüre olan katkısını 'film izlemenin faydası yok' diyen tarafıma kabullendirmiş oldum.
- Uzun bir dönem izliyoruz Johnny Cash'in hayatından... ve görüyoruz ki, insanın başından çok şey geçer iyisiyle kötüsüyle. Bir dönüm noktası oluşturabilmek içinse o yoldan geçmesi gerekecektir. Yol da kendisidir, yoldan geçen de... Yani 'kendinden geçmelidir' hayatına anlam katabilmesi için.

Artıları:
- 50'li yılların ağırlıkta olduğu bir dönemi kotarıyor James Mangold. Filmografisine farklı türlerden devam ediyor ve bunun altından da layıkıyla kalkabiliyor.
- İki başrol oyuncusu da Oscar adaylığı elde ediyor ve Witherspoon kazanıyor, Phoenix ise Altın Küre'yle yetiniyor. Bana sorarsanız; performansı iyi olsa da Witherspoon'un aynı yılki rakiplerinden Aşk ve Gurur'la aday gösterilen Keira Knightley'den belirgin bir yetersizliği vardı.

Eksileri:
- Bana hitap etmemesi yönünden eksileri var. Bolca şarkı barındırıyor, fakat içlerinden sadece 'Yakala Ritmi' parçası ruhumu besleyebildi. Sanırım renkler ve zevklerin yanında melodilerin hitaplığı da tartışılamaz.
- Hikaye, sıradışı olsa da idol bir ismin üzerinde yükseldiği için şaşırtıcılık oranı yukarılarda olmalı. Bunun için -belki bu ismi tanımadığımdan- beni cezbedecek güce sahip değildi.

Bilinmeli:
- 5 Oscar ödüllü(Kadın Oyuncu, Erkek Oyuncu, Kostüm, Kurgu, Ses). 3 de Altın Küre'si var.

Replik:
Cash: "Âşık olmaktan korkuyorsun. Kontrolünü kaybetmekten korkuyorsun!"

Benzeri: "Crazy Heart (2009)"

Teknik: ★★★☆☆ Etki: ★★★☆☆ IMDbüzgün7.9)

Tek Cümleyle;
- "Aşk, bizi mahveder; ama kendimize getiren de o olur."

Karar;
(7.0) "★★★☆☆" "İyi!"
balzacgorio : seviyorum bu adamı.. hayatı gerçekten trajedilerle dolu.
balzacgorio : bu film hayatımın filmi

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/sinirlari-asmak-walk-the-line-9429.html[/upto]
[/hide]
Referans URL