Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çağrı (1976) - The Message - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Moustapha Akkad

Senaryo: H.A.L. Craig , Tewfik El-Hakim , A.B. Jawdat El-Sahhar

Ülke: Lübnan, Libya, Kuveyt, Fas, İngiltere

Tür: Macera , Biyografi , Dram

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 01 Ekim 1979 (Türkiye)

Bütçe: $10,000,000

Çekim Yeri: Libya

Nam-ı Diğer: Mohammad: Messenger of God | The Message



[hakkinda]6. yüzyılda Mekke. İslam tarihçilerinin Cahiliye Devri olarak anmaktan hoşlandıkları dönemdeyiz. Şehrin ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin ve alkol, uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönem. Böyle karanlık bir çağda, Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metotlarına karşı çıkıyor.

Allah'tan inen bir ayet, peygamberin silaha sarılmasını ve Mekke ordularına karşı direnmesini emrediyor. Müslümanların ordusu tecrübesiz olduğu halde Bedir savaşını kazanıyor. Uhud savaşının ardındansa 10 yıllık bir barışa evet diyerek arada geçen süreyi İslam'ı yaymak için kullanıyorlar. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu, Allah'tan başka tanrı olmadığı haberi Arap yarımadasını hızla katediyor.

En iyi müzik dalında Oscar'a aday olan Çağrı, Hz. Hamza rolündeki Anthony Quinn'in benzersiz oyunculuğu kadar, büyük bir prodüksiyon olması ve Hz. Muhammed'i göstermeden İslam'ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini toplamış bir yapım. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

BudTerence : Kaç kere izlediğimi bile hatırlamıyorum.Film hakkında yorum yapmaya bile gerek yok.Süper.
Yorumlara bakıyorum da hep eksi almış.Nasıl iştir anlamadım.Her yoruma da artı verilmez ama sayfadaki tüm yorumlar eksi puan almış.Oylamalar Müslüman ülkelerden mi yapıldı acaba ben asıl onu merak ediyorum.
denisilin : İslami anlatan gelmiş geçmiş en iyi film! Müzikleri de bir o kadar güzel... Sırf Anthony Quinnin Hz.hamza performansı için bile izlenir.
Bienvenido : İslam adına yapılan en iyi baş yapıt. Teşekkürler Moustapha Akkad.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/cagri-the-message-9495.html[/upto]
[/hide]
Referans URL