Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çok Gürültülü ve Çok Yakın (2011) - Extremely Loud & Incredibly Close - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Stephen Daldry

Senaryo: Eric Roth , Jonathan Safran Foer

Ülke: ABD

Tür: Macera , Dram , Gizem

IMDB Puanı: 6.9

Çekim Yeri: New York City, New York, ABD

Nam-ı Diğer: Extremely Loud and Incredibly Close



[hakkinda]Oskar (Thomas Horn) dokuz yaşlarında, zeki, meraklı ve keşfetme düşkünü bir çocuktur. Babası (Tom Hanks),11 Eylül saldırısında hayatını kaybedince, Oskar depresyonun eşiğindeki annesi (Sandra Bullock) gibi mutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmaktansa, babasının New York şehrinde kendisi için bıraktığı bir iz, gizemli bir ip ucu aramaya başlar. Elinde sadece dolaptan çıkan bir anahtar ve keşfetme azmi vardır. Babasını kaybetmiş olmasının acısını, hiç bilmediği hayatları yeniden öğrenerek başka bir boyuta taşır...[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Onur Turan : Bu film için gelecek şu tarz yorumları şimdiden duyar gibiyim:
" Amerikalılar yine kendi yaşanmışlıklarını unutturmama derdindeler, bıktık artık bunlardan, propaganda filmi v.s. v.s... "
Böylesi yorumların hakkı da yok değil hani.
ABD, misal 11 Eylül 'ü sanki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük terör saldırısı, en önemli olaylarından biri formatında akıllara kazımaya çalışıyor. Ama napalım güç ve imkan onlarda, böyle de yapmaya devam edecekler...
Tabii işin diğer boyutu; her ne şekilde yaşanmış olursa olsun (ister ABD'nin kendi oyunu v.s.) sonuçta orada masum insanlar da can verdi.
Nihayetinde ise dünyanın nerelerinde ne şekilde insanlar canice öldürülüyor... Amerika gibi bunları sürekli gündeme getirme, pazarlama güçleri olmadığından bilinmiyor veya üzerinde durulmuyor.

Filme dönecek olursak:
romandan uyarlama olsa da filmdeki senarist ve yönetmen birleşimi merak etmemdeki önemli unsurdu.
Bilindiği üzere Eric Roth; Forrest Gump, Benjamin Button gibi filmlerin senaristi.
Yönetmen de; The Reader' ın yönetmeni olunca...
Doğal olarak bu ikilinin yeni filmi ilgi çekmekte.

Yaşıtlarına göre zeki ve bilgili fakat epey takıntılı bir çocuğun 11 Eylül'de babasını kaybetmesiyle birlikte içine girmiş olduğu macera vari bir olay ekseninde ilerliyor.
Çocuk karakterimiz oldukça sinir bozucu tavırlarıyla yer yer filmden uzaklaştırsa da son 40-45 dakikası itibariyle filmin güzelleştiği kesin.
Fonda çalan müzikleri epey beğendim, gerçekten dinlenesi hoş melodilerdi.
Genel olarak öyle çok da eleştirilecek kadar kötü bir film olmamasının yanında mükemmel de değil bana göre.

Alt metinde her yöne çekilebilecek 11 Eylül teması olmayıp;
çok daha farklı bir hikaye üzerinden benzer konu işlenseydi puanlamaları daha yüksek olabilirdi.

Tabii OSCAR jürisi ise bu fırsatı hiç kaçırır mı! Tam da istedikleri eksende bir filme adaylık verip Dünya genelinde izlenmesini sağlayarak reklamına da katkıda bulunacaklar bir nevi. (bakınız The Hurt Locker´da olduğu gibi)
Zaten son yıllarda yaptıkları film seçimleri ortada ya neyse...


6,5 / 10
ArsoN : Başta söylemem gerekirse bir ölüme neden olması haricinde 11 Eylül olaylarının filmde herhangi bir etkisi yok. Bu ölüm otomobil kazası da olabilirdi, başına yıldırım da düşebilirdi ama daha etkileyici bir olay olan 11 Eylül saldırıları seçilmiş o kadar.
Film garip bir baba oğul ilişkisi ve garip bir çocuğun hikayesi ile başlıyor; başlarda bu gariplik " acaba bizi abuk bir sanat filmi mi bekliyor ?" diye sorsam da öyle bir film olmadığını aksine kendisine bağlayan hikayesi, hemen hemen tüm sinema severlerin büyük tat aldığı çocuk yetişkin ilişkisi üzerine dram yönü ağır basan ve sevimli bir film.
Küçük oyuncu Thomas Horn mükemmel bir performans sergilemiş simasını ve oyuncu yeteneğini Empire of the Sun daki Cristian Bale e benzettim umarım geleceği de onun gibi parlak olur.
İşin özü 11 Eylül olayları var diye filme uzak kalmayın dediğim gibi film ile saldırı arasında ki tek bağ filme konusunu ve başlangıç amacını verin ölüm. İyi seyirler...
CaSo : 11 Eylülmüş bilmem neymiş takılmadan izlerim ben arkadaş diyenler içindir yorumum, geri kalanlar filme film olarak bakmadıklarından yorumuma da sadece yorum olarak bakmazlar diye düşünüyorum, yani okumasınlar:

Gerçekten etkileyici bir film. Çok kaliteli çekimler ve bu yaştaki bir oyuncudan bu kadar güzel bir film çıkması inanılmaz. Yönetmen çok etkileyici bir iş yapmış.
Sürprizbozan: GösterEvet son olarak beklenen son değil ama zaten hayat beklendiği gibi ilerleyen bir şey değil. Annenin bu kadar ilgili olduğunu öğrenmek ve babanın o salıncaktaki mesajı gerçekten etkileyiciydi.

Bence koleksiyoncularda bulunması gereken bir film. Saklanmaya ve izlenmeye değer olduğu aşikar. Oyuncu kadrosuna baksanız anlarsınız zaten.
Tavsiye ediyorum.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/cok-gurultulu-ve-cok-yakin-extremely-loud-incredibly-close-9507.html[/upto]
[/hide]
Referans URL