Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Muhteşem Münazaracılar (2007) - The Great Debaters - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Denzel Washington

Senaryo: Robert Eisele , Jeffrey Porro , Tony Scherman

Ülke: ABD

Tür: Biyografi , Dram , Romantik

IMDB Puanı: 7.6

Vizyon Tarihi: 11 Aralık 2007 (ABD)

Bütçe: $15,000,000 / Hasılat: $30,226,144

Çekim Yeri: Boston, Massachusetts, ABD



[hakkinda]Teksas'ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College'de profesör olan Melvin B. Tolson'un gerçek yaşam hikayesi...Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard'ın en güçlü rakibi olacaktır.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Avangart : Oldukça etkileyici ve güzel bir filmdi. Bunda gerçek hayat hikayesinden alıntı olmasının da büyük etkisi var. Amerika'da 1930'lu yıllarda siyahilere yapılan büyük haksızlıklar, ayrımcılık gözler önüne serilirken, kendilerinden çok iyi şartlarda eğitilmiş gençlere karşı bu siyahi gençler türlü imkânsızlıklara rağmen münazaralarda başarı elde ediyorlar. Siyahlar kendilerine yapılan haksızlıklara dur diyemeyip koyun gibi yaşayıp giderken, Denzel hem bu gençleri eğitiyor hem de bir yandan halkı yaptığı toplantılarla örgütlemeye çalışıyor. Olaylar fazla dramatize edilmemiş yani siyahlara aman bu da mı yapılmış demiyorsunuz bu filmde ama yaşanılan yıllara göre haklarını arama konusunda mücadele girişimleri olması güzel. Münazara nasıl yapılır öğreniyorsunuz. Ayrıca sırf ırkçılık teması değil birçok konu da bu münazaralarda işleniyor. Filmde birçok ünlü düşünürden alıntılar da mevcut.
Mesela Denzel'ın sıradışı bir şekilde sınıfa girip Langston Hughes'den alıntılamış olduğu sözler manidardı:

Ben sizin kara suratlı kardeşinizim. Misafir geldiğinde beni yemek için mutfağa gönderirler ama gülerim ve karnımı doyururum ve gittlikçe de güçlenirim. Gün gelecek misafir olsa bile yemeğimi masada yiyeceğim. O zaman kimse kalkıp da git mutfakta ye diyemeyecek. Üstelik benim ne kadar güzel olduğumu da görecekler ve utanacaklar. Anlayacaklar ki ben de Amerikalıyım.

Filmin yönetmeni de olan Denzel Washington öğretmen rolüyle yine başarılı bir performans sergiliyor ve beni şaşırtmıyor. Forest Whitaker ve oğlu Denzel Whitaker filmde de baba oğulu canlandırmış ve oldukça iyi iş çıkarmışlar. Müzikleri de beğendim. Sözün özü; siyahi gençlerin mücadelesini, çekişmeli münazaraları, ırkçılık temasını başarıyla işleyen bir film.
İyi seyirler dilerim.
desire02 : Hakem kim?
Hakem, Tanrı!O neden Tanrı?
Çünkü kimin kazanıp, kimin
kaybedeceğine o karar verir, rakibim değil.
Rakibin kim?
Öyle biri yok.
Neden öyle biri yok?
Çünkü o sadece, anlattığım
gerçeklere muhalif olan bir ses.
...
eser404 : Tavsiye Ederim İzleyin ve İzletin

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/muhtesem-munazaracilar-the-great-debaters-9589.html[/upto]
[/hide]
Referans URL