Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ölümcül Tuzak (2008) - The Hurt Locker - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senaryo: Mark Boal

Ülke: ABD

Tür: Dram , Tarihi , Gerilim

IMDB Puanı: 7.6

Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2009 (Türkiye)

Bütçe: $15,000,000 / Hasılat: $49,230,772

Çekim Yeri: Amman, Jordan

Nam-ı Diğer: Hurt Locker



[hakkinda]Chris Hedges’in “Savaşma arzusu güçlü ve ölümcül bir bağımlılıktır. Savaş bir uyuşturucudur.” sözüyle açılan film, dünyanın en zor işlerinden birini yapan, muharebe sırasında bombaları etkisiz hale getirmekle görevli askerlerin yaşamından bir kesit sunuyor.

Çavuş James (Jeremy Renner) yeni atandığı görevinde, yüksek eğitim almış bir grup askeri şiddet dolu bir çatışmaya gönderir ve emir altındaki askerler Sanborn ve Eldridge’i (Anthony Mackie and Brian Geraghty) ölümcül bir şehir muharebesinin içine salarak onları şaşırtır. James adeta ölüme meydan okurca kaygısız davranmaktadır. Askerler yeni ve vahşete eğiilmli önderlerini zaptetmeye çalışırken, şehir de kaos ortamına dönüşür ve James’in karakteri, yanındaki herkesin hayatını değiştirecek şekilde açığa çıkar.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Mr_Nobody : Harika ötesi bir filmdi. Özgürlük ve demokrasi yanlısı ABD'nin Irak'ta yaptığı mükemmel işlerle donatılmış seyir zevki yüksek güzel bir filmdi ve 6 oscar almayı sonuna kadar hak ediyor!!! Film nasıl bitti anlamadım çok hızlı ve sürükleyiciydi. Hele o Amerikan askerlerinin Iraklılarla kurduğu güzel ve gayet kibar iletişimleri yok mu bitirdi beni!!!
Geçelim gerçek yorumuma... Film safsatalarla dolu, gerçeklikten uzak, buram buram politika kokan bir filmdi. ABD sineması Vietnam'da yaptığını şimdi Irak'ta yapıyor Haksız oldukları bir savaşı film vb. şeylerle kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar. Bu nedenle bu film 6 oscar aldı. Düşünsenize yakın tarihte bundan çok daha iyi askeri savaş psikolojik filmler aday bile gösterilmezlerdi ama şimdi değişen durumlar olayı bu hale getirdi. Filmde çok ilginç sahneler vardı mesela Amerikan askerlerinin hepsi Iraklılara oldukça sevecen ve dostça davranıyorlardı. Sonra tüm bombacılara hacı diyorlardı. Filmin birçok yerinde ezan ve Kuran okunuyordu ama nedense bu yerler hep bombalama ve ya Iraklıların kötü gösterildiği sahnelerdi. Sonra minareler ve camiler suçlu yuvası gibi gösterilmiş. Tüm Iraklılar kötü tüm Amerikan askerleri iyidir gibi bir ütopya çizilmiş.
Daha ne olsun aklıma şimdi gelenler bunlar. Tekrar söylüyorum bu filmin 6 oscar alması tamamen politiktir zaten Kathryn Bigelow ödül töreninde bu ödülleri Amerikan askerlerine ithaf etti ve yanını belli etti. Keşke Avatar fiminde Amerikan askerlerine ince ince dokunduran eski kocası James Cameron'dan biraz objektif olmayı öğrenebilseydi...
akboynuz : Hepimiz gösterime girdiği zamanlarda şöyle üstünkörü bir bakıp geçiştirdik ama oda ne film oscar aldı ve ülkemizde yeniden gösterime girince farklı bir motivasyonla izledik sonuç hayalkırıklığıydı.Belkide filmi izlerken amerikan vatandaşı gözüyle bakmak lazım onlarda bizim nefes:vatan sağolsun filmini izlerken buda filmmi derlerdi belkide. akademi bu nedenle duygusal davranıp mantık yerine vicdanen ödülü vermiş...
AKS : Bariz politik.Amerika'yı dünyaya yumuşak tanıtmayı amaçlayan rezil bir film.Zaten yönetmen Oscar törenlerinde "Irak'taki askerlerimiz,ırak'taki askerlerimiz" diye zırladı durdu.Çok sinir bozucu bir durum.Altta ismini vereceğim belgesel ve vidyolara bir göz atın.

Yasaklanmadan önce wikileaks'de türlü videolar vardı Irak'la ilgili.İzledim de.Youtube'da belki halen mevcuttur.

Zeitgeist'i de izleyin.Ama önyargıdan muaf izlemelisiniz.

Fahrenheit 9/11 adlı belgeseli de kaçırmamalısınız.Yorumlar değişecektir.

Ama bir gerçek varsa o da Amerikan halkının bildiğin koyun oluşudur.Çok kolay kandırılıyorlar.Ve bir çok şeye kayıtsızlar.Bu;yönetmeyi,hikayeler uydurmayı,para kazanmayı çok kolaylaştırıyor olsa gerek.

Değerli zamanınızı bu film yerine Hababam Sınıfı'nı yeniden izleyerek doldurmanızı tavsiye ederim.

Sevgiler.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/olumcul-tuzak-the-hurt-locker-2-9799.html[/upto]
[/hide]
Referans URL