Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Azınlık Raporu (2002) - Minority Report - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Steven Spielberg

Senaryo: Philip K. Dick , Scott Frank , Jon Cohen

Ülke: ABD

Tür: Aksiyon , Gizem , Bilim-Kurgu

IMDB Puanı: 7.7

Vizyon Tarihi: 27 Eylül 2002 (Türkiye)

Bütçe: $102,000,000 / Hasılat: $358,372,926

Çekim Yeri: Los Angeles, California, ABD

Nam-ı Diğer: Total Recall 2



[hakkinda]Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip "precog"lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.

Departmanın en önemli dedektifi olan John Anderton, kendi oğlu da yıllar önce cinayete kurban gittiği için kendisini katilleri suçu işlemeden önce yakalamaya adamıştır.

Rutin günlerden birinde, Anderton kendisinin katil zanlısı olarak görüldüğünü farkeder. İçinde bulunduğu sistemin kurbanı olduğunu anlar ve peşindeki polislerden kaçarak kendisine komplo düzenleyeni bulmak için harekete geçer. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

ak_4863 : Körler Ülkesinde Tek Gözü Olan Kral Olur...
bradyfrady : Minority Report'u mutlaka bir kategoriye sokmak gerekirse, ilk olarak bilimkurgunun akla geleceği şüphesiz. Nereden baksanız bilimkurgu denince akla ilk gelen yazarlardan olan ve hikayeleri Blade Runner ve Total Recall gibi filmlere esin kaynağı olan Philip K. Dick'ın kısa hikayesinden uyarlanan bir film. Ama, türlerin kesiştiği 1998 yapımı Dark City'de olduğu gibi Minority Report aynı zamanda bir aksiyon gerilim veya gelecekte geçen kara film olarak görülebilir.

Film değişik izleyiciyi kitlesinin değişik şeyler bulabileceği bir yapıda. Büyük bütçeli bir aksiyon arayanları tatmin edecek derecede kovalamaca ve heyecan olmasının yanısıra, düşünmek ve bazı konularda kafa yormak isteyenlerin de bulacakları birçok şey var.

Kader mi yoksa özgür irade mi? Filozofların üzerinde uzun yıllardır tartıştıkları bu soru Minority Report'un altında yatan ana tema. Seyirci, filmin gittiği yerlere gitmek için, gelecekte yaşanacak olaylar önceden mi belirlenir yoksa özgür irade ile yaşanacaklar değiştirilebilir mi, sorusuna kendi içinde cevap aramak durumunda.

Filmin içinde birçok paradoks var. Bunlardan en büyüğü: Birisinin cinayetle suçlanması, onun ilerde gelişen olaylar ile bir cinayet işleme durumuna gelmesine neden olur mu? Tom Cruise'un karakteri katil olduğu suçlaması yüzünden kaçıyor ve ilerde gelişen olaylarla birini öldürüp öldürmeme seçimini yapma durumuna geliyor. Bu duruma gelmesinin tek sebebi, aslında ilk başta bu suçlamayla karşılaşması. Yoksa böyle bir durum mümkün olmayacak.

Bir başkası da şu olabilir. Bir suç işlemeyi düşünen ve planlayan ama henüz gerçek anlamda işlemeyen, kanun karşısında masum olan biri eyleminden değil düşüncesinden dolayı suçlanıp yakalanabilir mi?

Malice ve Dead Again gibi filmlerin senaryo yazarı Scott Frank'in uyarladığı senaryo ilgi çekici. Bunun üzerine Spielberg'in yönetimi ve yıllardır birlikte çalıştığı görüntü yönetmeni Janusz Kaminski'nin soluk renkler kullanarak kattığı atmosfer ekleniyor.

50 yıl sonrasında neler olabileceği konusunda fikirler özel efektler filmi tamamlayıcı nitelikte. Genelde, önce özel efektlerin yapılıp, üstüne derme çatma bir senaryonun oturdulduğu şu günlerde bu pek sık görülmeyen seçim.

Tom Cruise hem başrol için son derece uygun hem de bu bütçede bir projenin box office başarısı için gerekli olan büyük isim. Yardımcı oyuncular Amerika'lı olmayan üç oyuncudan oluşuyor. Hart's War'da başrolü oynayan sürekli çıkış içindeki İrlandalı Colin Farrell, İsveçli büyük oyuncu Max von Sydow (Exorcist) ve dazlak olarak gördüğümüz İngiliz oyuncu Samantha Morton. 1999'da Sweet and Lowdown'daki dilsiz rolü ile Oscar adayı olan Morton, burada da rolü gereği çok az konuştuğu için neredeyse dilsiz.
gitarisyen : Çok adını duymama ve hep izlemeyi istememe rağmen bugüne kadar izlemeyi ertelediğim ve izledikten sonra bu kadar geç izlediğime pişman olduğum bir film. Her şeyden önce Steven Spielberg'in neden bu kadar önemli ve başarılı bir yönetmen olduğunu bu filmde kanıtlarıyla gördüm. Daha önceki filmlerinin (bazılarını beğenmesem de) çoğunu zevkle izlememe rağmen bu filmdeki "gelecek algısı" çok hoşuma gitti. Şöyle ki; genelde bilim-kurgu tarzı filmlerde gelecekle ilgili bir klişe tutturulmuştur ve hep öyle kullanılagelmiştir. Çoğu yönetmen sanki bir tabuymuş gibi bunun dışına pek çıkmamıştır. Örneğin silahlar anlamsızca ışın tabancaları şeklinde tasarlanır, karmaşık düğmeler ya da hologramik unsurlar v.s. vardır ve bunlar günümüzden ya da günümüzdeki eşya anlayışından çok uzaktır. Bu filmde ise (yine aynı unsurlar kullanılmasına rağmen) 2054 yılında geçen konusu itibariyle kullanılan teknoloji günümüze hiç de yabancı olmayan, sade ve doğal akışıyla ilerleyerek 2054 senesine varmış bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor ve sırıtmıyor. Makineler, silahlar, cep telefonları hafif tasarım değişiklikleriyle bundan 25-30 sene sonra "olabilecekmiş" değil, "olacakmış" havasıyla verildiği için filmi samimi kılıyor ve izleyeni filmin içine çekerek seyir zevki yüksek bir atmosfer sunuyor.

Bunun dışında söyleyebileceklerim başarılı bir senaryo olduğu, oyunculukların yerli yerinde olduğu, türün meraklılarının beklentilerini karşılayabilecek bir film olduğudur. Filmde yine satır aralarında (Stieven Spielberg filmlerinde bazen gördüğümüz üzere) din olgusuna Danny Witwer karakteri üzerinden de yer verilmiş olması ve "kâhin" kavramıyla birlikte, suçu işlemeden önce geleceği görerek suçu işleyecek insanların yakalanması üzerine suçun aslında hiç işlenmemiş olması ve bu anlamda bir "suçlu"nun olup olmayacağı felsefesine de göz atması bakımından güzel ve beklentilerimi karşılayan bir seyirlik olduğunu düşünüyorum.

Bence benim kadar geç kalmadan izlemeniz gereken ve sevebileceğiniz bir film.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/azinlik-raporu-minority-report-4-9982.html[/upto]
[/hide]
Referans URL