Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Düşler Diyarı (2012) - BRRip x264 - Torrent İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Benh Zeitlin

Senaryo: Lucy Alibar , Benh Zeitlin

Ülke: ABD

Tür: Dram , Fantastik

IMDB Puanı: 7.3

Vizyon Tarihi: 11 Ocak 2013 (Türkiye)

Bütçe: $1,800,000 / Hasılat: $21,080,058

Çekim Yeri: Louisiana, ABD



[hakkinda]Cimcime (Hushpuppy), New Orleans'ın kıyılarında Bathtup (Leğen) isimli fakir ama mutlu toplulukta babasıyla birlikte yaşayan altı yaşında sevimli bir çocuktur. Hafif çatlak babası Wink bir gün gizemli bir hastalığa yakalanır. Eşi benzeri görülmeyen ve ne olduğuna dair tanı koyulamayan bu hastalık dünyanın işleyiş düzenini derinden sarsar ve bir nevi kıyameti tetikler. Tarih öncesinde yaşamış olan 'Auroch' isimli antik ordu mezarlarından çıkar ve dünyanın sonunu getirmek için savaşmaya başlar. Şimdi küçük Cimcime yaşadığı topluluğu terk edecek ve dünyanın diğer ucundaki annesini aramaya başlayacaktır. Hem babasını, hem sular altındaki evini hem de vereni kurtarması gerekecektir.

'Juicy and Delicious' isimli tiyatro oyunundan beyazperdeye uyarlanan yapım, 2012'nin önemli festivallerinde en çok ses getiren filmlerinden biriydi. Cannes ve Sundance festivallerinde önemli kategorilerde ödüllere layık görülen film, özellikle çocuk oyuncu Quvenzhané Wallis'in üstün performansıyla anılıyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

pis metalci : Quvenzhané Wallis performansıyla göz dolduruyor.

Sürprizbozan: Göster Seni var eden her şeyin,görünmez parçalar hâlinde uçuştuğunu görüyorum.Koskocaman bir evrende ufacık bir parça olduğumu görüyorum. dediği yerler çok etkiliyciydi
sg888 : klasik macera vs. izlemeye alışmış arkadaşlar sıkılacaktır .. normal... beyinlerimiz öyle uyuştu ki.. artık iyi - kötü kavramları neye göre ? karıştırıyoruz.. film , film değil gerçek.. biz burada bunları Tv karşısında rahat koltuklarda izlerken , bu dünyanın bir taraflarında yaşanan acı gerçeklerden sadece bir örnek.. sonra diyoruz ki "film kötü -- hayır olmamış "

bence izlenmeli ... çok başarılı ..
esatarmagan : İmgelerle eleştiri üstüne eleştiri yaptığını düşündüğüm film;

1.Şehirleşme eleştirisi: Şehir hayatının doğadan kopuk olduğunu ("orada suya girmeye korkuyorlar" diye anlatılıyor),şehir insanının doğayı kirlettiğini (fabrikalar ve dumanlarla gösteriliyor) ve insanların birbirinden kopuk olduğu ("bebekleri puşete koyuyorlar orada") gerçeğini gözümüze sokan girişle başlıyor film. Hushpuppy gözünden anlatılan bu doğayla iç içe dünya ise büyülü ve "kutlama" tarzında bir hayata sahip olunan yer diye anlatılıyor..

2.Sistem eleştirisi: Bu nerden çıktı demeyin.Eğer karakterleri ve yerleri;
Sürprizbozan: GösterBathtup(Leğen): Başta Abd olmak üzere gelişmiş ülkeler,
Hushpuppy(Cimcime) : Abd gençliği
Wink: Ülke yöneticisi ,
Auroch: Küresel ısınma sonrası oluşacak doğa felaketleri
olarak yorumlarsak birçok şeyin olay daha anlamlı gelmeye başlıyor.Filmin akışı içerisinde tekrar tekrar bu imgeleri hatırlatılıyor bize; Sürprizbozan: Göster
a. Wink'in kasırgaya(doğaya) ateş açması sonrası,kasırganın şiddetlenmesi
b.Bathtup'takilerin kasırga sonrası durumu düzeltmek için uzaktaki kanal girişini bombalamaları
c.Wink'in hasta olması ve çocuğunu bakamayacak kadar kötü olmasına rağmen tedaviyi reddetmesi
d.Hushpuppy'nin doğayla daha iyi anlaşması ve gelen Auroch'un karşısna geçerek onunla iletişime geçmesi.Sonuçta Leğen'i ve orada yaşayanları kurtarması.
vs. vs.



Not: a. Bebeklerin yarış içinde oldukları sahne,doğumdan itibaren mutsuz olsak bile koşmak zorunda olduğumuzu hissettirdi.
b.2005 Katrina kasırgası nın vurduğu Louisiana 'da geçmesi ise ayrı bir düşündürdü..

İyi seyirler

Fragman



[dosyaid]10507[/dosyaid]

İndirmek İçin "TORRENT INDIR veya DOSYA INDIR" Yazılı Resimlere Tıklayınız.

[altyazı]http://www.turkcealtyazi.org/mov/2125435/beasts-of-the-southern-wild.html[/altyazı]

Yabancı Film TR Altyazı Sorunu Çözümü İçin BURAYI Okuyun.
Referans URL