Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tess (1979) - BRRip x264 - Torrent İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Roman Polanski

Senaryo: Gérard Brach , Roman Polanski , John Brownjohn

Ülke: Fransa, İngiltere

Tür: Dram , Romantik

IMDB Puanı: 7.3

Vizyon Tarihi: 01 Ekim 1982 (Türkiye)

Çekim Yeri: Le Leslay, Côtes-d'Armor, Fransa



[hakkinda]Martin Thomas Hardy'nin "Tess of the D'Urbervilles" romanından sinemaya uyarlanan "Tess", Roman Polanski'nin en ünlü filmlerinden biri. Fakir bir köylü kızı olan Tess babası tarafından zengin akrabalarının yanına gönderilir. Babası içten içe uzaktaki akrabalarının kızını da kendilerinden görüp, ona sonsuz gibi gelen zenginliklerine ortak edeceklerini ummaktadır. Oysa işler hiç de umduğu gibi gelişmez, zira Tess'in yanına yerleştiği aile D'Urbervilles adını sonradan almıştır.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

martimur : İlk Kez Cat People (Kedi Kız) filminde izlediğim Nastassja Kinski'yi ikinci kez bu filmde izleyip aşık olmuştum delikanlı çağlarımda. Thomas Hardy'den kitabını da okudum (hala da saklarım) Lirizmi yüksek bir anlatıma sahip eser; 19. yüzyıl İngilteresine ait toplumsal yargıları naif bir dille analiz etmekte olup sinemaya bağarıyla uyarlanmıştır. Kader ve tesadüfün bu filmde nasıl biraraya geldiğini izlemenizi tavsiye ederim.
fanatic_anchovy : Yönetmen, Kinski'nin sade güzelliği ve oyunculuğu ile yavaş ilerleyen sakin çekimler arasında güzel bir buluşma gerçekleştirdi.

Filmde o dönemin ve o yörenin (19.yy İngilteresi sanırım) değerler sistemi içerisinde genç bir kızın hayat mücadelesini (fazla sürükleyici olmasa da) izliyoruz.

Uyarlama olan filmin başarılı olup olmadığını söyleyemem ama 'roman' gibi film olduğu kesin. Kartpostal gibi görüntüleri de buna büyük katkı yapıyor.
poormf : Masumiyetin Nastassia Kinski'nin yüzünde vücut bulduğu; ışığı, renkleri ve kostümleriyle, en iyi anlatılmış romantik dönem filmlerinden biri...

Fragman



[dosyaid]10497[/dosyaid]

İndirmek İçin "TORRENT INDIR veya DOSYA INDIR" Yazılı Resimlere Tıklayınız.

[altyazı]http://www.turkcealtyazi.org/mov/0080009/tess.html[/altyazı]

Yabancı Film TR Altyazı Sorunu Çözümü İçin BURAYI Okuyun.
Referans URL