Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) - The Boy in the Striped Pyjamas - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Mark Herman

Senaryo: John Boyne , Mark Herman

Ülke: İngiltere, ABD

Tür: Dram , Savaş

IMDB Puanı: 7.8

Vizyon Tarihi: 28 Ağustos 2008 (İngiltere)

Bütçe: $12,500,000 / Hasılat: $9,030,581

Çekim Yeri: Budapest, Macaristan

Nam-ı Diğer: The Boy in the Striped Pajamas



[hakkinda]Yaşayanlara hiç bitmeyecek gibi gelen, İkinci Dünya Savaşı sırasında hiç yenilmeyecek zannedilen Almanya’nın kalbinden (Berlin’den) ayrılarak, ailesiyle birlikte uzaktaki yeni bir eve taşınan Alman çocuk Bruno’nun hayatı, orada tanıştığı Yahudi çocukla arkadaş olmasından itibaren sonsuza kadar değişir.

Filmde, Nazi Almanya’sının işgali altındaki Polonya’daki bir kasabaya tayin olan bir Alman ailesinin öyküsü anlatılır. Nazi Almanya’sı Bruno’nun babasını görevli olarak Polonya’ya gönderir. Bruno, kasabadaki toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki bir çocukla arkadaş olur. Ancak iki çocuk arasında gelişen bu dostluk, özellikle oğlunun bu kampla ilgili gerçeği öğreneceğinden kuşkulanan Alman annenin (Vera Farmiga) endişelerini artıracaktır.

Bruno ve ailesinin yeni evleri birbuçuk milyon Yahudinin Nazilerce öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Htmakina : Bu güne kadar bir çok filmde yahudilere nasıl işkenceler edildiği vurgulanmış ve bu vurgular sayesinde onlara karşı daha ılımlı olmuşlardır toplumlar..

İşte bu filmde de yine öyle bir konu işlenmektedir.. Ama bir fark vardır çocuk gözüyle bakılmaktadır olaylara.. İzlerken çok yoğun duygulara kapılmıştım gerçekten.. Bir Shinder list gibi etkelenmesenizde aklınızda kalabilecek ve arşive atabileceğiniz güzel filmlerden bir tanesi bana göre..

İzlemediyseniz mutlaka izleyin derim ben.. İyi seyirler..
ArsoN : Genel olarak kurgusal bir hikaye olmasına rağmen 2008 in en iyi filmlerinden biri ama neden yeterince bilinmez, neden gösterime girmez anlamış değilim. Savaşa farklı bir bakış açısıyla özellikle de çocukların gözüyle bakılmış olması çok iyi zira artık top tüfek üzerinden gidilmesi baymaya başlamıştı.
Mawashi : Yahudi katliamını anlatan bir sürü film var ama bu filmden bir başka etkilendim.Bende çok dert yanarım bu konuyla ilgili çok film çekiliyor diye ama bu filmi izleyerek olaya bir de çocuk gözünden bakın.Şiddetle tavsiye ederim...

8.5/10

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/cizgili-pijamali-cocuk-the-boy-in-the-striped-pyjamas-10058.html[/upto]
[/hide]
Referans URL