Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kan Kokusu (2010) - Somos lo que hay - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Jorge Michel Grau

Senaryo: Jorge Michel Grau

Ülke: Meksika

Tür: Dram , Korku

IMDB Puanı: 5.7

Vizyon Tarihi: 25 Mart 2011 (Türkiye)

Çekim Yeri: Meksika

Nam-ı Diğer: We Are What We Are



[hakkinda]Bu incelikli olduğu kadar dehşet verici yamyam filmi orta yaşlı bir adamın sokakta acı içinde kıvranarak ölmesiyle başlıyor. Geride üç çocuk ve dul bir anne bırakan bu adamın otopside midesinden bir insan parmağı çıkar. Zaten bu aralar şehirde beden parçaları eksik bir sürü ceset bulunmaktadır. Polis bu tuhaf olayın üstüne eğilmeye başlar ancak aile için ortada daha önemli bir sorun vardır: Kanlı ayinler düzenleyerek insan etiyle beslenen ve bugüne kadar yemeği hep babaları tarafından önlerine konan aile nasıl yemek bulacaktır, kim avlanacaktır?

Görev, en büyük oğul Alfredo’ya düşer, ama o hiç de bu göreve hazırmış gibi görünmemektedir. Anne ise panik içinde; nitekim gerçekleşmesi gereken ‘ayin’ yaklaşmaktadır. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

KiRa-X : Meksika yapımı filmimizde ilk olarak dikkatimi çeken Orta Doğu kültürüne benzetmiş olmamdır yaşamlarını.İlk başlarda İran ya da Suriye yapımı gibi geldi film hatta.Neyse filmimize dönecek olursak; konu olarak yamyamlığı işleyen filmimizde asıl öğe yani değinilmek istenen faktör yaşam şartlarıdır. Yamyam denilen ailenin yerine normal bir aile koyarsak film dram olurdu ama senaryonun çekiciliği olması için aileyi yamyam olarak sunmak ilginç bir fikir bence pekte yeterli olmasada yine de beğenen olacaktır.Sanki filmde şu belirtilmek istenmiş; "insan yamyam da olsa yaşam şartları zor olduğu sürece karnını doyuramaz". Şimdi düşünüyorsunuz yamyamlık neden zordur diye yolda geçen birini al eve afiyet olsun diye ama filmdeki anlatım ile bunun ne kadar zor olduğu gerçekçi bir şekilde elen alınmış.Oyunculuklar film için idare eder şekilde yani fazla birşey beklemeyin.Sonuç olarka kapağında yamyamlık olan bir dram seyretmek isterseniz kaçırmayın kesinlikle derim.Dramın bu şekilde ele alındığını görmemişsinizdir kesinlikle.
@ntichrist : İzleminizi kesinlikle tavsiye etmem.
Baştan söyleyeyim bu film korku filmi değil, gerilim filmi de değil.
Sanat yapmaya çalışmışlar olmamış, dram yapmaya çalışmışlar olmamış. İğrençlik üzerine kurulu bir film.
İnsanların üzerinde etki yaratmak için yamyamlık konusunu seçmişler, olmamış. Psikoloji bozmaktan başka bir şey değil.
Ne biliyim korku filminin, gerilim filminin, dram filminin hepsinin ayrı ayrı zevkleri vardır. Bu film o zevklerden hiç birini vermiyor.
Senaryo üreticem diye saçmalayan senarist filmlerinden biri.
1/10
moonhan : Kısa metraj yapımlara imza atmış Jorge Michel Grau, bu ilk uzun metrajlı filminde aslında basit bir konuyu ele alıyor.Meksika sinemasında pek görmediğimiz bir alanda bir hikaye anlatıyor, farklı bir açıdan bakarsak soslojik bir yamyam hikayesi.

Sıradan yanlarına ve aksayan anlatımına rağmen gelecek için parlak bir beklenti yarattı ben de yönetmen.Yamyam hikayelerinin temel argümanlarına uyma zorunluluğu hissetmeseydi farklı ve hissedilir derecede etkili bir film ortaya çıkarabilirdi.

Toplumun temel sorunlarına değinen bir tavır takınmış yapım, aile ve toplum yozlaşmasına etkili olmasa da eleştirel bir anlatım dili yansıtmış.Filmin aksamasına neden olan en büyük unsur aile içindeki çatışma.Aile içindeki bu liderlik çatışması o kadar baskın ve sürekli bir anlatımla ifade edilmiş ki ister istemez konu dağınık ve kafası karışık bir ruh haline bürünüyor.

Kan kokusu için en beğendiğim yön soğukkanlı duruşu oldu.Bireycilik, sınıfsal ayrımcılık ve toplumsal çöküntü temelleri üzerine kurulu filmin bu soğukkanlı anlatımı her ne kadar etkili bir yan olarak gözükse de hikayenin baskın yönleri dengeli bir şekilde dağıtılmadığı için sıradanlığa mahkum oluyor.

Kendi adıma tüm aksayan yönlerine rağmen, sakin anlatımı, iyi planlanmış kamera açıları ve alt metinleriyle şans verilmesi gereken bir yapım.Jorge Michel Grau gelecek için umutlu bir bekleyişi hakkediyor.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/kan-kokusu-somos-lo-que-hay-10270.html[/upto]
[/hide]
Referans URL