Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mulholland Çıkmazı (2001) - Mulholland Dr. - 360p - TÜRKÇE DUBLAJ İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: David Lynch

Senaryo: David Lynch

Ülke: Fransa, ABD

Tür: Dram , Gizem , Gerilim

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 05 Nisan 2002 (Türkiye)

Bütçe: $15,000,000 / Hasılat: $20,112,339

Çekim Yeri: Los Angeles, California, ABD

Nam-ı Diğer: Mulholland Drive | Mulholland Drive



[hakkinda]Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Onur Turan : Kurgusu‚ oyuncu performansları ve müzikleri ile gerçekten bambaşka bir haz veren film.

Sürprizbozan: GösterFilmdeki isimleri net olarak hatırlayamadım şimdi, baya oldu izleyeli...

Esmer ablamız mavi kutuyu açıp siyah ekran çıkıncaya kadar ki bölümler tamamen sarışın ablamızın rüya-hayali. Ondan sonrası ise gerçekte yaşananlar. Zaten kutu açıldığında sarışın birden ortadan kayboluyor yani rüya olduğunu anladı ve o sahnede rüya bitiyor.

Filmin sonunda masadaki buluşmada film içindeki tüm karakterler yer alıyor hatırlarsanız‚ sarışın ablamız tüm bu karakterleri bilinçaltında farklı rollere oturtmuş.

Sarışın; kıskanç‚ fesat‚ egosu yüksek bir karakter. Esmer ablamız ile sette tanışıyor. Esmer rolü ondan kapıyor. Bu zaten onun için bir kompleks oluşturmaya başlıyor ve içten içe bir gıcıklığı oluyor. Ama buna rağmen esmer ile ilişki yaşıyor fakat esmer zamanla ondan soğuyor (artık bunu yapamayız falan diyor) Sarışın tabii daha sinirleniyor.
En son masada esmer ile yönetmen evleneceklerini söyleyecekler, bizim sarışın daha da bir çöküyor tabii ve onu öldürmek istiyor‚ bunun için de bir kiralık katille anlaşıyor. Cafe´deki buluşmalarında garson kızın adı (Betty) dikkatini çektiğinden‚ hayalinde de bu ismi kullanıyor.

Hayalinde ise çok mutlu‚ heyecanlı‚ hayat dolu‚ herkesin oyunculuğunu takdir ettiği bir kişi. Tam tersine esmer ise bu sefer çaresiz‚ harap bitap halde ve sarışın ona yardım ediyor‚ rüyada da yine onla ilişki yaşıyor.

Esmerin rüyadaki garip halleri ise tamamen sarışının bilinçaltının yansımaları.
Mesela gecenin yarısında esmerin birden uyanıp "sessizlik" diye sayıklaması ve tiyatroya gitmeleri. Orda hatırlarsanız hiçbirşeyin gerçek olmadığı‚ herşeyin playback/ilüzyon olduğu söyleniyor aynı rüya gibi. Hatta sarışın ablamız tiyatroda birden titremeye başlıyor çünkü tiyatroda gördükleri şeylerden dolayı bilinçaltı ona baskı yapıyor bunun bir rüya olduğu konusunda...

Yönetmen ise rüyada pısırık bir herif. Karısı onu aldatıyor. Buna rağmen karısına sesini çıkaramıyor‚ aldattığı adamdan dayak yiyor bir de üstüne.
Yine sarışın ablamızın bilinçaltı yansımaları bunlar‚ gerçekte hoşlandığı kumral ablamızı elinden almıştı yönetmen‚ o yüzden rüyasında yönetmeni de böyle ezik bir adam yapıyor.
Gerçekte rolü ona vermemiş olmasının nedenini de rüyada mafya baskısına bağlıyor yani bir nevi sarışın burdan da kendini tatmin ediyor.




Hırs‚ kompleks‚ ego tatmini‚ kişilik bozuklukları‚ hayallerin kurgulanması‚ şizofrenik hareketler...
Baktığımızda Lynch´in temel olarak ele aldığı kavrmları burada da gözlemliyoruz. Hepsini başarıyla dağıtarak bizlere sunmuş.

Mulholland Drive psikolojik gerilim adına izlenebilecek en kaliteli çalışmalardan biri.
Volkan Geçit : David Lynch in en iyi filmi..
agy : o denli olumlu yorumlar, yüksek imdb puanından sonra bu filme kötü demek istemiyorum, ama 'benim filmim değildi' diyorum. bende, negatif aura oluşturdu, zekama, ruhuma hiç mi hiç hitap etmedi. baştan sona dikkatle izledim, tüm ipuçlarını yakaladım, ve finalde kendimce çözümledim. ama izlememiş olmayı, bu süreyi daha yararlı bir uğraşla geçirmeyi, tercih ederdim.
insanoğluyuz, sanata gereksinimimiz var, ruh doyumumuz için, yaşamı algılamamızı değiştiyor sanat ve kimliğimizin de, duyu organlarımızın da şekillenmesini gerçekleştiriyor. sanatla içiçe olmak, adeta rafine edilmek.
sanatçı spektrumu, insan çeşidi kadar çok, doğaldır ki hepsi herkese hitap etmeyecektir. o yüzden kimse kimseyi, sanattan anlamaz vs. diye suçlamasın. ha, tabi ki, 'recep ivedik izleyebilenler' kadar bariz olanları hariç tutuyorum.

Fragman



360P İNDİR

[hide]
[upto]https://filmindiriyoruz.biz/mulholland-cikmazi-mulholland-dr-10374.html[/upto]
[/hide]
Referans URL