Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Diren! (2015) Suffragette TÜRKÇE DUBLAJ BrRip Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Sarah Gavron

Senaryo: Abi Morgan

Ülke: İngiltere

Tür: Biyografi , Dram , Tarihi

IMDB Puanı: 6.9

Vizyon Tarihi: 15 Ocak 2016 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Chatham, Kent, England, UK

Bütçe: $14,000,000 / Hasılat: $4,702,420



[hakkinda]İngiltere'de, kadınların oy kullanma haklarının olmadığı ve sosyal ortamda pek göz önünde bulunamadıkları dönemde, bu hakkı elde etmek için kadınların verdiği mücadele anlatılmaktadır. Başlarda barışçıl giden ortam, kadınların aldığı sert tepkilerle, giderek ciddileşir. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Artimus : Günümüz Türkiye'si kadınlarına ders olarak izletilmesi gereken bir film. Ulu önder Atatürk'ün kendilerine bağış ettiği kutsal hakları insanlar kazanmak için ne kadar çaba vermişler görsünler ki haklarına sahip çıkmayı biraz olsun akıllarının uçlarından geçirebilsinler.
ozgurtaylan : Sadece kadın hakları üzerine değil, temel hakları için mücadele etmek zorunda kalan insanların direniş ruhu ve hayatları üzerine etkileyici bir film. Kadınların çocuklarının üzerine hak iddia etmeleri bile bir mücadelenin ürünü. Oysa insan olmanın kendiliğinden getirdiği temel hakların varlığı üzerine tartışmanın bile yapılmaması gerekir.Günümüz bakış açısıyla siyasi bir dönem film denebilir.
musti8can : Sırada bizi de yakından ilgilendiren kadına şiddet meselesini eleştiren, kadına "oy verme" hakkının tanınması, çocukları hakkında söz sahibi olması ve özellikle insan yerine konması için bir grup kadının verdiği olağanüstü mücadeleyi anlatan güçlü bir film var.. "Diren" 1912 yılında İngiltere'de, evet yanlış okumadınız İngiltere'de, köle gibi çalıştırılan, istenildiği zaman tecavüz edilen, hakkını aradığı zaman meydanda dayak yiyen, hapse atılıp işkence gören, söz hakkı bir tarafa kişisel hiçbir hak tanınmayan kadınların vermiş olduğu amansız mücadelesinin anlatıldığı bir film.. Ve bu durum Avrupa'nın hemen her ülkesinde aynıydı.. Ve kadınlar bu hakkı ararken o kadar çok kayıp vermişler ki inanamazsınız.. Ben her zaman söylüyorum biz Avrupa'dan her zaman medeni olduk, het zaman da daha medeni olacağız.. Onlar teknolojik olarak bizden önde sadece o kadar.. Biz aile yapısı olarak, saygı olarak hoşgörü olarak, vefalı olarak her zaman daha üstün olduk.. Gerçi bundan sonrası için aynı şeyleri söylemek zor.. Ama tarihimiz konusunda bununla ne kadar övünsek az.. Kadına seçme hakkını Fransa ve İtalya gibi sözde medeni ülkelerden daha önce verdik biz 1934 yılında.. Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da Mustafa K. Atatürk'e ne kadar saygı göstersek, ne kadar Fatiha okusak az..
Filme gelecek olursak; 1912 yılı oldukça iyi yansıtılmış.. Kurgu, hikaye senaryo çok güçlü.. Usta oyuncu Helen Mirren çok az görünmesine rağmen yine de ustalığını konuşturuyor.. Fakat baş roldeymiş gibi afişte yer alınca daha çok yer almasını bekledim.. Tabii olmaması filmin en büyük handikapıydı.. Baş roldeki Carey Mulligan çok tanıdığım birisi değildi ama çok beğendim.. Ekrana yakışıyor ve oyunculuk performansı bu film için iyiydi.. Diğer kadın oyuncularda işin hakkını vermişler.. Yönetmen Sarah Gavrov genç olmasına rağmen iyi iş çıkarmış.. Ama teknik detaylara biraz da çalışması gerek.. Teknik detay olarak mükemmel olmasa da konusu itibariyle izlenmesi ve ders çıkarılması gereken bir yapım.. 7,5/10 iyi seyirler..

[hide]
[mega]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=2529[/mega]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=2529[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2968[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL