Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dying Light: The Following – Enhanced Edition İnceleme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: DL-wallpapers-1920x1080-9-1280x720.jpg]

Harran’a olan ilk adımımızı yaklaşık olarak tam 1 sene önce bu ay içerisinde yapmıştık. Zombi odaklı oyunlara yeni bir soluk getiren Dying Light bizleri etkilemeyi başarmıştı da fakat ilk çıkışı tabii ki biraz sorunluydu. Tabii o günler geçeli çok oldu. Techland, geliştirdikleri oyunu çıkış zamanından sonra da tam 1 sene boyunca desteklemeye devam etti. Hatta bu 1 sene ardından, oyunlarını 1 sene daha aktif olarak destekleyeceklerini açıkladı. Her neyse, şimdilik geleceği bırakalım da, şu ana bir bakalım. Yani, Dying Light’ın yep yeni sürümüne, Dying Light: The Following – Enhanced Edition’a

[Resim: Dying-Light-The-Following-Enhanced-Editi...80x720.jpg]

Yenilikler Ve İçerikler

Dying Light’ın sanıyorum ki ana hatlarından veya senaryosundan filan bahsetmeme gerek yok. Çünkü hali hazırda yazmış olduğumuz bir Dying Light incelemesi bulunuyor efendim. Şuan okumakta bulunduğunuz Dying Light: The Following – Enhanced Edition incelememiz tamamen oyuna gelen yenilikler ve oyunda yapılmış olan değişiklikler üzerine olacak. İsterseniz performans veya grafik gibi ögelere değinmeden önce, hemen Dying Light: The Following – Enhanced Edition ile gelen ek içeriklere bir göz atalım.

Daha önce Dying Light’ı hiç oynamadığınızı veya sadece ana oyunu oynayıp bıraktığınızı göz önünde bulundurursak, Dying Light: The Following – Enhanced Edition gerçekten dolu dolu geliyor. Çünkü, eğer Dying Light: The Following – Enhanced Edition’ı satın alırsanız, ücretsiz olarak oyuna yapılmış tüm güncellemelere ve ek içeriklere sahip oluyorsunuz. Bu ek içerikler haricinde, Be the Zombie ek paketi, Cuisine & Cargo ek paketi, Ultimate Survivor Bundle ek paketi ve the Bozak Horde ek paketine ücretsiz sahip oluyorsunuz.

Hemen yukarıda bahsetmiş olduğum tüm ek içerikler oyunun 1. yılına ait olan şeylerdi. Bir de bunlara ek olarak Dying Light: The Following – Enhanced Edition içerisinde, oyunun 2. yılına özel içerikler de bulunuyor. Bu içerikler sırasıyla, 250 adet Legend seviyesi, ki bu 250 adet seviye neredeyse 50 saatlik ek bir oynanış saati sizlere vaat ediyor. Oyuna topluluk, günlük ve düzenli olarak yenilenen görevler ekleyen Bounties eklentisi. Nightmare mod isimli yeni zorluk seviyesi. Konsollara getirilen topluluk haritaları, #DrinkForDLC ödülleri ve orijinal Dying Light’ın 2 katı daha büyük olan eklenti paketi, The Following.


[Resim: ss_9304ab3d4770507b0f5a91ec6727f71bf4ccb...80x720.jpg]

Nedir Bu The Following Dalgası

Dying Light: The Following gerçekten ek paket terimlerinin hakkını veren bir içerik. Dying Light: The Following ile birlikte ana karakterimizin daha önce hiç anlatılmamış senaryosunu yaşayacağız. Bahsettiğimiz bu yeni senaryo ile birlikte tabii ki oyuna yeni karakterler, yeni görevler, yeni silahlar, yeni çözülmeyi bekleyen gizemler ve yeni zombiler ekliyor. Tabii yep yeni bir haritayı da es geçmemek gerek. Dying Light: The Following ile birlikte şehirlerden kopuyoruz ve doğa içerisine atılıyoruz. Bu doğada kullanabileceğimiz araçlar da bulunuyor. Bu araçları dilediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz da. Orijinal Dying Light haritasından 2 kat daha büyük olan Dying Light: The Following, gerçekten özenle hazırlanmış bir ek paket.

Dying Light: The Following ile oyuna eklenen yenilikler tabii ki bu kadar ile sınırlı kalmıyor. Oyuncuların çok sevdiği Be the Zombie modu, Dying Light: The Following haritasına özel olarak, Be the Zombie 2.0 adı ile tekrar çıkışını yapıyor. Be the Zombie 2.0 modunda Night Hunter’a karşı 4 adet araçlı sürücüler karşı karşıya geliyor ve inanılmaz aksiyonlu bir oyun karşınıza çıkıyor. Yeni parkur hareketleri, yeni zombi saldırı türleri, yeni NPC modelleri, yeni yüz mimikleri, geliştirilmiş zombi ve insan yapay zekası, yeni ateşli silahlar, ses ve performans iyileştirmeleri ve grafik/HUD kişiselleştirmeleri de yapılan diğer küçük yenilikler.

Eğer görev yapmayı Dying Light’ta çok sevdiyseniz, size son ama güzel bir haberimiz olacak. Bu haberimiz, Dying Light: The Following ile oyuna eklenen yeni bir görev sistemi. Bu sistemin adı “Güven”. Adından da anlayabileceğiniz gibi, oyunda görev alabilmek için insanların güvenini kazanmanız gerekiyor. Bu da oyundaki görev sırasını yerle bir ediyor. Yani, oyunun ek paketinde çizgisel bir görev anlayışı kesinlikle bulunmuyor.

[Resim: dl-the-following-screen-5jpg-19be35_9zzz...80x720.jpg]

Dying Light: The Following – Enhanced Edition karşımıza sadece ek içerikler ile çıkmıyor. Oyunun PlayStation 4, Xbox One ve PC platformlarında yapılan grafiksel ve performans iyileştirmeleri ile de karşımıza çıkıyor. Performans iyileştirmeleri konusunda en iyi platformun PC olduğunu söyleyebilirim çünkü, eğer uygun bir sisteminiz varsa hiçbir aksama olmadan, stabil 60 FPS oynayabiliyorsunuz oyunu. Tabii ki en yüksek ayarlarda.

PC platformundaki bu kusursuzluk ne kadar güzelse, oyunun Xbox One sürümü bir o kadar kötü. Dying Light: The Following – Enhanced Edition’ın Xbox One sürümünde ana oyunun FPS değerleri 30’a sabitlenmeye çalışılmışsa da, ne yazık ki oyun 30 rakamını pek yakalayamıyor. Özellikle Dying Light: The Following ile oyuna eklenen haritaya geçtiğiniz zaman oyun neredeyse 20 FPS değerine bile kitlenebiliyor. Bu yüzden performans olarak Xbox One platformu acı çekiyor şu sıralar. Bu durum PlayStation 4’te böyle değil. Dying Light daha önceden de PlayStation 4’te sabit 30 FPS değeri ile çalışabiliyordu. Dying Light: The Following – Enhanced Edition ile birlikte oyun 30 FPS değerinde devam ediyor. Buna ek olarak FPS düşme problemlerinin yaşandığı birçok nokta da düzeltilmiş durumda.

Dying Light: The Following – Enhanced Edition’ın performans durumu haricinde, oyundaki grafiklerde de az da olsa bir gelişme var. Bu grafiksel gelişme yine en çok PC platformunda hissedilirken, oyundan birçok yeşilliğin çıkartıldığı da gözümüzden kaçmıyor tabii ki. Anlaşılan Techland performans ve grafiklere kasabilmek için yeşilliklerden biraz vazgeçmiş.

Özet Geçecek Olursak Beyler ve Bayanlar

Dying Light ilk çıktığı zaman PC platformunda yaklaşık 40 saat kadar oynamış ve bırakmıştım. Herhangi bir ek paket veya başka bir şey satın almamıştım. Aradan 1 sene geçti ve PlayStation 4 üzerinde Dying Light: The Following – Enhanced Edition oynama şansı buldum ve karşıma geçen seneden hatırladığım Dying Light yerine, benzersiz bir oyun çıktı. Dying Light: The Following – Enhanced Edition gerçekten dop dolu içerikler sunuyor oyunculara. Tabii daha önce hiç Dying Light oynamadıysanız veya ek paketlere hiç bulaşmadıysanız bu dediklerim geçerli. Grafiksel ve performans iyileştirmeleri de bunların cabası tabii ki. Dying Light: The Following – Enhanced Edition’a bir şans vermekte kesinlikle fayda var.
Referans URL