Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Thelma Ve Louise (1991) Thelma & Louise TÜRKÇE DUBLAJ Dual m720p x265 - UEC Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Callie Khouri

Ülke: ABD, Fransa

Tür: Macera , Suç , Dram , Gerilim

IMDB Puanı: 7.4

Vizyon Tarihi: 01 Mayıs 1991 (Fransa)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Bakersfield, California, USA

Bütçe: $16,500,000 / Hasılat: $45,361,000

Nam-ı Diğer: Thelma & Louise | Thelma and Louise



[hakkinda]Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar.

İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.

Yönetmen Ridley Scott’ın bu çok meşhur feminist yol filmi 1990’ların en iyi filmleri arasında çoktan yerini aldı. Bıçak Sırtı ve Alien’le birlikte yönetmenin en iyi işlerinden biri sayılan Thelma ve Louise, eşsiz bir senaryo ve kusursuz bir görüntü yönetimi ile gözalıcı bir yapım.

Film 6 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve sonunda En İyi Özgün Senaryo ödülünü senaristi Callie Khouri’ye kazandırmıştı. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

NuovoCinemaParadiso : Ridley Scott kariyerinde farklı türlerden film yapan yönetmenlerden.Kariyerinede birde yol filmi eklemek isteyince ortaya Thelma and Louise çıkmış.Özel yaşamılarnda sorunlar olan Thelma and Louise özgürlükçü feminist iki bireydir.Özel yaşamlarındaki sorunlarına ek olarak tekdüzeliğe ve çevrelerindeki ortamlara, bireylere ayak uydurarama ve bağlı kalamama gibi sosyolojik ve toplumsal sorunları vardır.Birgün Luise'in yaptığı teklifle yola çıkarlar.Ve başlarına hiç ummadık olaylar gelir.Bu tesadüfler zinciri öyle bir hal alırki artık geri dönüşü yoktur.Bu durumda da dominant olan feminist ve özgürlükçü ruhlarının vasıtasıyla zorunlu olarak içinde bulundukları durum, kendi istekleriyle devam ettikleri bir özgürlük ve başına buyrukluk olgusu halini alır.



Yaptıkları kimine göre haklı,kimine göre haksız gelebilir.Ama hayat adil değil ve onlara acımadı.O yüzden onlarda hayatın kurallarına göre davrandılar.Louise karakteri tamam kabul edilebilirde bu Thelma denilen kadın grubuda neyin nesidir?Başlarına gelenlerin bütün sebebi kendi saftirikliği ve kontrolsüzlüğüdür.Böyle ne istediğini bilmeyen kadınlardan uzak durmak,hatta çevremizde böyle kadınlar varsa bir an önce ilişkimizi koparmalıyız.Kendilerindne başka herkese zararları olur çünkü bunların.



Geena Davis ve Susan Sarandon iyi bir ikili olmuş.Susan Sarandon'un oyunculuğu çok daha iyiydi.Filmin müziklerini Hans Zimmer yapmış.Bir yol filmine uyacak en iyi müziklerdi kuşkusuz.Pekçok yönüyle Bonnie and Clyde filmini hatrlatıyor.Hatta senarist ondan kopya çekmiş bile diyebilirim.Ancak onun kadar iyi bir film değil ne yazıkki.Yinede macera filmlerini sevenleri mutlu edecek 2 saatlik güzel bir yol filmi.
ArsoN : Yayınlandığı yıl da izlemiştim ama aklımda filme dair herhangi bir şey kalmamıştı, bluray olarak bulunca hemen aldım ve izledim açıkcası günde 2-3 film izleyen biri olarak aylardır bu kadar iyi ve kendine bağlayan bir film izlememiştim. 2 saat yerimden kalkmadan nasıl geçti anlamadım, senaryo harika , roller harika son ise bambaşkaydı kesinlikle izlenmeli ve koleksiyona eklenmeli.
martimur : Neler anlatılmaz ki bu film için... İki kadının sınırı olmayan dostluğu, duyguları, savaşımları... Yorumların daha çok olmasını beklerdim bu film için ama film belli ki erken çekilmiş, şu anda olsa dünyayı sallardı. Sitemizde yalnızca 25 oy verilmiş olması filmin tanınmadığını gösteriyor ama kesinlikle IMDB 250'de yer alması gereken bir filmdi diye düşünüyorum.

Fragman



[hide]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=2234[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2695[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL