Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çipli Kimlik Kartı Dönemi Yavaş Yavaş Geliyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
[Resim: cipli-kimlik-karti-donemi-yavas-yavas-ge...05x290.jpg]
Teknolojinin nimetlerinden yararlanarak ülkece geçeceğimiz çipli kimlik kartı sistemi için hazırlıklar devam ediyor.

Her geçen gün gelişen teknolojiyi gündelik yaşantımız içine entegre edecek adımlar atıyoruz. Son dönemlerde ön plana çıkan bu adımlardan biri de nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan ''çipli kimlik kartları''.

Gerekli yasal düzenlemeler konusunda artık sonuna gelinen sistemin teknik altyapısı için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hem kolay taşınabilir olan, hem de taklit, tahrif ve sahtecilik gibi şeylere imkan vermeyecek olan yeni kartlar, taşıdıkları biyometrik unsurlar ile de vatandaşa pratik bir kullanım imkanı sunacak.
[Resim: tv.jpg]

Yürütülen altyapı çalışmaları, yerli üreticilerin de başarılı işler ortaya koymasını sağlıyor. Buna örnek olarak ar-ge faaliyetlerini ODTÜ Teknokent bölgesinde sürdüren UDEA Elektronik gösterilebilir. Milli Kart Okuyucu (Milko) sistemini geliştiren ve bu sistem ile tasarım ödülü kazanan UDEA, çipli kimlik kartları altyapısında da Milko ile önemli bir rol oynayacak.

Biyometrik bir sisteme sahip olan çipli kartlar, Milko sayesinde sahibi olan vatandaşa özellikle kamusal alanda büyük yarar sağlayacak. Kamunun elektronik imza ihtiyacını karşılamak adına üretilen Milko, kartı kolayca okuyarak gereken verileri dijital ortama hızlı bir şekilde aktarıyor. Tabii Milko sistemi tam olarak hazır değil. Fakat her geçen gün sistemin kullanıma sunulması adına sona yaklaşılıyor.
[Resim: 326271.jpg]
Çipli kimlik kartları sisteminde tek rolü olan Milko değil. Ayrıca TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen Kart Erişim Cihazı (KEC) da teknik altyapıda önemli bir rol oynayacak. Yeni kimlik kartları için oluşturulmuş bir kart okuyucu sistem olan KEC, elektronik ortamda hizmet veren uygulamalar için kimlik kartının yetkili kurum tarafından verildiğini ve kartın gerçekten vatandaşa ait olduğunu elektronik imza altyapısını kullanarak doğrulayacak.

Şu an hem Milko, hem de KEC cihaz sistemleri için hedeflenmiş bir üretim sayısı bulunmakta. Bu sayıya ulaşılmasının ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından çipli kimlik kartlarına yönelik altyapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Yeni çipli kartlar bu yıldan başlamak üzere 3 yıllık bir plan çerçevesinde vatandaşlara dağıtılacak.


Kaynak : WebTekno
Mastercard ya da VISA'ya bağlansında Steamdan falan yada internetten bişeyler alalım Gülümseme
(07.02.2016 21:32)ZombiKatili Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mastercard ya da VISA'ya bağlansında Steamdan falan yada internetten bişeyler alalım Gülümseme

Abartmasan. Kimlik kartı üzerinden de olur mu o kadar. Gerek yok öyle şeylere. Borcu ödeyemeyince kimliğe mi el koysunlar.
Yalnız akıllı kimlik çok iyi olmuş.
Aynen gökhan biraz oyun dünyası açısından bakmış. Yalnız nasıl olacak sadece kimlik ise pek anlamı kalmadı bana gore hem ehliyet hem kimlik pasaport varsa o da olsun vs. Yanı gereken herşey tek kartta olsa ne güzel olur.
Şaka yaptık tamam Gülümseme
Bidaha yapma Açık Ağızlı Gülümseme
Sanırım Yapımına Gizliden Başlanmış Olabilir .
(07.02.2016 22:17)mehmet_lamborghini Nickli Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aynen gökhan biraz oyun dünyası açısından bakmış. Yalnız nasıl olacak sadece kimlik ise pek anlamı kalmadı bana gore hem ehliyet hem kimlik pasaport varsa o da olsun vs. Yanı gereken herşey tek kartta olsa ne güzel olur.

Zaten öyle kimlik ehliyet bir arada. Ancak pasaport un da dahil olması mümkün değil. Daha bugün kimliğimi yeniledim biraz uzun sürecek 78 milyon insanın çipi yapılması kolay değil.
Hayırlı olsun. Açık Ağızlı Gülümseme
Aynı kimliği yeniledim akıllıya geçmedim daha hazır değil Gülümseme.
Sayfalar: 1 2
Referans URL