Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çağrı: İslamiyetin Doğuşu - The Message | 1976 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Moustapha Akkad

Senaryo: H.A.L. Craig , Tewfik El-Hakim , A.B. Jawdat El-Sahhar

Ülke: Lübnan, Libya, Kuveyt, Fas, İngiltere

Tür: Macera , Biyografi , Dram , Tarihi

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 01 Ekim 1979 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Arapça

Çekim Yeri: Libya

Bütçe: $10,000,000

Nam-ı Diğer: Mohammad: Messenger of God | The Message



[hakkinda]6. yüzyılda Mekke. İslam tarihçilerinin Cahiliye Devri olarak anmaktan hoşlandıkları dönemdeyiz. Şehrin ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin ve alkol, uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönem. Böyle karanlık bir çağda, Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metotlarına karşı çıkıyor.

Allah'tan inen bir ayet, peygamberin silaha sarılmasını ve Mekke ordularına karşı direnmesini emrediyor. Müslümanların ordusu tecrübesiz olduğu halde Bedir savaşını kazanıyor. Uhud savaşının ardındansa 10 yıllık bir barışa evet diyerek arada geçen süreyi İslam'ı yaymak için kullanıyorlar. Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğu, Allah'tan başka tanrı olmadığı haberi Arap yarımadasını hızla katediyor.

En iyi müzik dalında Oscar'a aday olan Çağrı, Hz. Hamza rolündeki Anthony Quinn'in benzersiz oyunculuğu kadar, büyük bir prodüksiyon olması ve Hz. Muhammed'i göstermeden İslam'ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini toplamış bir yapım. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Bienvenido : İslam adına yapılan en iyi baş yapıt. Teşekkürler Moustapha Akkad.
Rossch : 35 yıl geçti.İslamiyetle ilgili hala bu filmi geçebilcek bir film yapılmadı.ilginç
Chaplin : The Message (1977).. Onların bir tek Allahından bu kadar güzel sözler çıkarken, sizin üç yüz tanrınızın dili mi tutuldu.? Suriyeli yönetmen Moustapha Akkad başarılı bir şekilde yönettiği filmin senaryosu H.A.L. Craig ve Tewfik El-Hakim ait.. Filmin unutulmaz müziği ise oscarlı müzisyen Maurice Jarre tarafından yapılmış bu film ilede En İyi Müzik dalında oscarda adaylığı bulunmaktadır.. İslam ve Hz Muhammed hayatını tarafsız bir şekilde tüm detayları ile anlatan peygamberimizi konu alan filmlerin en iyisi ve ilk akla gelebilecek bir klasik sizlerle.. Her müslümanın izlemesi gerektiği film islamın ne gibi zorluklarla yayıldığını konu alıyor.. Hz Muhammedin görüntüsü hiç bir sahnede görülmemiştir.. Oyuncu kadrosunda dikkat çeken ünlü oyuncu Anthony Quinn, Hz Hamza rolünde izleyeceksiniz.. Hz Hamza karakterini başarlı bir şekilde oynamıştır ve müslümanlar tarafından sevilen bir yüz haline gelmiştir.. Diğer oyuncu kadrosunun performansları film kadar kusursuz.. İmdb puanını haketmeyen daha fazlasına layık olan bir başyapıt.. Müzikleri gerçekten çok iyi olmakla beraber müzikleri ile bütünleşen bir film diyebilirim.. İnsanı bir müslüman olarak derinden etkileyen adeta büyüleyen bir yapım, filmin uzun süresine rağmen kesinlikle sıkmıyor oldukça akıcı bir anlatıma sahip.. Bir avuç insanın inandığı yolda karşısına çıkan bir çok engel ile mücadele etmesi savaşması bence inanmayan bir insanı bile etkileyeceğini düşünüyorum.. Yaşanılanları olduğu gibi çarptırılmadan anlatmaları seyirciyi filmin içine fazlasıyla çekiyor.. Biyografi-Dram-Tarih türlerini muazzam bir şekilde anlatmış yapım yılına bakıldığında o zamanın şartlarına göre çekimlere söylenecek söz yok.. İnsanı altıncı yüzyıla götürmeyi o zamanı hissetmeyi başarmışlar.. Defalarca izlediğim her defasında ilk kez izliyormuşum gibi heyecanlandığım, her müslümanın izlemesi gerekli dediğim bu özel filmi tüm islam alemine tavsiye ederim.. Filmin ismine dikkat yeterince özetliyor.. 11 Gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmam..

Fragman



[hide]
[upto4]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=2082[/upto4]
[fichi4]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2520[/fichi4]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Teşekkürler.
Teşekkürler.
Referans URL