Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Münih - Munich | 2005 | DVDRip XviD | Türkçe Dublaj Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Steven Spielberg

Senaryo: Tony Kushner , Eric Roth , George Jonas

Ülke: Fransa, Kanada, ABD

Tür: Dram , Tarihi , Gerilim

IMDB Puanı: 7.6

Vizyon Tarihi: 27 Ocak 2006 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Almanca, Fransızca, İbranice, Arapça, İtalyanca, Yunanca, Rusça

Çekim Yeri: Bir-Hakeim Bridge, Paris, France

Bütçe: $70,000,000 / Hasılat: $130,358,911

Nam-ı Diğer: Untitled 1972 Munich Olympics Project



[hakkinda]1972 Münih Olimpiyatlar'ında 11 İsrailli atlete yönelik inanılmaz katliamın perde arkasını anlatan filmde, İsrail Gizli Servisi Mossad üyelerinden oluşan bir grup, bu işe karıştıklarını düşündükleri Filistinli suikast komandolarını öldürmekle görevlendirilirler. Liderlerini izleyen İsrailli grup bu operasyonu intikam almak adına yapmaktadır. Ama zamanla kendileri de bir hedef haline geleceklerdir.[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

John Hughes : Film ne anlatmak istiyordu ? vermek istediği mesaj neydi ? neden filmin süresi 2 saat 45 dakikaydı ? anlatılmak istenen Arapların ''Terörist''(!) olduğunu nedenleriyle açıklamak.Vermek istedikleri mesaj da açık bir şekilde İsrail propagandası(aşırı derecede fazlaydı).Ara ara Almanya'ya gönderme yapmaktan da eksik kalmamışlar(2.Dünya Savaşı'na vurguda bulunuldu).Bu kadar fazla gereksiz sahneleri içinde barındıran bir filmin süresi nasıl 2 saat 45 dakika olur hala anlamış değilim.

Filmin ismi Münih ama inanın alakası yok(Münih Olimpiyatlarında yapılanlarla) bir neden bulma arayışına girilmiş ve Münih ismi öyle eklenmiş filme bunun başka bir açıklaması olamaz.Filmin son yarım saati tamamen kişiselleşmişti yarım saat boyunca bir paranayokın garip hallerini izledim,yönetmenlik adına hiç birşey görmedim 5 Oscar adaylığı da(aslında 2006 en vasat yıllardan biriydi ondan kaynaklı olmalı) abartıdan başka birşey değil.

Filmin gerçek olup olmadığından bile emin değilim, sonuna güzel bir açıklama konur iza edilir ne oldu ne bitti seyirciye aktarılır ama o da yokdu.Eric Bana'ya da oynadığı rol hiç yakışmamışdı, yardımcı oyuncu olamayacak adama nasıl başrol verdiler.Filmi bu kadar eleştirmimin sebebi yapılan propagandalar ve gereksiz yere uzatılması bunlar benim moralimi baya bozdu sonuçta 3 saate yakın bir süreyi bu filmi izleyerek harcadım hep de birşeyler bekledim(Arap'ların az da olsa haklarının savunulmasını veya Olimpiyatlara güzel bir yerden bağlantı) ama yanından bile geçilmedi.

6/10
Can Karako : Bu yorumu aşağıdaki yorumları okuduktan sonra yazmaya karar verdim lütfen okuyun ve düşünmeye çalışın. Yorumumda hiçbir taraf yada politik görüş öne sürmemeye çalışıcağım. Steven Spielberg bir yahudidir. Levent Semerci (Nefes, Vatan Sağolsunun yönetmeni) de bir türktür... Hiçbir ırk veya millet için özel bir nefretten kelime türememiştir Antisemitizim dışında. Lütfen cevaplamaktan yada beğenip beğenmemekten çekinmeyin...
gokayomu : Politik izlerseniz canınız sıkılabilir. Fakat bence harika bir filmdi. İzlemeye değer diye düşünüyorum.

Fragman



[hide]
[upto4]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=2037[/upto4]
[fichi4]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2470[/fichi4]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL