Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kıyamet Günü Saatine Göre Kıyamete 3 Dakika Kaldı!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kıyamet Günü Saatine Göre Kıyamete 3 Dakika Kaldı!
Engin Karakullukçu tarafından 48 dk önce önce eklendi.
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşGoogle +'ta Paylaş
Kıyamet Günü Saatine Göre Kıyamete 3 Dakika Kaldı!
İnsanlığın sonunu işaret eden bir felakete olan yakınlığımızı temsil eden Kıyamet Günü Saati, bilim adamları tarafından gece yarısına 3 dakika kala şeklinde ayarlandı.


Kıyamet Günü Saati yani Doomsday Clock. Aslında bu saat, bilim adamları tarafından hazırlanmış sembolik bir saat. Anlamı ise, gece yarısının kıyameti, yani insanlığın sonunu getirecek ya da ona eşdeğer olacak bir felaketi temsil etmesi.

Chicago'da bulunan Bulletin of the Atomic Scientists topluluğu tarafından kontrol edilen saat, daha önceden Amerika ile Rusya arasında soğuk savaşın en fazla kızıştığı ve nükleer tehditin arttığı dönemlerde gece yarısına 2 kala şeklinde ayarlanmıştı. Sonrasında ise iki süper gücün daha ılımlı bir tutum sergilemesinin ardından saat 11:43'e (23:43) yani gece yarısına 17 dakika kalacak şekilde ayarlanmıştı.



Dünyanın en seçkin bilim adamlarından bazılarını bünyesinde barındıran ekip, son verilen bilgilere göre saati gece yarısına 3 kala şeklinde ayarlamış durumda. Yapılan açıklamada bu durumun sebebi olarak her geçen gün ciddiyetini arttıran küresel ısınma, nükleer silahlanmanın sayısındaki artış ve başta Kuzey Kore olmak üzere birkaç ülkenin hidrojen bombası ve benzeri nükleer bomba testleri gerçekleştiriyor olması gösterilmekte.



Tabii dediğimiz gibi bu saat sembolik bir şey. Fakat sembolik olması, saatin gösterdiği tehlikelerin göz ardı edilebileceği anlamına gelmiyor. Bakalım bilim adamlarının bu endişesi ileride saatin gece yarısını gösterecek şekilde ayarlanmasına kadar gidecek mi?

Kaynak: iflscience
Referans URL