Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Güncel Harddisk Sorunları,L.L.F Nedir Ve Kullanımı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
ARKADAŞLAR MERHABA

Bugün size başlıkta da anlattığım gibi güncel harddisk sorunları,L.L.F nedir ve kullanımı hakkında bazı konulardan bahsedeceğim.
Güncel harddisk sorunlarımız başta bad sectör,kafa atma ve yazılım problemleri olmaktadır.Bunları tabi donanımsal olmadığı zamanda geçmek mümkün olmakta.Tabi bazı yapılan yazımlımlar sayesinde.
Öncelikle bad sektör hatasına giriş yapmak istiyorum.Bad sektör halk arasında illet bişey olan format atmaktayken veya bir yazılım atarken neredeyse donma olmasına kadar ve bizi çıldırma derecesine sokan bir durumdur.Aslında bu kadar zor bişey olmamakla beraber o kadar da sıkıntı yapılıcak birşey değildir (Tabii donanımsal değil ise).
Gelelim tanımına
Bad sektör nedir?
Bozuk kesim (ing. bad sector) veri depolama aygıtlarında fiziksel veya manyetik hasara uğrayarak işlevini yitiren kesimlerdir. Veri depolama aygıtlarında en küçük mantıksal depolama birimi kesimlerdir. Bir kesim normal ayırmada 512 bayttır. Bu alanlardan bazıları zamanla fiziksel hasara uğrayarak işlevini yitirir. Bozuk kesimler biçimlendirme sırasında tespit edilerek işaretlenir ve o kesimler kullanılmaz , veya manyetik bir hataysa o sektör tekrar oluşturulur. Böylece "göz göre göre" veri kaybı önlenir. Diğer bir senaryo ile zaten yazılı olan bir kesimin fiziksel olarak bozulması durumunda oluşan bozuk kesim durumunda o kesimde yazan veri kaybolacaktır. Bunun sonucunda o kesimde yazan veri her ne ile ilgiliyse o çalışmayacak ya da yanlış çalışacaktır.Bazen bad sektörün luşma nedenleri arasında aşırı nem,rutubette süre gelmektedir.
Bundan kurtulmanın elbette bazı yolları var fakat öncelikle sorun donanımsal olmamalı.Tabi donanımsal sorunları bir kısmını yazılımla çözülülebiliyor (çok büyük bir donanımsal sorun olmadıkça).
Kafa atma olayı ise;
Verileri okuyan kafa denilen hardiskin okuma gözünün bulunduğu yerin nem den ve rutubetten oluşan hasarlara veya yazılımlar yüzünden oluşan hasarları okuyamayıp atlaması olayıdır.Tabi bunu da yazılımla halledebiliyoruz.
Gelelim formatlama olayına
Siz normal formatlama da veri güvenliğiniz olduğu mu sanıyorsunuz o zaman bu yazıdan sonra bazı olaylara bakış açınız değişecektir.Normal format atılıdığında veriler silinmez sadece yanına bir tik işareti konulur ve silindi denir.Ama o veri hep ordadır.Ancak üzerine bir veri yazılmadıkça.
Peki L.L.F nedir şimdi ona gelelim
L.L.F harddiskteki tüm sektörlerin "0" verisiyle doldurulmasıdır.Ancak LLF sırasında elektrik kesilmesi oluşursa o bölgede kurtarılabilir manyetik hasar oluşabilir.Low level format , manyetik hataları komple çözebildiği gibi bazı fiziksel hataları da çözebilir. Çünkü S.M.A.R.T sistemi , bozuk kesimdeki verileri kopyalamaya çalışır ancak LLF olduğu zaman o bölge boş görünecek ve S.M.A.R.T tarafından kolayca sağlam bir sektöre yönlendirilebilecektir.
L.L.F atmak için harddisklerin kendi markalarının porgramları kullanılabilir.Bunların da içinde en ünlüsü maxblast olmaktadır.
Evet arkadaşlar bugünlük bu kadar .Sorucağı sorusu olan foruma yazabilir ve ben de yeni konu açabilirim..Ayrıca program ayrıntıları da isteğe göre ayrıca konu açılarak sunulur.Herkese iyi zamundalar dilerim.Süper
Referans URL