Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yapay Oyun (2014) The Imitation Game TÜRKÇE DUBLAJ m1080p x265 Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Morten Tyldum

Senaryo: Graham Moore , Andrew Hodges

Ülke: İngiltere, ABD

Tür: Biyografi , Dram , Gerilim , Savaş

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 20 Şubat 2015 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Almanca

Çekim Yeri: London, England, UK

Bütçe: $14,000,000 / Hasılat: $227,774,226



[hakkinda]II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. İngiliz İstihbaratı tüm yoğun çabalarına ve yüzlerce kişiyi çalıştırmasına rağmen Almanların kullandığı Enigma şifreleme sistemini çözmeyi başaramamıştır. Almanların çok gizli bir biçimde şifrelediği bu yazışmalar, İngilizlere ve müttefiklerine çok ağır kayıplara mal olmuştur. Çözüm olarak İngiliz hükümeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında ülkenin en iyi şifre çözen beyinlerini ve kriptoloji uzmanlarını toplar. Bu isimlerden biri de farklı çalışmalarıyla tanınan ve kendi yöntemlerinden ödün vermeyen genç profesör Alan Turing'dir. Turing'in ekibe katılması dengeleri alt üst edecek ama o güne kadar hiç denememiş büyük çaplı bir girişimin de kapısını aralayacaktır. Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech eşlik ediyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

ideon : Bilgisayar'ın babası ve geçen yüzyılda dünyada yaşamış en zeki insanlardan biri olan matematikçi Alan Turing'in, kendisi gibi gay olan matematikçi Andrew Hodges'un, 1983 yılında çıkan "Alan Turing: The Enigma" adlı kitabı baz alınarak hazırlanmış hayat hikâyesi. Benedict Cumberbatch ve Matthew Goode dikkat çekici bir oyunculuk sergilemesine rağmen; özellikle şifre çözme çalışmalarının oldukça sığ ve basit anlatımı ile film insanda güçlü bir etki bırakmıyor.

Sürprizbozan: Göster Dünyaya Alan Turing'i ilk defa tanıtan Andrew Hodges, Enigma'yı çözme çalışmalarından ziyade o yıllarda içinde bulunduğu gay özgürlük hareketleri ekseninde, karakterin duygusal hayatına odaklanıyor. Şifre çözme aşamalarını bilmek mümkün olmamakla birlikte, filmde resmedildiği şekilde basit, rastgele ve en temel özelliği en sonunda farkedebilen en zeki insanlarıyla, gerçekdışı bir izlenim veriyor.

Homoseksüellik suçlaması nedeniyle, hapse girmektense, östrojen iğneler almayı kabul eden Alan Turing'in potasyum siyanürlü elma yiyerek ölmesi, intihar yerine kazara öldüğü düşüncesini de akla getiriyor.
Ölüm tarihinin 7 6 54 olması, pek kaza olmadığını düşündürüyor.
Nike : "Bazen kimsenin hayal edemediği şeyleri ,hayal edip yapabilen insanlar vardır. "
Game of Thrones dan Charles Dance, Karayip Korsanlarından Keira Knightley ve tabiki başrolde Benedict Cumberbatch(Sherlock) oynuyor olması filmi izleminiz için gayet yeterli bir sebep ki ayrıca filmin konusu da bir çok kişinin ilgisini çekecektir mutlaka ...
Sürprizbozan: Göster"Hormonal tedavi cezası verildikten bir yıl sonra 7 Haziran 1954'te Alan Turing intihar etti.Öldüğünde 41 yaşındaydı.1885 ve 1967 yılları arasında Britanya hukuku gereğince yaklaşık olarak 49.000 homoseksüel erkek ahlaksızlık nedeniyle mahkum edildi.2013'te Kraliçe 2.Elizabeth ölümünün ardından Turing'e kraliyet affı bahşedip eşsiz başarılarını onurlandırdı. Tarihçilerin tahminine göre Enigma'nın kırılması savaşı iki yıldan fazla kısaltarak 14 milyon hayatı kurtardı. 50 yıldan fazla devlet sırrı olarak kaldı. Turing'in çalışmaları bilim adamlarının "Turing Makineleri" diye adlandırdığı araştırmalara ilham kaynağı oldu. Bugün o makinelere bilgisayar diyoruz."
Olağanüstü bir hikayenin çok başarılı bir şekilde perdeyi aktarıldığı bir film olmuş. Benedict Cumberbatch yine döktürmüş. Kesinlikle kaçmayacak bir film.İyi seyirler...
lotusimpact : Film Alan Turingin enigmayı kırma sürecini ve karşılaştığı zorlukları daha detaylı anlatmaktansa Turingin hayatını acıte şekilde aktarmayı seçmiş. Çocukluk dönemini flashbackleri tamda bununla ilgili. 20 yy. İngilteresinde eşcinsellere uygulanan baskı ve zulmü daha çok ön plana çıkarmış. Filmdeki tek iyi şey Benedict Cumberbatch in oyunculuğuydu. Onu ne kadar beğendiysem oldum olası sevmediğim vasat filmlerin vasat aktrisi Keira Knightley ide o kadar beğenmedim. Bence Benedicte eşlik edecek bir kadın oyuncu değil. Bir defaya mahsus izleyebilirsiniz.

Fragman


[hide]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1888[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2315[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL