Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yaban (2014) Wild TÜRKÇE DUBLAJ m720p x265 Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Jean-Marc Vallée

Senaryo: Nick Hornby , Cheryl Strayed

Ülke: ABD

Tür: Macera , Biyografi , Dram

IMDB Puanı: 7.2

Vizyon Tarihi: 06 Şubat 2015 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Ashland, Oregon, USA

Bütçe: $15,000,000 / Hasılat: $42,897,959

Nam-ı Diğer: A Walk in the Wilderness



[hakkinda]Cheryl son zamanlarda yaşadığı sorunlun hayat nedeniyle, kendi içsel dünyasını keşfetmek, yaptığı yanlışları anlamak ve hayatını daha yaşanılır kılmak adına 1,100 millik solo bir yürüyüşe çıkmaya karar verir. Zaman zaman geçmişin karabasanları, zaman zaman o an yaşadığı içsel çatışme ve karşılaştığı engebeler, bu yolculuğa neden çıktığını anımsatır. Cheryl hayatının bu zorlu geçidini aşmak için 1,100 mil yürümeye kararlıdır.

Başrolde Reese Witherspoon'u izleyeceğimiz filmin yönetmen koltuğundaysa, geçtiğimiz yıl Dallas Buyers Club ile sinema severlerin radarına yakalanan Jean-Marc Vallee oturuyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Wow!Signal : Bizde de böyle yollar olsa da yürüsek diyenler için, bu mesafeye en yakın yürüyüş yolu 820 km. lik Karia Yolu' dur. Zamanım olsa bir dakika beklemezdim.
lotusimpact : Böyle filmleri izlerken hayretle bakıyorum ve acayip zevk alıyorum.Benim gibi titiz takıntılı birinin hayatta yapamayacağı şeylerden olduğu için en azından izlemek bana zevk veriyor ve böyle insanlar da var be dedirtiyor. Filmi diğer örnekleriyle kıyaslamamak gerekir çünkü bu vahşi yürüyüşün ardında bir dram filmi ve psikolojik olarak sıfır noktasında olan birinin hayatı sıfırlama hikayesi. Ben izlerken keyif aldım zamanın nasıl geçtiğine bakmadım. Lakin flashbackler biraz daha az olsa sürekli araya sıkıştırılmak yerine az ve uzun olsa daha iyi olurdu sanki.
Yorumbaz : Oscar'lı Dallas Buyers Club'ın yönetmeni Jean-Marc Vallée, bu sefer daha riski yüksek, zorlu bir filme kalkışıyor. Ve altından da başarıyla kalkıyor da. Bu seferki filminin konusu hem yaşanmış bir hikaye, hem de çok satanlar listesinde 1 numara olan kitabın konusunu ele almış. Cheryl Strayed'in 1600 kilometrelik yürüyüşü filmin konusu. Bu yüzden film macera kategorisine sokulabilir de. Ama yanlış anlamayın, aksiyon-macera değil, dram-macera kategorisine cuk diye oturuyor. Bu yüzden filmi izleyecekseniz, seçiminizi iyi yapın. Eğer daha heyecanlı bir şeyler bekliyorsanız, 15. dakikadan sonra izlemeyi bırakırsınız. Ama türünün hayranıysanız, sonuna kadar izletiyor kendisini film.

Bu arada Reese Witherspoon​, Cheryl'ı çok iyi oynamış hatta yaşatmış diyebilirim. Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu kategorisinin iddialı isimlerinden birisi. Çok başarılı bir performans sergilemiş. Hatta filmin çoğunu solo bir şekilde devam ettirmiş. Ayrıca yönetmen de kamera açılarını öyle bir ayarlamış ki, hem güzel manzaralar izliyoruz hem de Cheryl'ın hikayesini sadece izlemek değil de oradaymışız gibi bir his de veriyor.

Film, Cheryl'ın 1600 kilometre gibi bir yolu neden yürüdüğü ile ilgili sürekli flashbeckler yaparak bize bilgi veriyor. Cheryl, geçmişte yaptığı kötü şeyler ve annesinin ölümünden sonra bu yürüyüşe başlıyor. (flashbeckerde fazlası da var) Kendine yeni bir sayfa açmak ve yepyeni bir insan olmak için. Film bu konu ile sakin ve istikrarlı bir modda ilerliyor ve öyle de bitiyor. Ara sıra dramatik ve hafif de gerilimli anlar da filmin tuzu oluyor bir nevi.

Ama filmin kötü olduğu alanlardan biri ise kendi 115 dakikalık süresini iyi kullanamaması. Yani bir süreden sonra hafif sıkılmaya başlıyorsunuz. Gerçi, film daha sonra sürükleyici olmaya başlıyor. Ben de filmi evde izlediğim için daha iyi bir deneyim olarak aklımda kaldı. Sinemada izlemenizi pek tavsiye etmem. Zaten abartılacak bir yanı da yok.

Sonuca gelirsek, Wild güzel oyunculuk performansları, manzaraları ve istikrarlı konusu ile bir süre boyunca akılda kalacaktır. Sonra unutulabilir gerçi ama iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Ama sadece türünün hayranı iseniz filmi izlemenizi tavsiye ediyorum. Aksi takdirde izlemekten bunalabilirsiniz. İyi seyirler.

Not: Film hakkında da başarılı işlenmiş mi merak ettiğim için küçük bir araştırma yaptım. Aşağı yukarı film, gerçek olanına yakın olmuş ve bu da olumlu bir etken. İsterseniz benzerlikleri buradan görebilirsiniz: http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/wild/

Fragman


[hide]
[upto]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1874[/upto]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2303[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL