Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Chappie (2015) 720p x265 Türkçe Dublaj - Tek Link İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Neill Blomkamp

Senaryo: Neill Blomkamp , Terri Tatchell

Ülke: ABD, Meksika

Tür: Aksiyon , Suç , Bilim-Kurgu , Gerilim

IMDB Puanı: 6.9

Vizyon Tarihi: 06 Mart 2015 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Bütçe: $49,000,000 / Hasılat: $104,399,548



[hakkinda]Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde geçen hikayenin başkarakteri Chappie isminde üstün zekaya sahip bir insan, hatta bir robot! Doğumu sırasında iki düzenbaz suçlu tarafından kaçırılan Chappie, tuhaf aile tarafından evlatlık edinilir. Doğumuyla birlikte kendine bahşedilen yeteneği ise hayatı boyunca başına türlü belalar açacak cinstendir. Bilimkurgu ve komedi türlerindeki filmin yönetmeni, 'District 9' adlı düşük bütçeli yapıtıyla bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'Elysium' filmiyle izleyici karşısına çıkan Neill Blomkamp. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley bulunuyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

steven amir : Hikayeyi birine anlatmayı deneyin bakalım .Ben o zaman daha bir farkettim iyi bir film olduğunu.Yavaş yavaş filmlerde bilinç aktarımı işlenmeye başlandı.Geçen sene Johnny Depp in filminden sonra burada daha değişik bir şekilde işlendi.Müzikler filmin havasına çok uygun seçilmiş.Elysium biraz olmamıştı ama burada biraz komedi unsurları ile açıklar fazla göze batmaz olmuş.Chappie ile ister istemez bir bağ oluşturacaksınız.O da bizim gibi kusurlu derbeder sevgiye muhtaç...
Alper2003 : Bu film anlatılmaz izlenir zaman zaman çok güldüm zaman zaman duygulandım. Gerçekten güzel bir yapım olmuş. Göndermelerde oldukça ince, tadında ve yerindeydi. District 9'ı da çok sevmiştim Chappie'yi de sevdim. Neill Blomkamp oldukça yetenekli Amerika dışında bir yerlerde bu kalitede film izlemek güzel.
Yorumbaz : Yasak Bölge 9 ve Elysium filmlerinin yönetmeni Neill Blomkamp'ı önce bir hatırlayalım. Blomkamp, Yasak Bölge 9 ile hem orjinal sayılabilecek iyi bir işe imza atmıştı ve En İyi Film dahil 4 dalda Oscar'a aday gösterilmişti. 2. işi Elysium ise bekleneni veremedi, akıllarda daha iyisi olabilecek bir bilimkurgu filmi olarak kaldı. Yani Snowpiercer filmi Elysium'dan kat be kat daha iyiydi şahsen. Şimdi, Blomkamp'ın 3. filmi, Chappie vizyona geldi ve ben de karışık beklentiler ile filmi izledim. Chappie, azıcık Transformers, biraz Yasak Bölge 9 ile RoboCop ve bir tutam da E.T. havası taşıyor. Ama daha farklı bir şekilde. Peki ortaya iyi bir iş mi çıkmış? Sayılır.

Chappie'nin konusu şöyle: "Deon Wilson, 2016 yılındaki polise yardımcı olan robot İzciler'in yaratıcısıdır ve bir yapay zeka projesi üzerinde çalışmaktadır. Daha sonra bu yapay zeka robotunu yapmayı başarır fakat bazı insanlar o robotun başarısına gölge düşürdüğünü ya da insanlığın sonunu getireceğini gördüğünden o robotu yok etmeye çalışır." Evet, filmin en basit hali böyle. Zaten bu ortaya çıkan işte bu basit konunun üzerine eklemeler yapılarak çalışılmış.

Ayrıca filmde Hugh Jackman'ın canlandırdığı kötü karakter oldukça basit kalmış, filmde en çok onun hakkı yenmiş. Ayrıca filmin geneline baktığımızda ortaya çıkan işin basit kaldığını görebiliyoruz. Chappie'yi canlandıran, Blomkamp'ın kankası Sharlto Copley başarılı bir iş çıkarıp seyirci ile duygusal bağ kurmasına rağmen Ninja ve Yolandi ile bir duygusal bağ kuramıyoruz. Aslında şimdi Ninja ile Yolandi'nin hakkını da yememek lazım, iyi performanslar sergilemişler ama maalesef başarıya ulaşamamışlar. Bir de ben Chappie'den daha etkileyici bir şeyler bekliyordum ama daha çok ortaya çıkan işin bilindik kalması, sonucu epey bir etkilemiş.

Ama filmin iyi tarafları da vardı elbet. Mesela gerçekçi bir gelecek tablosu çizilmiş. Görsel efektler 49 milyon dolarlık bütçeye rağmen çok az sırıtmış, Copley'in Chappie'si, Andy Serkis'in Caesar'ı olma yolunda ilerlemiş. Ayrıca insanlık hakkında da başarılı noktalara değiniyor. Gerçek dünyanın neden bu kadar zalim oluşu hakkındaki sorular dikkat çekici. Chappie, (yaşamaya çocukluktan başlıyor filmde, zekası yani) bazı suç işleyen kötü insanları bile çocukla çocuk olma durumuna getiriyor ama bazıları ise suç dünyasındaki suçlara devam ediyor. Buralarda güzel noktalara değinilmiş. Ayrıca filmin final sahnesi hafif saçma gelebilir ama, bu zaten bir bilimkurgu filmi yani. Orjinal ve enteresan bir final sahnesi olmuş ve hatta aylarca akıllarda kalabilir o sahne yani. Oldukça enteresandı. Bu arada söylemeyi unuttum, Chappie kesinlikle Elysium faciasından daha iyi ve hatta Yasak Bölge 9 için bile bir rakip olmuş diyebilirim.

Yani, Blomkamp'ın kalitesi ve orjinalliği bu film ile düşmüş aslında. Senaryoda kopukluklar ve mantık hataları da var. Ortaya çıkan işte de büyütülecek bir şey yok. Eksi tarafları da oldukça fazla. Ama filmin parmak bastığı noktalar, çizdiği iyi gelecek tablosu, enteresan final sahnesi ve Sharlto Copley sayesinde film büyük ölçüde kurtulmuş oluyor. Beklentiniz fazla olmazsa ve bu tarz filmleri seviyorsanız, izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Not: Aslında Chappie'nin fragmanı biraz Real Steel filmini hatırlatıyor ve çocuk filmi gibi gözükse de aslında öyle değil. Yani temelinde o yatsa da, bu iş daha sert yani. Ayrıca filmin 1-2 aksiyon sahnesi de kanlı olduğu için çocuk filmi sayılmaz.

Fragman




[boyut][/boyut]


Screenshots / Ekran Görüntüsü
[Resim: VvMMQR.png]

[Resim: 92D2JZ.png]
[Resim: MLaLnM.png]
[Resim: bJLJzm.png]



[hide]

[upto3]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1717[/upto3]
[user3]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1716[/user3]
[mega3]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1718[/mega3]
[fichi3]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=2180[/fichi3]
[/hide]

RAR Şifresi:zamundatorrent.net

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL