Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Eragon | 2006 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Stefen Fangmeier

Senaryo: Peter Buchman , Christopher Paolini

Ülke: ABD, İngiltere, Macaristan

Tür: Aksiyon , Macera , Aile , Fantastik

IMDB Puanı: 5.1

Vizyon Tarihi: 15 Aralık 2006 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Tatabánya, Hungary

Bütçe: $100,000,000 / Hasılat: $245,230,163



[hakkinda]Bundan yıllar yıllar önce...Dedelerinizin dedelerinin dedeleri zamanında...Belki de onların babaları zamanında...Yoksul bir çiftçinin yeğeni olan Eragon ormanda parlak, mavi bir taş bulur... O an bu taşın başına konan bir talih kuşu olduğunu ve bu sayede ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini düşünür. Taş çatladığında ise ailesine eski dünyadan kalan bir miras ile karşı karşıya olduğunu anlar...[/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

McMurphy : Brom: Bir ölçü cesur, üç ölçü aptal...

Yazar Christopher Paolini'nin 4 kitaplık Miras Döngüsü serisinin Eragon (2002) adlı ilk kitabından uyarlama bu yapım, 2006 yılında Stefen Fangmeier tarafından yönetilerek beyaz perdede fantastik-aksiyon-macera türlerini de içine hapsederek karşımıza çıkmıştır. Kitaplar Yüzüklerin Efendisi ve Star Wars serilerine çok benzetilmiş, birçok da eleştiri ve tepki almıştır. Yazar Christopher Paolini özellikle de Silmarillion, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serisinin yazarı profesör efsane John Ronald Reuel Tolkien'den çok etkilenmiştir. Ondan esinlendiği de söylenmektedir. Eragon 2006'da filme çekildiğinde olumsuz eleştiriler aldığı için diğer kitapları ne yazık ki filme çekilmemiştir. (Eragon filmini izleyenler devamının geleceği duygusuna kapılmışlardır. Film de zaten o şekilde son bulmuştur.)

Miras Döngüsü Serisi (kitap)
-Eragon (2002)
-Eldest (2005)
-Brisingr (2008)
-Miras (2011)

(Şu dörtlüye Peter Jackson bir el atsa ne güzel olurdu. Yepyeni bir dünya sunardı bize Orta Dünya'dan sonra.)

Filmde göze çarpan bazı ırklar:
-İnsanlar
-Ra'zaclar
-Urgallar
-Shade'ler (örnek olarak Kara Büyücü Durza)

Filmde göze çarpan bazı karakterler:
-Eragon
-Saphire (ejderha)
-Brom
-Arya
-Murtagh
-Galbatorix
-Durza

Garrow Dayı: Çoğu insanın aradığı genellikle burnunun dibindedir...
Brom: Her zaman derim ki, "İzin yerine af dilemek daha iyidir."

Genel olarak oyuncu kadrosu ve performansları, kostümler, mekanlar, müzikler, aksiyon sahneleri, görsel efektler epey başarılı ve de kayda değer türdendi. Çekimler ve kamera açıları açısından ejderhayı yani Saphira'yı görsel efekt olarak yönetmeleri bile başarılıydı. Bu da filme epey hava katmış. Karanlık tarafta İmparatorluğun kralı zalim Galbatorix ve onun en ölümcül hizmetkarı, şeytani güçler tarafından ele geçirilmiş, şeytani güçlere sahip bir kara büyücü Durza vardır. Filmde tanıdık, ünlü yüzler de mevcuttu aslında; Jeremy Irons, John Malkovich, Chris Egan ve Djimon Hounsou. Bunların yanında da başrolde Eragon karakterini Edward Speleers oynamıştır. Ayrıca film genel olarak Slovakya ve Macaristan'da çekilmiştir. Kitapları ve filmi her ne kadar Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırılsa da, bence başka bir dünya yaratmayı başarmıştır Christopher Paolini. Bunu da filme Stefen Fangmeier güzel bir şekilde aktarmış, yansıtmıştır. Film yeterli ilgiyi göremedi ne yazık ki. O yüzden devamı da gelmedi bir türlü. Geleceğe de benzemiyor pek. Keşke gelse. Yüzüklerin Efendisi'nden sonra bambaşka bir dünya. Yeni bir Orta Dünya olmasa da en azından yeni bir macera, serüven... Ben arkadaşımla sinemada izlemiştim lise yıllarımda. Bir öğlenden sonra okuldan kaçmıştık ve sinemaya gitmiştik. Şansımıza da Eragon gelmiş. Gördük ve girdik filme. Gerçekten de Yüzüklerin Efendisi tadında bir filmdi. Hatta sinemadan çıktıktan sonra arkadaşım kapıda bana "oğlum bu film Yüzüklerin Efendisi'nden daha iyi!" demişti. O derece etkilemişti film onu. Bana göre, benim aklıma gelen, Yüzüklerin Efendisi'nden sonra en iyi fantastik filmdir Eragon. Tabi Yüzüklerin Efendisi'ne kesinlikle yaklaşamaz. Hiçbir film yaklaşamaz. Onun gibisi gelmez, gelemez. Hobbit serisini gördük işte. En yakın, canlı örneği. Peter Jackson kendisi bile yapamadı Yüzüklerin Efendisi gibi bir efsane seriyi yeniden tekrarlayamadı. Tabi Hobbit diğer fantastik filmlere göre çok önde Yüzüklerin Efendisi ile karşılaştırma yapmazsak. Yaparsak da hüsran olur.
Sürprizbozan: GösterBrom'un kendini feda edip onurlu bir şekilde bir Ejderha Süvarisi gibi ölmesi de gurur vericiydi.
Saphira: Korku olmadan cesaret olamaz...
eda_y : Büyük bir zevkle izlediğim sayılı filmlerden bir tanesi. Yüzüklerin efendisi tadında bir film diyebilrim.
kaanozan : karanlığın hakim olduğu, görselliğin orta seviyelerde kaldığı bir yapım. sürükleyiciliği sayesinde eksiklerini kapatıyor.

Fragman



[hide]
[upto4]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1492[/upto4]
[fichi4]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1916[/fichi4]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL