Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: (IMDb-089) Cesuryürek - Braveheart | 1995 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Mel Gibson

Senaryo: Randall Wallace

Ülke: ABD

Tür: Biyografi , Dram , Tarihi , Savaş

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 22 Eylül 1995 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Fransızca, Latin, Scottish Gaelic

Çekim Yeri: Aonach Eagach, Highland, Scotland, UK

Bütçe: $72,000,000 / Hasılat: $210,409,945

Nam-ı Diğer: Braveheart



[hakkinda][b:93a3225f31]13. yüzyıl İskoçyası... İngiliz Kralı Edward, İskoçya'yı da krallığına katmak istemektedir.

İngiliz soylularına Prima Nocta; yani topraklarında evlenen her kadınla ilk geceyi geçirme hakkını vererek İskoç halkının ayaklanmasına sebep olur.

Çocukken ailesini ve yakınlarını özgür İskoçya uğruna kaybeden William Wallace, yıllar sonra karısı da öldürülünce halkı organize etmeye ve İngilizleri topraklarından atmaya karar verir.

Mel Gibson'ın yönettiği ve başrolünü oynadığı bu epik yapım, ülkemiz sinemalarında yıllarca gösterilerek bir rekora imza atmıştır.
1996 yılında 10 dalda Oscar'a aday olan yapım, yönetim, görüntü yönetimi, efekt, makyaj ve en iyi film dallarında ödüle layık görülmüştü.

Cesur Yürek;
ihtiras, ihanet ve cesaret dolu zengin, duygu yüklü tarihi bir destan. [/b:93a3225f31] [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

ee1905 : 14-15 yaşlarında vizyona ilk girdiği hafta izledim sinemada. bugün 31 yaşındayım. hastayım işe gidemedim. bilgisayardan 15 ya da 16. defa izledim. hala aynı etkiyi yaşıyorum.
Konu, işleyiş, oyunculuk, savaş sahneleri, duyguyu aktarabilme herşeyi ile mükemmel. imdb'de neden o ilk 10'a giremez bu film anlamıyorum.
kenny_c : Bildiğim kadarıyla Türkiye'de gösterimde kalma rekorunu elinde tutmaktadır ve başka bir film tarafından da bu rekorun kırılabileceğini hiç sanmıyorum; tam 58 hafta gösterimde kalmıştır (57 de olabilir). Amerika'da da 8 ay gösterimde kalmayı başarabilmiş, çevremde hala izlemeyenlerin olduğunu duyduğumda şaşkınlıktan ağzımın açık kaldığı ve zorla hemen izlettiğim ancak izleyenlerin bugüne kadar izlemedikleri için pişman olduğu muhteşem bir yapıttır kendisi. Kişisel listemde her zaman 1 numara olan ve sinemalardayken 6 kez gittiğim, televizyon ve bilgisayardan ise sayısız defalar izlediğim ve her izlediğimde (bu abartmadan söylüyorum) aynı duyguları ve heyecanı bana yaşatmayı başaran, sonundaki ünlü "freedom" haykırışı ve Hammish'in kılıcı fırlattığı sahnede tüylerimin diken diken olmaya devam ettiği, uzun gösterim zamanına rağmen gişede asıl hakettiğinin çok çok altında hasılat elde eden, asla anlayamadığım bir şekilde IMDB puanı 8.3'te kalmış olduğu için 9'dan aşağı puan veren insanların sinema zevkini garipsememe neden olan, içinde bütün sinema türlerinden parçaları ustaca barındıran, büyük bir emek eseridir. Hala ama hala izlemeyenler var ise mutlaka ama mutlaka izlesin. Beklentiniz ne kadar büyük olursa olsun asla hayal kırıklığına uğramayacağınızı garanti edebilecek tek filmdir belki de.
Chaplin : Braveheart (1995).. Herkes ölür ama kimse gerçekten yaşayamaz.. Mel Gibson ikinci kez yönetmen koltuğunda gördüğümüz usta oyuncu ayrıca filmin başrolünde ve yapımcılığınıda üstlenmiştir.. Film tartışmasız özgürlük adına yapılmış bir baş yapıt olma özelliğini taşır.. Gibson belkide hayatının filmini hem yönetmiş hem oynaması kariyerinde bu film ile hatırlanmasını sağlayacak olan film Cesur Yürek.. Oscarda 10 dalda aday olan film En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere 5 ödülü kazanmış olması kaliteli bir film izleyeceğinizin en büyük kanıtıdır.. Filmin senaryosu Pearl Harbor ve Bir Zamanlar Askerdik gibi filmlerin senaryosunu yazan senarist Randall Wallace aittir.. Filmi gerçekten kusursuz yazmış.. Gibson dışında diğer oyuncu kadrosununda performansını oldukça iyiydi.. Gibson canlandırdığı William Wallace sinema tarihinde özgürlk denilince ilk akla gelen karakterlerden bir tanesi ve performansı gerçekten insanı derinden etkilemeyi başarıyor.. Kısaca konusu, 13. yüzyılda İngilizler oldukça güçlü bir konuma sahip olması sonucunda oldukça ileriye gidip İskoçyayı insanlık dışı denebilecek şekilde rahatsız etmekte masum insanları öldürmektedirler.. Bunların içinde William Wallace babası ve abiside vardır.. Wallace artık büyümüş ve yetişkin olmuştur.. Ama aklı çocukluk aşkı Murron da olup onunla gizlice evlenir ama İngilizlerin saldırısı sonucu sevdiği kadını da kaybeden Wallace çılgına döner onun ve ailesinin intikamını almak için İskoç halkınıda İngilizlere karşı ayaklandırmayı sağlar.. Artık ülkesinin özgürlüğü için savaşan önüne gelen İngilizi acımazsıca öldüren bir savaşçıdır.. Vizyona girdiğinde tüm dünyada büyük ilgi gören film gişede oldukça hasılat elde etmiştir.. Filmin savaş sahneleri diğer filmlerden kensini kolayca ayırt eder üstünde gerçekten çok fazla çalışıldığına filmi bitirdiken sonra bana hak vereceksiniz.. Yaratılan atmosferi mekanlar ve kostümler sizi o zamana götürmeye yetiyor.. Unutulmaz soundtrack eşliğinde Wallacenin özgürklük uğruna her şeyini ortaya koyması sizinde ister istemez o adamda kendinizi bulmanızı sağlayacaktır.. Finaline gelecek olursak böyle sarsıcı bir final daha önce görmediniz.. Tarih-Savaş filmi severler bu unutulmaz yapımı kaçırmasın.. 9.1 İngiliz tarihçiler benim bir yalancı olduğumu söyleyecekler ama tarih, kahramanları asanlar tarafından yazılıyor..

Fragman




[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1266[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1643[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Teşekkürler.

Freedoom Açık Ağızlı Gülümseme
Referans URL