Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: (IMDb-103) Malta Şahini - The Maltese Falcon | 1941 | DVDRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: John Huston

Senaryo: John Huston , Dashiell Hammett

Ülke: ABD

Tür: Suç , Dram , Kara Film , Gizem

IMDB Puanı:

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Bush Street, San Francisco, California, USA

Bütçe: $375,000

Nam-ı Diğer: The Gent from Frisco



[hakkinda]Özel dedektif Sam Spade, ortağı Miles Archer ve sekreterinden oluşan dedektiflik bürosunda her gün sıradan ve bilindik işlerin peşinde koşarken müşteri olarak gelen Brigid O'Shaughnessy'nin hayatlarına girmesi ile herşeyin değişeceğinden habersizdir.

Brigid, kardeşinin birlikte kaçtığı belalı sevgilisini bulmaları için iki dedektifi tutunca Archer, adamı bulmak için hemen peşine düşer. Fakat ortağının bu yolculuk sırasında gizemli bir şekilde öldürülmesi sonucu, Brigid'in aslında yalan söylemiş olduğu ortaya çıkar. Bütün bu yalanların uzandığı nokta, Malta Şahini adlı paha biçilmez bir heykele ulaşabilmektir. Sandığından çok daha büyük bir belanın içine batmış olduğunu anlayan Sam için artık sadece kendisini kurtarmak vardır. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

paralax : Kara filmin tüm özelliklerini sağlayan bir öaşyapıttır. Arzu ve arzunun imkansızlığı ise, filmin altmetnini oluşturur. Bogart ise büyüler.
Ilkkan : Tam anlamıyla bir film-noir. Cinayet, dedektif, entrikacı kadın ve karanlıkta geçen mekanlar.

Filmi izleyip, anlaması biraz zor. Çok fazla diyalog ve entrika var ve yetişemiyorsunuz. Bogard, her zamanki gibi burada da karizmasını konuşturuyor. M filmindeki muhteşem performansıyla tanıdığımız Peter Lorre, burada da klasını konuşturuyor. Türünün en iyi filmlerinden biri.
skuralay : The Big Sleep e göre daha anlaşılır daha sürükleyici diyebilirim. Filmdeki uzun cümleli diyaloglar ve senaryo sıkmıyor. Humprey Bogart iyi iş çıkarmış. Film-noir meraklılarının atlamaması gereken bir film.

Fragman




[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1251[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1629[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL