Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Prometheus (2012) TÜRKÇE DUBLAJ DvdRip Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Jon Spaihts , Damon Lindelof , Dan O'Bannon

Ülke: ABD, İngiltere

Tür: Macera , Gizem , Bilim-Kurgu

IMDB Puanı: 7.0

Vizyon Tarihi: 01 Haziran 2012 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Scottish Gaelic

Çekim Yeri: Scotland, UK

Bütçe: $130,000,000 / Hasılat: $310,937,261

Nam-ı Diğer: Untitled Alien Prequel



[hakkinda]Alien" ve "Blade Runner"ın yönetmeni Ridley Scott tanımlanmasına katkı sağladığı türe geri dönüyor. Prometheus ile Scott ezber bozan bir mitoloji yaratıyor. Bu mitolojik dünyanın içinde bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

''Prometheus'' ile yeni bir mitoloji yaratan Scott, insan ırkının dünya üzerindeki köklerini araştıran bir ekibin hikayesini anlatıyor.

Bu serüvende evrenin en karanlık köşelerine sürüklenen ekibin kökleri ararken buldukları, dünyanın sonunu getirebilecek bir şey oluyor. Bu durumda artık bununla savaşıp, insan ırkını bu bilinmez tehlikeden kurtarmaları gerekiyor. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

l3lack7 : Sürprizbozan: GösterArkadaş bu Charlize Theron ne gerizekalıca öldü, Sanki senaristler aman işte gemi düşsün buda dikine dikine kaçsın ezilsin demişler gibi, Resmen sırf ölmesi gerektiği için öldü, Nedir bu kötü karakter gebersin mantığı arkadaş,
Madem öldürecektiniz kadını, çok daha mantıklı ve sinema izleyicisinin zekasına hakaret etmeyen seçenekler kullanılsaydı, mesela düşen gemiden çıkan ağır abi öldürseydi yada kurtarma kabinindeki ahtapot'a yakalansaydı vs...
Barış Sapancı : Prometheus, sorduğu 'derin' sorular ve vermekten kaçındığı cevaplarla beni ilgilendirmedi. İnsanlardan biri robota, 'Seni belki de sadece yaratabildiğimiz için yarattık.' deyince robotun 'Siz de yaratıcınızdan günün birinde aynı cevabı alırsanız hoşunuza gider mi?' cevabı olayı özetliyor bence.
aliozlem : Ulan Ridley Scott zaten yaradılışı bulsa peygamberliğini ilan ederdi. Film incil üzerinden dünyanın yaradılışına alien reklamı ekleyip bi de devamını cekicem siz biraz bekleyin diyen bi film. Charlize theron var, güzel. 1 metrelik kobralar var, benim anlamadıgım sen insanlıgın tarihini dünyanın en baba şeyini bulmaya gidiyorsun 3-5 kişi bir ekip?.. ulan bizim burda kahvede kavga çıkıyor 5 ekip arabası 20 polis geliyor be.. ben bu mantıkla yıgarım o gezegene 1000 kişi ordu vb kuvvetleri ne varsa elimde..... Neyse eger izleyip de cok soru sorarsanız aşagıdakileri okuyun cevaplar bunlar.
Sürprizbozan: Göster AÇILIŞ SAHNESİ NEYDİ?
ridley scott'ın söylediğine göre ilk sahnede gördüğümüz yer dünya olabilir de olmayabilir de. bunun önemi yok. orada mühendis (filmdeki engineer denenlerden) siyah yapışkan sıvıyı (black goo) içerek kendini feda ediyor ve bu sıvı sayesinde dna'sı parçalanarak yaşamın ortaya çıkmasını sağlıyor. kendini feda etme filmde önemli bir role sahip, aynı din ve mitolojide olduğu gibi.
DAVID NEDEN HOLLOWAYI ZEHIRLEDI
david'in duyguları yok, ancak çok meraklı ve weyland için halihazırda bir araştırma yapıyor. siyah sıvının holloway'e ne yapabileceğini görmek istedi, ancak bunun için holloway'in onayını aldı.
MÜHENDİSLER NEDEN DÜNYADAKI İNSANLIGI YOKETMEK ISTIYOR
film açıkça gösteriyor ki mühendisler dünya'da yaşamın oluşmasını sağladı ve insanoğlunu gelişme sürecinde bilgilendirdi, belki bir gün onları ziyarete gideriz diye. ancak bizler insanoğlu olarak çok kötü bir şey yaptık. o kadar kötü ki, bu mühendisleri üzdü. ve filme göre her ne yaptıysak, bu 2000 sene önce oldu. en olası ihtimal, isa'yı öldürmemiz olabilir, ki isa da bir mühendisti. scott'ın bir demeci: "eğer olaya 'çocuklarımız büyük yaramazlık yapıyor' gözüyle bakarsak, kontrolden çıktığımızı gösteren pek çok ân var hayatta, silahla ve etekle koşuşturduğumuz zamanlar, ki bu roma imparatorluğu oluyor. aykırı davrandıkları için mühendisler 'onlara bir temsilci gönderelim, bakalım o durdurabilecek mi?' diyip isa'yı gönderdiler. ve onlar ne yaptı? onu çarmıha gerdi!"
SIYAH SIVI NEDEN HOLLOWAYI CANAVARA DONUSTURDU
siyah sıvı yaradılış. ancak onu kullanan bünyeye göre tepki veriyor. mühendisler, kendilerini feda ederek başkalarına yardım etmeyi doğru buluyor. isa'yı öldürdükten sonra öyle görülüyor ki insanlar kendi niyetleri için başkalarına zarar verebiliyor. bu yüzden siyah sıvı holloway'de ters tepti ve onu öldürdü. david mesela bir robot olduğu ve duyguları olmadığı için onda etki etmedi.
DAVID MUHENDISI CILDIRTMAK ICIN NE SOYLEDI
bununla ilgili çeşitli fikirler var. david, eğer weyland ölecek olursa kendisinin serbest kalacağını, ama weyland'ı kendisinin öldüremeyeceğini bildiğinden mühendisi bu konuda dolduruşa getirmiş olabilir. ancak bu ridley scott'ın isteyebileceği bir yöntem değil. en olası senaryo, david mühendise, weyland ne dediyse aynısını söyledi. ancak mühendis biliyor ki insanlar ahlaki olarak çoktan bozulmuş ve siyah sıvıyı ölümcül bir hale getiriyorlar. öte yandan, weyland zaten yeteri kadar yaşadı ve saltanatını bırakacak noktaya geldi, ama daha fazla yaşamak istiyor, bu da bir etken. işin ilginci, mühendis hem kendi yarattığı olan weyland'ı, hem de weyland'ın yarattığı olan david'i öldürüyor.
ELIZABETH NEDEN AHTAPOT BIR YARATIK DOGURDU?
elizabeth'in çocuğu olamıyor, ancak sürpriz bir şekilde hamile olduğunu öğreniyor, üstelik bebeği de beklediğinin aksine, farklı bir bebek. bu tamamen ridley scott'ın hikayeyi incil'e bağlama sebebi. bir düşünün... bunların hepsi noelde oluyor. ayrıca, uzaylı yaratığın yaşayabilmesi için tek koşul, bir insan tarafından yumurtalanmış olması. yaratık bencil ve yaşayabilmek için öldürüyor. mühendisler tamamen tersi, yaşatabilmek için ölüyorlar. mühendislerin elindeki sıvı hayat bahşediyor, ancak insanların elinde yaratık biçiminde ölüm halini alıyor. o yüzden bu adım, yaratıkların ortaya çıkmasında önemli bir etken. ayrıca elizabeth'in ameliyatı "kürtaj" değil de "sezaryen" olarak nitelendirmesi de önemli bir nokta.
VICKERS ROBOT MU?
büyük ihtimalle hayır. öyle olup olmadığına herhangi bir şekilde değinilmiyor, ancak bütün ipuçları onun bir insan olduğunu gösteriyor. weyland'ın david için "bana hayatta oğlum kadar yakın tek kişi." demesi vickers'ı sinir ediyor. ayrıca vickers, weyland'ın ölmesini çok istiyor ki onun yerine geçebilsin. weyland imparatorluğunu bir robota bırakmaz
AMELIYAT KAPSULU NEDEN BIR ERKEK ICIN?
kapsül seksist değil. weyland'ı hayatta tutmak için gemide. onu kadınlar için de ayarlayabilirsiniz, ama weyland için yani bir erkek için ayarlanmıştı.

- bu gezegen, "alien" filminde gördüğümüz gezegenin aynısı mı?

iki gezegenin aynı olabileceği yönünde ipuçları bolca olsa da, gerçekte "prometheus" filmindeki gezegen lv-223 ve "alien" filmindeki gezegen lv-426. bu aynı zamanda, filmin sonundaki yaratık, "alien" filmindeki "kraliçe" değil demek.



filmin mantıgı.. "biz inandık sizde inanın bu maçı bizim için alın" aga...

Fragman


[hide]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1542[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL