Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: Burgonya Dükü (2014) The Duke of Burgundy TÜRKÇE DUBLAJ 720p Full Film İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Peter Strickland

Senaryo: Peter Strickland

Ülke: İngiltere

Tür: Dram

IMDB Puanı: 92

Vizyon Tarihi: 08 Mayıs 2015 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Bütçe: $1,000,000 / Hasılat: $32,630



[hakkinda]Ödüllü yazar ve yönetmen Peter Strickland’ın tekinsiz Berberian Ses Stüdyosu ve Katalin Varga’nın ardından çektiği yeni filminden erotizm ve endişe damlıyor. Cynthia ile Evelyn her gün basit ve kışkırtıcı bir ritüeli yerine getirir ve bu âdet hep Evelyn’in cezası ve zevkiyle biter. Varlıklı amatör kelebek uzmanı Cynthia’nın gönlünde yatan daha geleneksel bir ilişki olunca, hizmetçi Evelyn’in erotik takıntıları kısa sürede ilişkiyi kırılma noktasına götüren bir bağımlılığa dönüşür. Jess Franco’nun üslubundan esinlenen Burgundy Dükü, karanlık bir çürümüşlüğü anlatan, iç gıcıklayıcı, gotik bir melodram. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

aysula : ay çok kötü idiii...kesinlikle izlemeyin resmen çöptü ilk 10 dakika ; o  da ilk başladığında erotizm çağrıştırdığından bihaber 'a kız ne candan söylüyor'a binaen izlemek zorunda kaldım.Ayhh hayatımın geri alınamayacak bi 10 dakikası idi.Salakça.O kadar diyeyim.Sİldim gittim.
Serkan Aydemir : Aslında büyük bir yanılgı içindeyiz.

Şunu demek doğru olur film biraz farklı. Şöyle, öncelikle film lezbiyen filmi değil ve filmin içinde cinsellik yok. Yani var da yok. Sanatsal bir cinsellik barındırıyor. Çıplaklık falan yok filmde. Film bir ütopik evren içinde işleniyor. Filmde hiç erkek yok!!! Bu nedenle lezbiyen filmi değil. Erkeğin olmadığı bir evrende kadınlara lezbiyen denmez. Bazı yorumlar hatalı kısacası. Başından sonuna kadar film anlatmak istediğini anlayana göre değiştirebilir. Karmaşık bir işlenişi var. Filmin en çarpıcı tarafı sonlarına doğru yaşadığımız sadomazoşizm tavırlar. Şiddet ve zevk birlikteliğinin insandaki ciddiyeti büyük bir sıradanlık yaratıyor. Farklı bir yapım olmuş.
Sürprizbozan: GösterFilmde anlatılan kelebek teması da aslında filmin ana konusu. O sandık kadının kozası görevinde kullanılıyor. Sandığa her girdiğinde yeniden evrimleşen bir canlı olarak çıkıyor. Tabi filmin bu kadar farklı olmasını oyuncuların başarısı da etki ediyor. Birçok nokta vardır anlamadığımız. Kubrick tarzı bu filmlerin neredeyse her yeri sanatsaldır zaten. O takılan peruklardan tutun aynılaşan cümlelere kadar her şey yönetmenin zihin gücü.
Filmi anlamaktan çok olağan farklılığa uyum sağlamak daha iyi olacaktır. Filmi hiç sevmeyen de çıkacaktır çok seven de. Bana kalırsa farklı izlenilebilir bir yapım. Yönetmeni ne kadar yakalayabilirsek film o kadar değerlenecektir.

İyi seyirler.

kardanadammuhittin : erotizm içermeyen, cinselliğin filmin her anına işlediği lezbiyen temalı film. göster ama elletme mantığıyla çekmiş yönetmen filmi. müzikler, detaylar harika senaryo zayıf.

Fragman


[hide]
[fichi]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1409[/fichi]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
2015in en iyi filmleri arasinda bu film,,TESEKKURLER...
Referans URL