Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: İhtiyar Adam - The Old Man | 2012 | BRRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Ermek Tursunov

Senaryo: Ermek Tursunov

Ülke: Kazakistan

Tür: Aksiyon , Macera , Dram

IMDB Puanı: 7.1

Dil: Kazakh, Rusça

Nam-ı Diğer: The Old Man



[hakkinda]Ernest Hemingway'in "Old Man And the Sea / İhtiyar Adam ve Deniz" adlı romanından uyarlanan bir hayatta kalma öyküsü... Ancak hikaye bu sefer denizde değil Kazak steplerinde hayat buluyor!

Ermek Tursunov'un Kazak kimliği temalı üçlemesinin "Kelin" adlı filminden sonra çektiği ikinci bölümü olan "Shal", bizi Kazak steplerinde bir hayatta kalma öyksüyle buluşturuyor. Film aynı zamanda "Oscar 2014 Yabancı Dilde En İyi Film Kategorisi" dalında Kazakistan'ı temsil etmişti.

Erbolat Toguzakov'un canlandırdığı Kassym (Kasım), aynı zamanda filmin yönetmeni Ermek Tursunov'un da çocukluğunu geçirdiği Kazak steplerinde yaşayan 73 yaşında bir çobandır. Futbola düşkün Kassym, sürüsündeki 11 koyunun her birine ünlü bir futbolcunun ismini vermiştir. Hatta adı "Pele" olan 10 numaralı koyunun sırtını siyaha boyamıştır. Kazak steplerine erken bastıran bir kış günü hava henüz güzelken sürüsünü otlatmaya götüren Kassym, havanın birden kötüleşmesi nedeniyle aslında avucunun içi gibi bildiği topraklarda kaybolur. Bir yandan Kassym, yolunu tekrar bulabilmek için kötü havanın geçmesini beklerken, diğer yandan vahşi kurtlar sürünün kokusunu çoktan almışlardır... Evde ise, dedesiyle bir türlü anlaşamayan torunu ve gelini Kassym'ı beklemektedirler... - Gönderen: astraltrvlQ [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

ideon : Başrol oyuncusu Erbolat Toguzakov çok başarılı, uluslararası ödüllerle de başarısının karşılığını almış. Hayatı Orta Asya bozkırlarında geçmiş, futbol fanatiği ve anlaşıldığı kadarı ile de Barcelona taraftarı olan bir ihtiyar, oldukça ilginç bir portre ortaya çıkarıyor.

Filmde göze çarpan hata ve zayıflıklar olmasına rağmen seyir zevki verdiğini düşünüyorum. Film biter bitmez, cast yerine "Bu film çekimi esnasında hiçbir hayvan zarar görmemiştir" sakin olun yazısı ile filme ayrı bir sempati duydum.

Bu filmi gün yüzüne çıkaran astraltravelqueen'e teşekkürü borç bilirim.

Sürprizbozan: Göster
Filmin başında yer alan penaltı pozisyonunda, gerçekte penaltı verilmemişti. Yönetmen iki farklı pozisyonu çok güzel birleştirmiş.

Kazakistan'daki Hummer ve avcılık merakına filmde vurgu yapılmış. Ucuz benzin ve zenginlerin Hummer merakı ile Kazakistan bir dönem dünya üzerinde Hummer'ların birbiriyle çarpıştığı tek ülke olarak adlandırılırdı.

Kutsal Dilek Ağacı ve Bozkır Kutsallarına adanan Türbe türü küçük yapılar ile İslam öncesi bozkır adetleri filmde de unutulmamış. Filmi seyrederken, uzun zaman önce bu dilek ağaçlarından birine bir şey bağladığım aklıma geldi ama bir de ne dilediğimi hatırlasam

Themis : Sen ne güçlü bir dedesin! Film hem çok sıcak hem de akıcı ve sade. Günümüz gerçeğine de değinmeden geçmemişler tabii. Ama her şey tadında ve dozunda.

Yalnız nasıl bir dedesin ki sen; futbol merakı bile var. Ayrıca filmdeki teknolojik unsurların modern çağı fazlasıyla yansıtması bozkır havasını biraz bozmuş. Gözüme batmadan geçemediler maalesef. Tabii ki buna rağmen filmin seyrini etkilemiyor. İzlenilmesi gereken bir film bence. Filmin bitişindeki duyarlılık da dikkatimden kaçmadı.
Bu filmi bizle buluşturup emeği geçenlere de teşekkürler efendim.
newfolder : Heyttt be dedem rolünün hakkını çok güzel vermişsin helal... Müzik ve doğanın mükemmel uyumu ile film kendini izlettiriyor. Film sonunda da çok güzel not düşmüşler ; "Filmin çekimleri esnasında hiç bir hayvan zarar görmemiştir" ne kadar duyarlı olduklarını göstermişler. Emeği geçenlere ve çevirmen arkadaşlara teşekkür ederiz. izleyecek arkadaşlara da vaktiniz varsa izleyin bir şey kaybetmezsiniz tavsiye ederim.

Fragman


[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1119[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1384[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL