Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: (IMDb-018) Kazablanka - Casablanca | 1942 | BDRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Michael Curtiz

Senaryo: Julius J. Epstein , Philip G. Epstein , Howard Koch

Ülke: ABD

Tür: Dram , Romantik , Savaş

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 27 Aralık 2000

Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca

Çekim Yeri: Flagstaff, Arizona, USA

Bütçe: $950,000 / Hasılat: $1,711,189

Nam-ı Diğer: Casablanca | Everybody Comes to Rick's



[hakkinda]2. Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka kenti, Hitler’den kaçan Avrupa’lılarla rengarenk bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine (Humphrey Bogart), şehrin en popüler barını işletmektedir.

Bir gün eski aşkı Ilsa (Ingrid Bergman), direniş lideri kocası Victor Laszlo (Paul Henreid) ile çıkagelir. Amacı Lizbon'a, oradan da ABD'ye iltica etmektir. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmasını sağlayabilecek tek kişidir( gerekli olan pasaportlara sahip).

Öte yandan Rick'in, Victor'un yakalanması ya da ölmesi için önemli bir nedeni vardır. Victor'un karısı Ilsa, Rick'in bir zamanlar kendisini terk ettiğine inandığı ve kalbinin derinliklerine gömdüğü büyük aşkıdır.

Sinema tarihinin klasikleşmiş çalışmalarından biri olan Kasablanka, hem unutulmaz bir aşk filmi klasiği olarak hem de Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman başta olmak üzere Claude Rains ve Paul Henreid'ın muhteşem oyunculukları ile beyinlere kazınmış bir yapım.

Gösterime girdiği 1943 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo dallarında Oscar aldı.

"Kazablanka", 1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. Film, ABD Film Enstitüsü tarafından 2002 yılında tüm zamanların en iyi aşk filmi seçildi. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

Onur Turan : 1942 yapımı olan bir filmin günümüzde bile böylesi popüler olması boşuna değil. Özellikle diyaloglar harika. Hikayedeki erkeğin sevdiği kadın için yaptığı fedakarlık enfes sunulmuş. 2.Dünya Savaşı koşullarında bu düzeyde kaliteli film yapabilmek gerçekten önemli bir başarı.
fanatic_anchovy : Savaşının etkisi altında kaçışı, yeni bir başlangıç bulma çabalarını, fedakarlığı, erdemi, entrikaları, vatanseverliğin içinde aşkın filizlendiği bir film. Filme adını veren Casablanca’yı, şehir görüntüleri veya dış çekimlerde izlemiyoruz ama sırf barın içi bile o havayı hissettirebiliyor. Ve bundaki en güzel unsurlandan birisi ''yeniden çal Sam'' repliği ve şarkı...

Çok büyük bir ücret ödeyerek alınan oyunun senaryosuna düşük bir bütçeyle film çekilmişti. Senaryosu defalarca yazıldı ve değişik sonlar hazırlandı. Öyle ki Bergman'ın hangi erkeği seçeceğini filmin sonuna kadar bilmeyişi ve yönetmenin “Her ikisiyle de kalacakmış gibi oyna” denildiği biliniyor.

Filmde yönetmenin Humprey Bogard'ın rolüne diğer seçeneği Ronald Reagan idi.

Filmden...

Sürprizbozan: Göster-Her detayı hatırlıyorum. Almanlar gri giyerken sen mavi giyiyordun" neden mi bu replik? Çünkü film siyah beyaz.

-Ilsa: Sana iki kelimelik, sonunu bilmediğim bir hikaye anlatayım mı?
-Rick: Evet
-Ilsa: Seni seviyorum
Ilkkan : Humprey Bogard efsanesi için bile izlenebilecek bir film. Bogard, karizmasına karizma katmıştır. Eski olduğuna bakmayın. Şu an bile gayet güzel izlenebilecek bir film. Ayrıca dönemin en iyi kadın oyuncularının başında olan Ingrid Bergman da var.

Fragman




[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1096[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1291[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL