Zamunda Torrent - Torrent Oyun İndir -Zamunda Film Dizi Program

Orjinalini görmek için tıklayınız: (IMDb-059) Bülbülü Öldürmek - To Kill A Mockingbird | 1962 | DVDRip XviD | Türkçe Dublaj Son Hız İndir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[a]
Yönetmen: Robert Mulligan

Senaryo: Harper Lee , Horton Foote

Ülke: ABD

Tür: Dram

IMDB Puanı:

Vizyon Tarihi: 25 Aralık 1962 (ABD)

Dil: İngilizce

Çekim Yeri: Courthouse Square, Backlot, Universal Studios - 100 Universal City Plaza, Universal City, California, USA

Bütçe: $2,000,000 / Hasılat: $13,129,846



[hakkinda]Bülbülü Öldürmek 1962 ABD yapımı dramatik filmdir. Özgün adı To Kill a Mockingbird olan filmin Türkiye'de Uğursuz Kuş adıyla da gösterildiğine dair kayıtlar vardır.

Harper Lee'nin 1960'ta yazdığı, Pulitzer ödüllü aynı adlı çok satan otobiyografik romanından senaryosunu Horton Foote'un uyarlayıp yazdığı filmi Robert Mulligan yönetmiş, önemli rollerinde Gregory Peck, John Megna ve Frank Overton oynamışlardır. Müzikleri Elmer Bernstein'e ait olan filmin yapımcısı Alan J. Pakula'dır. Film özgün müziği ile Altın Küre ödülü kazanmıştı. Filmdeki "Dill" karakteri (Filmde John Megna canlandırıyor) Harper Lee'nin çocukluk arkadaşı olan Truman Capote'den esinlenilerek yaratılmıştır. Bu film Robert Duvall'in ilk filmidir.

Büyük Ekonomik Buhran yılları olan 1930'larda- ırkçılığın en doruk noktasında olduğu bir zamanda-ABD'nin güney eyaletlerinden Alabama'da, ırza geçme suçundan tutuklu siyah bir adamın savunmasını üstlenen, onu savunurken de önyargılı ve hoşgörüsüz kasaba halkına karşı duran ilkeli ve cesur bir avukatın(Atticus Finch :Gregory Peck) öyküsünün anlatıldığı bu siyah beyaz film uyarlandığı roman kadar ses getirmişti.

Film sekiz dalda birden aday gösterildiği Akademi Ödülleri'nden "en iyi erkek oyuncu", "en iyi sanat yönetimi" ve "en iyi uyarlama senaryo" dallarında olmak üzere üçünü kazanmıştı. Ayrıca Cannes Film Festivali'nde Robert Mulligan'a "Gary Cooper Ödülü" verilmişti.

"Bülbülü Öldürmek" ABD'de "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilmiş ve Kongre Kütüphanesi'nin "Ulusal Film Arşivi"nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. "Amerikan Film Enstitüsü" 2007'de filmi "Tüm zamanların en önemli filmleri" listesinde 25. sırada ilan etmiştir.

"Bülbülü Öldürmek", "Amerikan Barolar Birliği Dergisi" nin Ağustos 2008 sayısında yayımladığı "En İyi 25 Mahkeme Filmi" anketinde birinci sırada yer almıştır. Onu 12 Kızgın Adam (1957) ve Kuzenim Vinny (1992) filmleri izlemektedir. [/hakkinda]

[yorumlar][/yorumlar]

fanatic_anchovy : Kitap 60'lı ve 70'li yıllarda Türkiye'de yabancı dille eğitim yapan okulların İngilizce müfredat programlarında sürekli olarak yer aldı, hâlâ da bazılarında okutulmaktadır. Uyarlamaların zorluğu göz önünde bulundurulursa başarılı bir örnek karşımızdaki.

Adalet'e dair içinde bulunulan toplumun geçmişten gelen kalıplaşmış düşüncelerinin oluşturduğu koşullar altında, seçilmiş kritik konunun üstesinden gelinmiştir.

Gregory Peck de usta işi oyunculuğu ile bütün bir sistemin yükünü göğüsler nitelikte tarihi bir görevi yerine getirircesine bu perdenin hakkını vermiş oldu.
ArsoN : İzlediğim en iyi kitap uyarlamalarından birisiydi; yine tarihine göre senaryosu çekim teknikleri ve oyuncu performansları zamanının çok ötesindeydi öyle ki çocukların hakim olduğu ilk yarı bana doksanların filmlerini anımsattı ve çocukların performansı görünce (ve bir de bizim çocuk yıldızlarımızı düşündüm) bir kez daha anladım ki oyunculuk bu adamların kanlarında var.
Film neredeyse tüm süresi boyunca izleyicilere öğüt verir, herkese ve her şeye eşit yaklaşan nitelikte bir yapım ve o unutulmaz "Bir insanı anlamak istiyorsan Dünyaya onun gözünden bakmalısın" repliği aklınıza kazınıp çıkmayan cinsten.
Gregory Peck yine bildik beyefendi ve modern bir erkek rolünde tane tane konuşması ve özellikle çocuklarla konuşurken ki mimik ve hareketleri mükemmel. Çok sevdiğim Robert Duvall amcamın da genç halini görmek beni sevindirdi.
Son diyeceğim şey; artık böyle güzel filmler yapılmıyor oturun çoluğunuz çocuğunuz, ananız babanızla izleyin çok seveceksiniz.
xxxkara : Nedense en başından beri izlettirdi kendini ve hiç sıkılmadım.Ufaklıklarn oyunculuğu da çok iyiydi izlemeye değer ...

Fragman




[hide]
[upto2]http://film.filmindiriyoruz.biz/?ID=1095[/upto2]
[fichi2]http://link.filmindiriyoruz.biz/url.aspx?ID=1290[/fichi2]
[/hide]

[hizliyazi][/hizliyazi]
Referans URL